Gość adi715 Opublikowano 17 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2009 Siema Niedawno kupiłem almerke N15 z 1996r. I mam z nią mały problem A dokładnie z alarmem i centralnym zamkiem. Alarm od początku trochę szwankował ale nie było to nic wkurzającego dało się żyć z tym. Dziś chce wejść do niego i mi się nie udało Wciskam guzik na pilocie i żadne drzwi się nie chcą otworzyć, patrząc przez szybę to widziałem ja te zamki tak minimalnie drgały ale nie otwierały się. W drzwiach nie mam tych dziurek na kluczyk wiec nie mam innego sposobu otwarcia ich jak z pilota no chyba ze przez bagażnik wejdę hehe. Czy to możne być spowodowane niska temperatura (-8)?? Czy to możne jakaś mechaniczna usterka centralnego zamka? alarmu? Też zastanawiałem się nad wymiana tego alarmu, zna ktoś może jakiegoś fachowca z Warszawy u którego można niedrogo kupić alarm i zamontować? Nie drogo mam na myśli tak z 400 450zł Będę wdzięczny za pomoc Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bober Opublikowano 17 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2009 Siema Niedawno kupiłem almerke N15 z 1996r. I mam z nią mały problem A dokładnie z alarmem i centralnym zamkiem. Alarm od początku trochę szwankował ale nie było to nic wkurzającego dało się żyć z tym. Dziś chce wejść do niego i mi się nie udało Wciskam guzik na pilocie i żadne drzwi się nie chcą otworzyć, patrząc przez szybę to widziałem ja te zamki tak minimalnie drgały ale nie otwierały się. W drzwiach nie mam tych dziurek na kluczyk wiec nie mam innego sposobu otwarcia ich jak z pilota no chyba ze przez bagażnik wejdę hehe. Czy to możne być spowodowane niska temperatura (-8)?? Czy to możne jakaś mechaniczna usterka centralnego zamka? alarmu? Też zastanawiałem się nad wymiana tego alarmu, zna ktoś może jakiegoś fachowca z Warszawy u którego można niedrogo kupić alarm i zamontować? Nie drogo mam na myśli tak z 400 450zł Będę wdzięczny za pomoc Pozdrawiam Witaj dla mnie to padł Ci aku.. A padł Ci aku bo Twój alarm to pewnie jest bardzo złej klasy pozeracz prądu (czytaj..> podblokowiskowy odstraszacz kotów, nie mylić z zabezpieczeniem anty kradieżowym.. )... czyli centralka wydoiła aku do zera mówiąc po polskiemu Lepiej zlokalizuj gdzie masz ten alarm, i wywal go sam, to nic trudnego tym bardziej że ktoś już Ci przygotował instalacje, i kwestia leży tylko w podmianie centralki... na pożondną... Lepiej kup sam sterownik centralnego zamka ze zmiennym kodem BEZ alarmu, (bo te alarmy nie mają bardziej pomysłowego zastosowania niż odstraszacz kotów ) koszt takiej to ok 200zł z pożądnej firmy, tzn SILIKON lub PROXIMA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość adi715 Opublikowano 17 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2009 No akumulator mam słaby, ale do tej pory otwierał drzwi i odpalał się samochód normalnie. A jaki akumulator polecasz do tego samochodu? jakiej pojemności i z jakim tym prądem rozruchowym? I jakiej firmy są dobre aku?? Któryś z tych może być? http://allegro.pl/item841889585_akumulator_centra_standard_cc700_70ah_640a_w_wa.html http://allegro.pl/item856010285_akumulator_bosch_gigawatt_70ah_640a_warszawa.html Maja ta sama pojemności ten sam prąd rozruchowy cena tez prawie taka sama, wiec której firmy będzie lepszy?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bober Opublikowano 18 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2009 No akumulator mam słaby, ale do tej pory otwierał drzwi i odpalał się samochód normalnie. A jaki akumulator polecasz do tego samochodu? jakiej pojemności i z jakim tym prądem rozruchowym? I jakiej firmy są dobre aku?? Któryś z tych może być? http://allegro.pl/item841889585_akumulator_centra_standard_cc700_70ah_640a_w_wa.html http://allegro.pl/item856010285_akumulator_bosch_gigawatt_70ah_640a_warszawa.html Maja ta sama pojemności ten sam prąd rozruchowy cena tez prawie taka sama, wiec której firmy będzie lepszy?? A to nie wiem.... zobacz w książce jaki aku powinieneś mieć... ja osobiście kupuje z dobrego źrudła suchy, nowy, aku, który kumpel mi dopiero zalewa... tak dokładnie to nie wiesz co kupujesz... i kiedy był zalany... słuszałem że bardzo tanie dobre świeżo zalane, co prawda chinskie aku sprzedają u kauflandzie, i ludzie często je biorą, i nie nażekają.. ale ile w tym moze być prawdy?? sam nie wiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość adi715 Opublikowano 18 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2009 Wg. "Sam naprawiam N15" akumulator powinien mieć pojemność 60-65Ah. Prąd rozruchowy 150-195A i napięcie 12V). Bober akumulator nie był rozładowany. Wziołem się i odśnieżyłem samochód i problem z zamkami się powtórzył. Ale wszedłem do środka przez bagażnik i od środka drzwi normalnie się otworzyły. I odpalił się normalnie. Potem siedząc w środku pilotem kilka razy zamykałem drzwi i otwierałem i wszystko było ok otwierały się i zamykały alarm się włączał i wyłączał, potem jeszcze raz na chwile go odpaliłem. I potem już tez alarm działał jak chciał albo nie zamykał drzwi pasażera albo nie otwierał kierowcy albo wogóle nie zamykał drzwi a alarm się włączał. Ten alarm chyba jest cos popsuty i działa jak chce. Zastanawiam się nad tym co mi radziłeś żeby kupić sam centralny zamek. Tylko to wystarczy kupić i zamontować sama ta centralkę, sterownik tak? Bo te siłowniki to chyba w drzwiach są jak czasem się teraz zamykają. Czy tez lepiej je nowe kupić żeby mieć pewność ze to będzie działać tak jak powinno? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.