Gość kaczor91 Opublikowano 16 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2009 Witam mam pewien problem w Słoneczku z 93 roku 1,4 wtrysk 16V. Owy problem polega na tym, że nie działa mi ogrzewanie, tzn dmucha zimne powietrze, jak jest dobrze nagrzany to letnie... Mimo to wejście i wyjście z bloku (te rurki) są gorące, temperatura silnika wszystko ok... Jakieś rady? Pomysły co to może być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sten Opublikowano 16 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2009 Prawdopodobnie w nagrzewnicy osadził się kamień i inne zanieczyszczenia.Należy wymontować nagrzewnicę i przepłukać.Kiedyś to się płukało ciepłym roztworem wody z octem.Myślę że teraz można kupić coś bardziej skutecznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kejk Opublikowano 16 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2009 A jak długo nagrzewa Wam się fura? Dzisiaj było -5 (w samochodzie ok. -2) i dopiero po 20 minutach jazdy w korkach miałem letnio w samochodzie (ok. 15 st. przy podłodze). :-/ Tyle, że już byłem praktycznie w domu. To moja pierwsza zima z Sunnym. To normalka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sten Opublikowano 16 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2009 Nie zwróciłem uwagi jak długo,ale u mnie po kilku minutach już czuć ciepłe powietrze.Po 20 minutach w korkach?..u mnie wyłaczam nadmuch ciepłego powietrza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kaczor91 Opublikowano 16 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2009 Prawdopodobnie w nagrzewnicy osadził się kamień i inne zanieczyszczenia.Należy wymontować nagrzewnicę i przepłukać.Kiedyś to się płukało ciepłym roztworem wody z octem.Myślę że teraz można kupić coś bardziej skutecznego odkamieniaczem już potraktowałem... dalej to samo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sten Opublikowano 16 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2009 Czy przewody dochodzace do nagrzewnicy drożne? A sprawdziłeś czy wajcha od ciepłego działa? Może przesuwa się a nic nie otwiera? Układ nie jest zapowietrzony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość johny2007 Opublikowano 17 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2009 MAm takie pytanie, ogrzewanie cały czas dobrze chodziło, nawet po przejechaniu 3km juz było gorąco.... a od dzisiaj jak przyszły te mrozy....... po przejechaniu 15km....leciało takie zimnawe powietrze troche letnie......... Czy to normalne przy takiej niskiej temperaturze.......czy cos mi przymarzło........ wszystko działą idealnie oprócz tego....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kaczor91 Opublikowano 17 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2009 (edytowane) przewody dochodzące jak już pisałem są gorące i odchodzące też czyli przechodzi przez nagrzewnice, a wiesz kolego może gdzie to się dokładnie znajduje by sprawdzić czy coś się otwiera czy nie? jak się do tego dobrać? byłbym wdzięczny... dziś się troszeczkę bawiłem, rozkręciłem zdjąłem kanał łączący dmuchawę z resztą, ten pod schowkiem, tam nad kanałem z nagrzewnicą znalazłem małą szczelinkę, wcisnąłem rękę i znalazłem cięgło od ciepłego powietrza, pchałem z całej siły i nic się nie przestawiło bardziej niż jest maksymalnie na tablicy, więc chyba się nie zblokowała, nagrzewnica po zagrzaniu jest ciepła, jak przytknąłem rękę to tak po 30 sekundach już parzyło, czyli myślę że tragedii nie ma ale ciepłe powietrze nadal nie leci... co dalej? Edytowane 19 Grudnia 2009 przez kaczor91 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sorenso Opublikowano 20 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2009 U mnie tez w N-14 ,87 km . rok prod.94r. jest zimnawo przy tych mrozach.Nawet na trasie mam ogrzewanie na 2 bo inaczej nie da sie wytrzymać i jest naprawde letnio ale tak chyba maja wszystkie saniaki.To ogrzewanie jest słabe po prostu:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość grabsatel Opublikowano 20 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2009 Odnośnie ogrzewania: ja mam Sunny 2.0 Diesel 1992 rok i grzeje naprawdę mocno. Jednak za ciepłem trzeba trochę poczekać po odpaleniu auta.... Najlepiej nagrzewa się na wysokich obrotach, jak stoi na wolnych obr. to wskaźnik od temp. ledwie się uniesie i nie ma gorącego powietrza. ogólnie jeśli jest problem z ogrzewanie to powinno się sprwadzić termostat, przy takich mrozach jak by był podwieszony ( cały czas otwarty ) to faktycznie nie dogrzeje auta. To takie moje sugestie... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kaczor91 Opublikowano 6 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2010 (edytowane) ale u mnie jak były plusowe temperatury to też nie było ciepłego powietrza... pomocy... wytrzymać się tam nie da odświeżam odświeżam temat... pomocyyy! Edytowane 6 Stycznia 2010 przez kaczor91 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merid Opublikowano 6 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2010 sprawdz czy masz po prostu wode w chlodnicy bo ja tak mialem i tez sie zastanawialem czemu zimne leci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sten Opublikowano 7 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2010 Rurki gorące nagrzewnica też...Czy czujesz że wentylator dmucha zimne powietrze czy tylko słyszysz ze pracuje?Może wiatraczek nie kręci się albo ma wyłamane skrzydełka? No bo co innego jesli wszystko jest gorace oprócz powietrza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kaczor91 Opublikowano 7 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2010 dmucha zimnem, jak dobrze zagrzeje na wysokich obrotach to letnie... a temperatura silnika jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merid Opublikowano 7 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2010 to moim zdaniem dolej tej wody do chlodnicy bo mialem to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kaczor91 Opublikowano 7 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2010 właśnie o to chodzi że mam dolane... do maximum... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merid Opublikowano 8 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2010 to zapraszam na nz bo tam sie wszyscy przeniesli i napewno udziela ci informacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi