Gość mat3112 Opublikowano 16 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2009 Witam, wczoraj dolałem płyn do spryskiwaczy i teraz praktycznie nie ma żadnego ciśnienia. Płyn leci tylko na kawałek szyby a reszta na maskę. co może być nie tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość żuczek Opublikowano 16 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2009 Tak "z marszu", pierwsze co przychodzi mi do głowy, to, że może przytkała się/przymarzła końcówka spryskująca, może, jak to stoi w instrukcji należało by wziąść igłę/szpilkę czy inszy podobny szpikulec i przetkać?!? Nie piszesz, że ta opcja już została przerobiona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wojtas1980 Opublikowano 16 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2009 Witam Na sam początek sprawdż dysze na masce może zabrudzone albo był jeszcze w przewodach płyn letni i po prostu zamarzł. Trzeba też koniecznie sprawdzić przewody doprowadzające płyn może któryś lekko się odłączył. Do czyszczenia dysz najlepszy jest spinacz do papieru trzeba go rozłożyć i próbować. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bober Opublikowano 16 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2009 Witam, miałem podobny problem, kupiłem płyn zimowy, o nazwie KRYSZTAŁEK z biedronki za niecałe 3zł za 5l, i powiem że wytrącił się z niego osad, który pozapychał dysze... szczerze mówiąc prubowałem go zreklamować w biedronce ale sobie odpusciłem... od tamtej pory nie robię tkich interesów i mam spokuj.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość raelmo Opublikowano 17 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2009 Ja miałem poodobne problemy ale z P10. Okazało się, że jednak pompka. Żeby ją wymienić majster zniszczył mi zderzak - ciężki dostęp. Najpierw przeczyść dysze szpilkną, sprawdź przewody - ewentualnie jak z jednej dyszy mocniej leci to zamień przewody. Zresztą możesz ściągną przewody z dysz i sprawdzić jakie masz ciśnienie. Ja próbowałem nawet usunąć zaworki zwrotne na przewodach bo myślałem, że one blokują. Pozostaje także zamarznięcie płynu. Niektóre niby są do -20C ale jak sie rozwarstwią to i w 0C zamarzają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.