Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N14] Dziwny dźwięk wydobywający się z przedniego lewego koła.

Gość Kowboj

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Wszystkich :]

Nie spotkałem się z identyczną usterką na forum, dlatego postanowiłem napisać. Otóż, mam problem z moim Nissanem Sunnym, ponieważ od pewnego czasu podczas jazdy słychać dziwny dźwięk z lewej przedniej części samochodu. Ten dźwięk można porównać do obcierania połączonego z pukaniem. Najdziwniejsze jest to, że dźwięk "aktywuje" się dopiero od prędkości około 50 km/h. Częstotliwość wydawanego dźwięku wzrasta wraz z szybkością pojazdu. Kolejnym problemem jest to, że ten dźwięk nie zawsze słychać podczas jazdy, tylko przykładowo, co drugą jazdę samochodem. Nie ma problemów z prowadzeniem auta, jednak dźwięk jest bardzo denerwujący. Proszę o informacje i porady. Z góry dziękuję.

Pozdrawiam :)

Marcin

dzafi00 jeśli rozważasz możliwość uszkodzenia przegubów, to myślę, że to nie to, bo jeden przegub był wymieniany jakieś 3 miesiące temu, a drugi był w dobrym stanie i została w nim wymieniona jedynie osłona. Ale jeśli twierdzicie, że mogą to być łożyska w samochodzie, to musi coś w tym być, bo z taką opinią spotkałem się również u kolegi, który trochę się na samochodach zna ... Dzięki wielkie za odpowiedzi.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...