Gość dayman Opublikowano 13 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2009 Witam, Mam takie pytanie, mam od 18-tu miesięcy Qashqaia 2.0 Dci i zauważyłem w dniu dzisiejszym problemy z paleniem na mrozie ( -3 st C ). Samochód ma przejechane 30 tys i tamtej zimy było wszystko ok. Teraz auto kilka sekund szatkuje tak jakby nie palił na jeden cylinder, po jakiś 2 sekundach jest ok, po ponownym odpaleniu samochodu jest normalnie, tylko chodzi mi o pierwsze uruchomienie np rano. Czy jest możliwe że świece żarowe nie działają jak należy? Jutro zgłoszę się do serwisu aczkolwiek serwis w Rzeszowie jak zwykle coś wymyśli korzystnie dla siebie dlatego zadję pytanie na forum, może ktoś już się z tym spotkał. Pozdrawiam Tomek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość heckler Opublikowano 15 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2009 Pewnie miałeś jeszcze w baku letnie paliwo.Z tego co wiem to Shell najszybciej zaczyna sprzedawać zimowego diesla.Podjedż na Shela i zatankuj do pełna.możesz mieć wodę w filtrze paliwa i zamarzła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Synkro Opublikowano 18 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2009 Mam tak samo! Co więcej - jeśli podgrzeje się świece dwa razy (włączyć zapłon, podgrzać, wyłączyć zapłon, włączyć zapłon, podgrzać, zapalić) problem nie występuje a więc to nie woda w paliwie czy filtrze. Muszę zgłosić tę sprawę w servisie, ostatnio jak tam byłem to zapomniałem Chętnie dowiem się jak zdiagnozowano usterkę u innych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dayman Opublikowano 19 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2009 Witam, zatankowałem paliwo na BP i jest po problemie, w dniu dzisiejszym , -13 st C , swiece dwa razy podgrzane i zapalił elegancko. Nie spodziewałem się że to może być paliwo, zawsze tankuje na Statoil i było ok Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.