Gość ffliper Opublikowano 16 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2009 Witam , dzisiaj chciałem pomoc koledze i zaciągnąć jego Nissanka do domu - pojawił się ZONK. Mianowicie nie moglem wkręcić ucha holowniczego pod tylny otwór, kompletnie nie pasowało , nie było o dziwo problemu by je wkręcić z przodu.Czy one się różnią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość uchmanek Opublikowano 20 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2009 Bo to ucho jest tylko na przód... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Nissan_Man Opublikowano 20 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2009 Jak może nie pasować do tyłu a do przodu da radę wkręcić, to co z tyłu trzeba mieć inne ucho? Ja z przodu mam otwór (gwint) na ucho i co dziwne odkryłem do tego jeszcze standardowy uchwyt na klamrę od linki holowniczej. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość żuczek Opublikowano 20 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2009 ano może pasować na przód, to właśnie tu ma być wkręcane, z tyłu może być ucho na stałe (tak jest u mnie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Nissan_Man Opublikowano 20 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2009 A to nie, ja mam na odwrót, z przodu wkrecane i na stałe a z tyłu wkręcane. Czy tak może być, do tego czy możliwe jest aby z przodu były dwa uchwyty (wkręcane i na stałe). Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość żuczek Opublikowano 20 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2009 A to nie, ja mam na odwrót, z przodu wkrecane i na stałe a z tyłu wkręcane. Czy tak może być, do tego czy możliwe jest aby z przodu były dwa uchwyty (wkręcane i na stałe). Pozdro Zastanawia sens takiego rozwiązania (dwa z przodu). Tu by rozwiać wątpliwości zajrzałbym do instrukcji, co ona na to?! W mojej jest wskazane są, ucho wkręcane z przodu, i ucho stałe z tyłu pionowo ustawione. Ucho wkręcane widziałem w styropianowych formach przy kole zapasowym/dojazdowym, ale nie szukałem z przodu miejsca gdzie się wkręca, a tylne ucho ujrzałem, jak wcofnąłem na nieco za wysoki krawężnik/burtnik i wyszedłem zobaczyć co mi zarysowało - okazało się że to tylne ucho. W zasadzie, to oprócz funkcji mocującej, nie widzę zastosowania dla ucha z przodu. A to dlatrego, że w instrukcji mam wyraźnie wskazane, że holowanie mego Tino (pewnie pozostałych nismo też) dozwolone jest tylko z podniesionym przodem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bober Opublikowano 21 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2009 A to dlatrego, że w instrukcji mam wyraźnie wskazane, że holowanie mego Tino (pewnie pozostałych nismo też) dozwolone jest tylko z podniesionym przodem. To chyba jest zapis dotyczący automatycznych skrzyń... nie widzę przeszkód dlaczego można by go nie holować normalnie... szczerze żadko zpotykam widok holowanego nissana... częściej nissany holują inne badziewia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herson Opublikowano 21 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2009 (edytowane) Bo to ucho jest tylko na przód... to samo ucho jest na przód i tył, przynajmniej tak mam u siebie w 2,2 Di ffliper, może z przodu masz zjechany gwint? Edytowane 21 Grudnia 2009 przez herson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kabi Opublikowano 21 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2009 to samo ucho jest na przód i tył, przynajmniej tak mam u siebie w 2,2 Di ffliper, może z przodu masz zjechany gwint? Gwintownik M16 pomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Nissan_Man Opublikowano 21 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2009 Byłem przed chwilą sprawdzić o co chodzi z tym holowaniem. Tak jak pisałem oprócz gwintu z przodu mam jeszcze ucho stałe przymocowane chyba w poprzecznej belce ale nie jestem pewien bo ciemno jest i nie klękałem pod auto. Mechanik mi powiedział, że mam jakieś sportowe zawieszenie czy coś tam ale to tak przy okazji wspomniał ostatnio jak byłem u niego. Ja nie pytałem dokładnie bo mnie to jakoś nie obchodziło. A propo czy ktoś wymieniał kiedyś w N16 z tyłu górne mocowanie amortyzatora? Podobno zjechane mam a koleś na allegro proponuje oryginał za 158zł, drugi za 190zł a ASO w dwóch różnych miastach 326zł i 328zł. W załączniku przedstawiam ten element z numerem 55320N Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcome Opublikowano 21 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2009 Mi pasuje z przodu i z tyłu, tak jak kolega wyżej pisze, gwintownikiem trzeba pomóc pewnie nieźle zasyfione jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ffliper Opublikowano 25 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2009 Mi pasuje z przodu i z tyłu, tak jak kolega wyżej pisze, gwintownikiem trzeba pomóc pewnie nieźle zasyfione jest Wiec jak najszybciej to sprawdzę, dzięki za odpowiedzi, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kabi Opublikowano 26 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2009 Wiec jak najszybciej to sprawdzę, dzięki za odpowiedzi, pozdrawiam Jak masz taki gwintownik to zakładasz na jakiś klucz i musisz po prostu przegwintować. Najlepszy jest gwintownik długi bo wygodnie się nim pracuje. Myślę że czynności ślusarskie nie są Ci obce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pagio1 Opublikowano 26 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2009 (edytowane) Miałem ten sam problem w swojej Almerce. Potraktowałem otwór gwintownikiem i pomogło. Żeby nie powtórzyła się historia zatkałem otwór smarem. Edytowane 26 Grudnia 2009 przez pagio1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi