Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Lampka kontrolna Immobilisera Problem

Gość andrzej1270

Rekomendowane odpowiedzi

Gość andrzej1270

Witam

posiadam Nissana Almere 2004r.

Wczoraj wystąpił u mnie następujący problem

w trakcie jazdy zatrzymałem samochód aby wypuścić pasażera.

Po otwarciu drzwi przy odpalonym silniku zaczęła mi się świecić Lampka kontrolna Immobilisera światłem ciągłym.

Zgasiłem silnik, wyjąłem kluczyk, ale Lampka kontrolna świeciła cały czas (odpaliłem silnik dopiero po 3 probie, stojąc na środku drogi :))

Dzisiaj na tym samym skrzyżowaniu w tym samym miejscu podczas wysiadania pasażera problem się powtórzył, tylko że tym razem nie gasiłem silnika i ze świecącą lampką dojechałem do swojej pracy.

Co mam robić, i jaki może to być problem?

Dla przypomnienia dodam że w końcu się zaczęła zima, ale nie wiem czy ma to jakiś wpływ.

Proponuje zacząć poszukiwania dobrego elektromechanika. Miałem to samo, po jakims czasie immo zablokuje dopływ paliwa na stałe i wtedy juz wcale nie odpali. Mój mechanik po podpięciu pod komputer rozgryzł temat po 30sekundach. Odradzam serwisy nissana bo oni za samo podpiecie biora tyle co za naprawe u dobrego mechanika. Taki błąd immobilajzera wyskakuje kiedy są duże spadki napięcia i podczas rozruchu kiedy długo kreci rozrusznik... powodzenia

• 2 tygodnie później...

Ja mam ten sam problem, mam Almerę N16 1.5 benzyna 2004r.

U mnie ten problem z ta lampką pojawia się przy ujemnych temperaturach. Wystarczy 5 min jazdy, gaszę silnik, włączam raz jeszcze problem znika(lampka gaśnie):/. Nie wiem co powoduje ten problem, akumulator kupiłem nowy w zeszłym miesiącu problem cały czas pozostał

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...