Gość amisz Opublikowano 17 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2009 Witam proszę Was o ewentualną podpowiedź w temacie sprzęgła, almerą jeździ żona a , ja mam tylko czasem styczność z tym autem , problem jaki wyczułem dzisiaj to tępawo chodzacy pedał sprzęgła, biegi wchodzą bardzo dobrze, sprzęgło się nie ślizga natomiast pedał sprzęgła wciska się ciężej i wraca wolniej, jakby pracowało w gęstym oleju, nie znam na jakiej zasadzie pracuje może jakiś płyn hydrauliczny (jeżeli to ten typ sprzęgła?)gęstnieje na mrozie? proszę o sugestie pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bober Opublikowano 17 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2009 Witam proszę Was o ewentualną podpowiedź w temacie sprzęgła, almerą jeździ żona a , ja mam tylko czasem styczność z tym autem , problem jaki wyczułem dzisiaj to tępawo chodzacy pedał sprzęgła, biegi wchodzą bardzo dobrze, sprzęgło się nie ślizga natomiast pedał sprzęgła wciska się ciężej i wraca wolniej, jakby pracowało w gęstym oleju, nie znam na jakiej zasadzie pracuje może jakiś płyn hydrauliczny (jeżeli to ten typ sprzęgła?)gęstnieje na mrozie? proszę o sugestie pozdrawiam Witaj możesz mieć za mało płynu, lub zanieczyszczony układ, lub mogła pęknąć sprężyna odbijająca pedał... wtedy tylko docisk wymusza podniesienie się pedału.. na marginesie przeszkol żone żeby nie tyrzymała wciśniętego sprzęgła w korkach, i pod światłami... jak najwięcej trzymania na luzie.. w taki sposób dostaje w d łożysko oporowe, i docisk cały czas jest naprężony... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Witia Opublikowano 17 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2009 Temperatura znacznie spadła i w tym jest problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomcub Opublikowano 20 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2009 mam ten sam problem almera 1,5 dci z 2005 roku. wczoraj w nocy jak było -15 mrozu to sprzęgło zrobiło się twarde. co radzicie? płyn sprzęgła wymienić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pumba Opublikowano 20 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2009 mam to samo ale się tym nie przejmuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość amisz Opublikowano 22 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2009 Witam dziękuję za odzew, posprawdzałem co mogłem, spręzyna powrotna cała, na jutro mam umówioną wymianę oleju i filtrów to się gruntownie sprawdzi, o efektach powiadomię a co do stylu jazdy żony to jestem raczej spokojny, bardziej dba o auto niż ja. pozdrawiam Witam przy wymianie oleju wymieniono mi płyn (Hamulcowy?) w sprzęgle, działa dobrze ale zobaczymy co będzie jak wróca mrozy pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.