Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Almera N16 2.2Di

Gość pejo66

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, po wymianie osłony przgubu w prawym przednim kole w swojej almerce dochodzą mnie od pewnego czasu niepojące odgłosy,a w właściwie "piszczenie"-szczególnie słyszalne po dłuższej jeździe przy małych prędkościach, a właściwie toczeniu się auta.Mam wrażenie,że te odgłosy dochodzą właśnie z tej strony auta gdzie była przeprowadzona wymiana.Nie wiem czy mechanik coś spartaczył przy wymianie osłony, czy przyszedł czas na łożysko?.Jak to dokładnie sprawdzić? Prosił bym ewentualnie o info dot.rodzaju łożyska do tego moodelu autka, dodam że jest to sedan z 2001r.Dziękuję i pozdro.

Witam, po wymianie osłony przgubu w prawym przednim kole w swojej almerce dochodzą mnie od pewnego czasu niepojące odgłosy,a w właściwie "piszczenie"-szczególnie słyszalne po dłuższej jeździe przy małych prędkościach, a właściwie toczeniu się auta.Mam wrażenie,że te odgłosy dochodzą właśnie z tej strony auta gdzie była przeprowadzona wymiana.Nie wiem czy mechanik coś spartaczył przy wymianie osłony, czy przyszedł czas na łożysko?.Jak to dokładnie sprawdzić? Prosił bym ewentualnie o info dot.rodzaju łożyska do tego moodelu autka, dodam że jest to sedan z 2001r.Dziękuję i pozdro.

Co do łożyska to pocieszę Cię, że w naszych Almerach (UK) łożysko jest oddzielnie a w tych nowszych zespolone z piastą, koszt wymiany kilkukrotnie niższy, samo łożysko coś koło 150 zł plus robota. Łożysko znajdziesz np tu: http://e-autoparts.pl/catalog/zawieszenie-lozysko-kola-zestaw-c-100_101.html

Był jeszcze niedawno dobry temat z linkami do innych stron internetowych z częściami, ale nie mogę go znaleźć.

Jak to się dzieje przy toczeniu to upewnij się czy to nie hamulce(albo osłona skrzywiona). Tłoczek moze nie odbijać do końca, u mnie tak było. Przeczyscilem i piszczenie ustało.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...