Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N15] Korektory siły hamowania

noSSbuk

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Jest dział jak zrobić to w starej primie, a wie ktoś gdzie w almie znajdują się te 2 korektory, żeby je usunąć?

Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...

Witam. Jest dział jak zrobić to w starej primie, a wie ktoś gdzie w almie znajdują się te 2 korektory, żeby je usunąć?

Pozdrawiam

Widzę że kierowcy almerek nie garną się żeby pomagać nowym na forum.

Dodaj foto w awatarze NoSsBuK.

Czemu odrazu rozwalić się ?? Ja usunąłem swój korektor bo był wadliwy, prawie nie podawał płynu na tył, prawdopodobnie ten tłoczek był walnięty, bo gość mi go usunął, szczelinę do przepompowania płynu spiłował i jest elegancko. Korektor znajduje się mniej więcej pod zbiorniczkiem płynu hamulcowego, za bezpiecznikami o ile wzrokowo kojarzę.

Żeby nie było chciałem kupić nowy, zadzwoniłem do ASO i powiedzieli mi, że jest ale ... do sprowadzenia z Holandii za 1500 pln.... Dla porównania gość w warsztacie powiedział mi, ze do Felicii koszt korektorka to 70 zł :)

ok, będzie lepsza pogoda to się tym zajmę. Co do wcześniejszych wypowiedzi to co się rozwalać podczas hamowania. Niejeden tak zrobił i nic mu się nie stało, każdy wie, że tarcze w tych nissanach z tyłu, rzadko kiedy mają swój srebrny kolor. <_<

Gość majsterus

ok, będzie lepsza pogoda to się tym zajmę. Co do wcześniejszych wypowiedzi to co się rozwalać podczas hamowania. Niejeden tak zrobił i nic mu się nie stało, każdy wie, że tarcze w tych nissanach z tyłu, rzadko kiedy mają swój srebrny kolor. <_<

co ma się rozwalić?? twoje auto, gdyż nie opanujesz auta z zablokowaną tylną osią.

moja almera ma srebrne tarcze tylnej osi.

po co tak gadasz jak nie wiesz dokładnie jak to jest? To gratuluje, że masz srebrne tarcze, bo pewnie je niedawno wymieniałeś :rofl: Nie będę się z Tobą sprzeczał, bo nie czuję takiej potrzeby. Każdy robi według swojego myślenia i przekonań. Pozdrawiam :dribble:

tylna oś nie blokuje się bez korektora, ona ma za zadanie rozkładać siłę hamowania (dociążać) tylnej osi w zależności od jej obciążenia. Ja jeżdżę bez korektora z w/w powodów i nic mi się nie zablokowało, z tyłu mam bębny, nie mam ABS-u.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...