Gość mps200sx Opublikowano 16 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2009 Witam. Mam problem z moim Nissanen Primera P10. Otóż od kilku tygodni zauważyłem w samochodzie że nie mam mocy co jest spowodowane spalonym sprezęgłem. Ale dzisiaj jechałem do domu i coś mi trzasneło i teraz nie mam napędu. Wrzucałem biegi i auto nawet nie chce ruszyć. Wchodziłem pod samochód i sprawdzałem półośki, są dobre. Jest jedynie dziura w lewym przegubie zewnetrznym. Nie wiem czy to może być przycyną awarii. Może ktoś z Was będzie na ten temat coś wiedział?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dani Opublikowano 17 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2009 Witam. Mam problem z moim Nissanen Primera P10. Otóż od kilku tygodni zauważyłem w samochodzie że nie mam mocy co jest spowodowane spalonym sprezęgłem. Ale dzisiaj jechałem do domu i coś mi trzasneło i teraz nie mam napędu. Wrzucałem biegi i auto nawet nie chce ruszyć. Wchodziłem pod samochód i sprawdzałem półośki, są dobre. Jest jedynie dziura w lewym przegubie zewnetrznym. Nie wiem czy to może być przycyną awarii. Może ktoś z Was będzie na ten temat coś wiedział?? Pozdrawiam Witam A nie miałeś wczesniej problemu z przegubami,skoro mowisz ze jest dziura to moze przegub padl.Druga rzeczą jaka przychodzi mi na mysl to ze dojezdziles sprzeglo do konca. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość donn_primerra Opublikowano 17 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2009 obcieły ci sie nity na tarczy sprzęgła. nity mocujace tarcze do wpustu frezowanego w którym chodzi wałek sprzęgłowy... jednym słowem kąpletne sprzęgło do wymiany... pozdrawiam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mps200sx Opublikowano 17 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2009 I tak miałem wymienić kompletne sprzęgło ale obawiałem sie że poszła połośka lub cos ze skrzynią sie stało. ale jak sprzęgło to było by dobrze. Witam A nie miałeś wczesniej problemu z przegubami,skoro mowisz ze jest dziura to moze przegub padl.Druga rzeczą jaka przychodzi mi na mysl to ze dojezdziles sprzeglo do konca. Pozdrawiam Nie miałem żadnych problemów z przegubami. Półośki są sztywne, nie naderwane, nie wiszą i nie maja luzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość donn_primerra Opublikowano 17 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2009 tarcza na 99,9% pewnie masz 2.0 pb bo nigdzie nie widze w opisie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mps200sx Opublikowano 18 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2009 tarcza na 99,9% pewnie masz 2.0 pb bo nigdzie nie widze w opisie Tak 2.0 16v Gaz/Lpg Zauwałyłem dzisiaj jeszcze że biegi przy zapalonym samochodzie wchodzą bez wciskania sprzęgł, bez zadnego zgrzytu, twchodzą tak samo jak bym miał wciśnięte sprzęgło. Gdy wcisne sprzęgło tez wchodzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość paweloto Opublikowano 16 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2010 Tak 2.0 16v Gaz/Lpg Zauwałyłem dzisiaj jeszcze że biegi przy zapalonym samochodzie wchodzą bez wciskania sprzęgł, bez zadnego zgrzytu, twchodzą tak samo jak bym miał wciśnięte sprzęgło. Gdy wcisne sprzęgło tez wchodzą. Witam Napisz co to było bo mam to samo. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mps200sx Opublikowano 16 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2010 Witam Napisz co to było bo mam to samo. Dzięki Witam. Wymieniłem kompletene sprzęgło i teraz działa idelanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamilszczak01 Opublikowano 17 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2010 Witam A nie miałeś wczesniej problemu z przegubami,skoro mowisz ze jest dziura to moze przegub padl.Druga rzeczą jaka przychodzi mi na mysl to ze dojezdziles sprzeglo do konca. Pozdrawiam albo posypales skrzynie bo przy sprzegle to raczej by nie trzasnelo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość paweloto Opublikowano 18 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2010 albo posypales skrzynie bo przy sprzegle to raczej by nie trzasnelo dzięki sprawdzę u siebie i dam znać. dzięki sprawdzę u siebie i dam znać. U mnie wyskoczył przegub, i nie chce wejść. Skrzynia ok. pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pawel_primera_p1o Opublikowano 18 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2010 ja też miałem podobny przypadek, w modelu P10, wszystko zaczęło się od tego jak zużyły mi się łożyska tzw. skrętne zwlekałem z wymianą aż do tego czasu jak podczas skręcania przy wyjeździe z garażu wysunęła mi się półoś XD. wyglądało śmiesznie, wszystkie biegi wchodziły, wsteczny też silnik pracował, tylko nie było napędu... wymieniłem łożyska, przefrezowałem półoś, złożyłem i jazda:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość paweloto Opublikowano 18 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2010 ja też miałem podobny przypadek, w modelu P10, wszystko zaczęło się od tego jak zużyły mi się łożyska tzw. skrętne zwlekałem z wymianą aż do tego czasu jak podczas skręcania przy wyjeździe z garażu wysunęła mi się półoś XD. wyglądało śmiesznie, wszystkie biegi wchodziły, wsteczny też silnik pracował, tylko nie było napędu... wymieniłem łożyska, przefrezowałem półoś, złożyłem i jazda:D a powiedz mi jak ją włożyć, trzeba ją wbić czy jak?( wchodzi tylko na ok centymetr) i dlaczego wyskoczyła, czy tam nie powinno być jakiegos zabezpieczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi