Missiakkuss Opublikowano 15 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2009 Witam Koleżanki i Kolegów, Chyba pojawiła się mała usterka - w październiku wlałem zimowy płyn do spryskiwaczy i co wczoraj chodziło idealnie ... Do wczoraj - nie sika mi na tylnią szybę, gdy podnoszę klapę to kilka kropelek ścieka spod plastiku wokół trzeciego światła - jeszcze nie rozkręcałem bo nie miałem czasu, ale czy ktoś już to robił i czy odkręcając plastik w klapie bagażnika dostanę się do przewodów sikających? Niby mrozik jest, ale żeby przy -5 od razu coś się rozszczelniło Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Teres Opublikowano 15 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2009 wiem, że jak zdemontujesz wnętrze bagażnika (prawą część), to zobaczysz rurki od spryskiwaczy (przynajmniej w mojej N16) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herson Opublikowano 15 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2009 W ubiegłym roku takowa rurka pękła mi na załamaniu i po dłuższym "sikaniu" płynem ten zaczął wycikać spod plastiku. Wymienić w całości byłoby trudno, bo sama rurka idzie w profilach zamkniętych po prawej stronie auta, całe szczęscie że u mnie nastąpiło to na końcu, gdzie miałem dostęp. Założyłem taką jaką znalazłem w piwnicy, fakt że węższa ale poradziłem sobie wkładając końcówki do szklanki z bardzo gorącą wodą, wtedy dało się włożyć jedna w drugą. Tak czy siak, musisz rozebrać górne plastiki klapy bagażnika ( są na metalowe spinki więc bez obaw, nie połamiesz ). Wystarczy te narożne u góry, bez potrzeby odkręcania całego plastiku dolnego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Missiakkuss Opublikowano 16 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2009 OK... Będę próbował dzisiaj coś zadziałać Zrobione - działa i sika, aczkolwiek dopiero teraz spostrzegłem, że ten spryskiwacz dosłownie "sika" zamiast spryskać szybę - w ten sposób zanim wycierałka przejedzie szybę połowa płynu spłynie na klapę bagażnika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GW_Dex Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Witam, Jestem 24-godzinnym posiadaczem N16-ki i zauważyłem, że płyn nie leci na tylnią szybę, a pompa działa. Dzięki również za wskazówki, zobaczymy co i jak. Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pink Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2010 mi też rurka strzelila tutaj jak jest ta gumowa "rura" miedzy klapą a karoserią poradzilem sobie tak ze wzialem stary wklad o dlugopisu ( rureczka) wadzilem kawalek w jeden koniec i drugi peknietej rurki na to opaski platikowe i dziala elegancko! jak ktos poszukuje rurki to ona idzie po prawej stronie w progu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.