Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

N15 wymiana zderzaka

Gość mbr

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam pytanie. Potrzebuje kupić zderzak, gdyż dziś miałem małą kolizje ze słupkiem na osiedlu (zderzak przód). Czy przedni zderzak od Almery Seden będzie pasował do Almery hatchback?? Sprzedający twierdzi że zderzak jest do hatchback, ale coś czuje że to jest do Sedana. Patrze na aukcje samochód na allegro i takie zderzaki to ja widze właśnie w sedanach. Otwór na halogeny a obok otworu prążkowany plastik. Ja u siebie mam tylko otwór na halogeny i obok mam gładki zderzak, bez żadnych prążków. Moja bryczka to Almera 1,4 75 km, 1997 r. Help :/

Ja mam hatchbeka i tez mam takie prązki. Bo to pewnie zderzak od almery po lifcie a ty masz przed liftem.

• 1 miesiąc temu...

Słuchajcie postanowiłem się podłączyć pod wątek, gdyż bez sensu zakładać tysiąc nowych;) Otóż potrzebuję rady. Mianowicie... pekł mi zderzak tylny pękł na dole tak gdzieś na 30 cm szerokości( cofanie i uderzenie w zmarznięty śnieg:( nawet nie wiedziałem, że tak to się może skończyć. I teraz pojawia się pytanie do speców;) Otóz lepiej się opłaca mi samemu zdemontować zderzak i dać do naprawy ( można go zespawać specjalną maszyną z tego co wiem i już dziś to gość oglądał - koszt 100 do 150 złotych z ponownym polakierowaniem tego fragmentu pękniętego i zespawanego), czy też lepiej zakupić nowy zderzak i ewentualnie polakierować cały, gdyby nie znalazł czarnego. Koszt około 100 zł zderzak + lakierowanie. Co wy o tym myślicie?? Czy taki naprawiany, spawany będzie mi trzymał się kupy i nie popęka z czasem?? Prosze o poradę w tej kwestii

i jeszcze jedno, bo zapomniałem. Mam Almerę 2.0 GTI 1998 r i jeślibym się zdecydował na kupno zderzaka, to czy ma ktoś z Was przypadkiem na zbyciu zderzak czarny metalic. Najlepiej jakbym taki znalazł, to by mi oszczędziło lakierowania.

nie jestem pewien ale chyba z tyłu w GTI zderzak był troszkę inny niż standard, albo była jakąś nakładka. Osobiście nie wierze w naprawy tego typu ale z drugiej strony nie masz gwarancji jak kupujesz używkę czy coś nie było w niej robione i czy na przykład są całe zaczepy. Popytaj się może u siebie jak robi ten gość który wycenił ci naprawę, jeżeli jest godny zaufania to naprawiaj. No chyba że znajdziesz zderzak co do którego będziesz pewien ze jest "jak nowy" :dribble:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...