Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Sprzęgło w Almera 1.5 dci 2003 rok

Gość amisz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

proszę Was o ewentualną podpowiedź w temacie sprzęgła, almerą jeździ żona a , ja mam tylko czasem styczność z tym autem , problem jaki wyczułem dzisiaj to tępawo chodzacy pedał sprzęgła, biegi wchodzą bardzo dobrze, sprzęgło się nie ślizga natomiast pedał sprzęgła wciska się ciężej i wraca wolniej, jakby pracowało w gęstym oleju, nie znam na jakiej zasadzie pracuje może jakiś płyn hydrauliczny (jeżeli to ten typ sprzęgła?)gęstnieje na mrozie? proszę o sugestie

pozdrawiam

Witam

proszę Was o ewentualną podpowiedź w temacie sprzęgła, almerą jeździ żona a , ja mam tylko czasem styczność z tym autem , problem jaki wyczułem dzisiaj to tępawo chodzacy pedał sprzęgła, biegi wchodzą bardzo dobrze, sprzęgło się nie ślizga natomiast pedał sprzęgła wciska się ciężej i wraca wolniej, jakby pracowało w gęstym oleju, nie znam na jakiej zasadzie pracuje może jakiś płyn hydrauliczny (jeżeli to ten typ sprzęgła?)gęstnieje na mrozie? proszę o sugestie

pozdrawiam

Witaj

możesz mieć za mało płynu, lub zanieczyszczony układ, lub mogła pęknąć sprężyna odbijająca pedał... wtedy tylko docisk wymusza podniesienie się pedału..

na marginesie przeszkol żone żeby nie tyrzymała wciśniętego sprzęgła w korkach, i pod światłami... jak najwięcej trzymania na luzie..

w taki sposób dostaje w d łożysko oporowe, i docisk cały czas jest naprężony...

Witam

dziękuję za odzew, posprawdzałem co mogłem, spręzyna powrotna cała, na jutro mam umówioną wymianę oleju i filtrów to się gruntownie sprawdzi, o efektach powiadomię a co do stylu jazdy żony to jestem raczej spokojny, bardziej dba o auto niż ja.

pozdrawiam

Witam

przy wymianie oleju wymieniono mi płyn (Hamulcowy?) w sprzęgle, działa dobrze ale zobaczymy co będzie jak wróca mrozy

pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...