Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

potrzebuje wskazowek

Gość kucin

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Potrzebuje od was pomocy smile.gif w kilku sprawach

Posiadam Murano Sl 3.5 L 2009 rok z USA

1. Czy da rade zmienić ml na km ?

2. Świeci mi się kontrolki : engine coś tam i wykrzyknik na żółtym tle , jak to mogę sam wylanczyc ? (dodam ze samochód jest w gazie ;/ [niestety to odemnie nie zależało ;(] i po założeniu gazu właśnie zaczęły się palić.

3. Czy są na rynku jakiś płytki lub coś żeby w komputerze było wszystko po polsku ?

Z góry dzięki na każda informacje lub wskazówkę jak można to zrobić smile.gif

Pozdrawiam

Jeżeli idzie o świecącą się żółtą kontrolkę, musiałbyś podłączyć się pod komputer i sprawdzić jaki błąd wyskakuje,a skoro masz gaz to na 90%,jest to informacja o ubogiej mieszance,bo komputer nie ma programu dotyczącego gazu. Na pozostałe pytania niestety nie znam odpowiedzi, w starszych modelach nie można zmienić mil na km, a w twoim nie wiem. :whistle:

1. Zmiana licznika milem na kilometry - 2 sopsoby - albo wymienic same tarcze ze skala, albo kupic gdzies z allegor licznik od wersji europejskiej. Gra chyba nie warta zachodu.

2. Kontrolka check engine. Jest to najproawdopodobniej spowodowane instalacja gazowa tak jak odpisala Ci Nora. Tutaj nie obedzie sie bez podlaczenia pod komputer i odczytanie bledu. Wiedzac w czym rzecz pomoc moze jedynie wizyta u dobrego gazownika. Odnosnie gazu przeczytaj takze ten caly watek (na innym forum): http://nz/viewtopic.php?t=380

3. Niestety nie ma mozliwosci zmiany jezyka na polski.

Gość dr slawooo

Witam

Potrzebuje od was pomocy :) w kilku sprawach

1. Czy da rade zmienic ml na km ?

2.

raczej nie wykonalne nawet w komputerze nie da się przestawic pozostaje wymiana licznika ale mogę się mylic ponieważ mam starszy model i tylko tak mogłem przejśc na km

Dzieki za infromacje :) ale zadam jeszcze jedno pytanie :

co radzicie zeby te katalizatory sie nie rozwalily :

zmienic na te metaliczne na euro 2 czy dac te zwerzki ??

chce tak zrbic zeby wszystko gralo i po kilku miesiacach nie rozwalil mi sie samochod ;/ a robie dosc sporo km codzienie :)

I jesli bym musial wymienic te katalizatory to ile to morze kosztowac albo gdzie dostac bo na allegro nie wiedzialem

Witam

Potrzebuje od was pomocy :) w kilku sprawach

1. Czy da rade zmienic ml na km ?

2.

Witam

Jestem nowym użytkownikiem forum, także na początek pozdrowienia dla wszystkich.

Co do Twojego pytania, na prędkościomierzu masz wyskalowanie w milach i w kilometrach (te ostatnie są trochę mniejsze więc słabiej widoczne). Jesli chodzi o wyświetlacz pod prędkościomierzem (tzw. "dot matrix") wyświetlający informację na pomarańczowo to jego wskazania z mil na kilometry możesz zmienić w następujący sposób:

1. Wciskasz kilkakrotnie przełącznik umieszczony z prawej strony zegara gdzie znajduje się wskazanie poziomu paliwa, wciskasz przełącznik umieszczny najwyżej, czyli ten z "kwadracikiem". Wciskasz go kilkakrotnie, aż pojawi się menu SETTING (czyli ustawienia),

2. Następnie przełącznikiem z prawej strony z symbolem kropki (kółka) wybierasz pozycję OPTIONS,

3. Wybierasz przełącznikiem pozycję UNITS i wybierasz jako jednostkę "km", będzie chyba pokazane "L/100km", dziś nie pamiętam, jutro to dokładnie sprawdzę.

Aby zmienić wyświetlanie z mil na kilometry na wyświetlaczu LCD, należy:

1. Wcisnąć przycisk SETTING na centralnej konsoli pod wyświetlaczem LCD

2. Wybrać pozycję "Language/Units", następnie wybrać pozycję "Select Units"

3. W tym menu możesz wybrać wyświetlanie w standardzie US czyli mile, Farenhaity lub w standardzie "Metric" czyli po naszemu, kilometry, spalanie w litrach na 100 km, oraz temperaturę w Celcjuszach.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...