Gość Kowboj Opublikowano 17 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2009 Witam Wszystkich :] Nie spotkałem się z identyczną usterką na forum, dlatego postanowiłem napisać. Otóż, mam problem z moim Nissanem Sunnym, ponieważ od pewnego czasu podczas jazdy słychać dziwny dźwięk z lewej przedniej części samochodu. Ten dźwięk można porównać do obcierania połączonego z pukaniem. Najdziwniejsze jest to, że dźwięk "aktywuje" się dopiero od prędkości około 50 km/h. Częstotliwość wydawanego dźwięku wzrasta wraz z szybkością pojazdu. Kolejnym problemem jest to, że ten dźwięk nie zawsze słychać podczas jazdy, tylko przykładowo, co drugą jazdę samochodem. Nie ma problemów z prowadzeniem auta, jednak dźwięk jest bardzo denerwujący. Proszę o informacje i porady. Z góry dziękuję. Pozdrawiam Marcin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rosomak1983 Opublikowano 20 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2009 Na pewno sa to łożyka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dzafi00 Opublikowano 20 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2009 Tak samo juk kolega wyżej stawiam na łożysko od tego koła. Przy skręcaniu też sie tak dzieje czy tylko przy wiekszej prędkości? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kowboj Opublikowano 20 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2009 dzafi00 jeśli rozważasz możliwość uszkodzenia przegubów, to myślę, że to nie to, bo jeden przegub był wymieniany jakieś 3 miesiące temu, a drugi był w dobrym stanie i została w nim wymieniona jedynie osłona. Ale jeśli twierdzicie, że mogą to być łożyska w samochodzie, to musi coś w tym być, bo z taką opinią spotkałem się również u kolegi, który trochę się na samochodach zna ... Dzięki wielkie za odpowiedzi. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.