dzidek Opublikowano 18 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2009 Mam problem ze zwijaniem się przednich pasów. Może ktoś spotkał się już z tym i wie jak to naprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
perkozek Opublikowano 20 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2009 Mam problem ze zwijaniem się przednich pasów Powiem szczerze, że u mnie coś podobnego się dzieje. Często muszę trochę im 'pomóc'. Sam nie wiem czy to wada, czy tak po prostu już jest. Nie miałem szansy sprawdzić w innych T30. Ciekawe czy ktoś jeszcze też tak ma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mestrukton Opublikowano 27 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2009 Powiem szczerze, że u mnie coś podobnego się dzieje. Często muszę trochę im 'pomóc'. Sam nie wiem czy to wada, czy tak po prostu już jest. Nie miałem szansy sprawdzić w innych T30. Ciekawe czy ktoś jeszcze też tak ma? Tak, mój tez tak ma - ale pojawiło sie to chyba dopiero w kolejnym (3cim) roku eksploatacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość żuczek Opublikowano 28 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2009 Nie pomne już, gdzie na forum czytałem temat pasów, ale jak widze, "słabe zwijanie" to chyba "nissanowska bolączka". U mnie w Tino wszystkie pasy cierpią na tę przypadłość, wszystkie za wyjątkiem (chyba) 5-go pasa (środkowego), który był zdemontowany, bo auto było z homologacją ciężarową. I dopiero rok temu, jak go (samochód) kupiłem, to rejestrowałem jako osobówkę na 5 osób, i zamontowałem pod sufitem wymagany pas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MonteChristo Opublikowano 31 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2009 to samo mam ja, choc z tylu to sie zwijaja w miare dobrze,ale przod to tragedia zwlaszcza od strony kierowcy. t30 2006 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
automedg Opublikowano 5 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2010 Powiem szczerze, że u mnie coś podobnego się dzieje. Często muszę trochę im 'pomóc'. Sam nie wiem czy to wada, czy tak po prostu już jest. Nie miałem szansy sprawdzić w innych T30. Ciekawe czy ktoś jeszcze też tak ma? witam że pasy źle się zwijają prawdopodobnie w górnej części zbiera się brud wystarczy wyczyścić i spryskać silikonem w spraju pozdrowienia i szczęśliwego nowego roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzidek Opublikowano 7 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2010 witam że pasy źle się zwijają prawdopodobnie w górnej części zbiera się brud wystarczy wyczyścić i spryskać silikonem w spraju pozdrowienia i szczęśliwego nowego roku To znaczy gdzie w górnej części /czego?/ zbiera się ten brud? Co czyścić i co pryskać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MonteChristo Opublikowano 8 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2010 dajcie fote. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość oklat Opublikowano 20 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2010 Jak sa brudne to najlepiej je najpierw umyc ,potem jak rozwiniesz pas do konca wez zapalniczke i delikatnie poopalaj takie male wloski wystajace z pasa na tej dlgosci z 2 stron. Potem mozesz spryskac delikatnie sylkone m w spraju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Virilitas Opublikowano 9 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2011 ...u mnie też się nie chce zwijać pas od strony kierowcy! W lato prałem ręcznie szczotka + mydło wszystkie pasy i było lepiej teraz problem znów wrócił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mark_75 Opublikowano 11 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2011 Mój pas od strony kierowcy przestał się zwijać ponad 1.5 roku temu. Myślałem, że może jak go szarpnę, to się naprawi... niestety przestał się zwijać zupełnie i wyciągnął się cały. Wpadłem na pomysł, żeby go tymczasowo skrócić jakimś "profesjonalnym" węzłem... i udało się. Pas wysunięty jest na max... i czasem się zwija, ale jak się go pociągnie za szybko, to przestaje i można go wyciągnąć do końca. Niestety tymczasowa prowizorka, która miała mi ułatwić dojechanie do domu działa już ponad półtorej roku (to kolejny dowód na niezwykłą trwałość rozwiązań prowizorycznych). Czy zwijacz / napinacz pasa da się jakoś prosto naprawić, czy trzeba wydać bodaj 1200 za nowy kompletny pas? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
automedg Opublikowano 15 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2011 Witam przyczyną słabo zwijającego pasa jest zabrudzenie podtrzymujące najwyższy punkt pasa wystarczy wyczyścić drucikiem cieniutkim przeciągając go po prowadzeniu w obie strony czarny smalec odpadnie potem to miejsce spryskać silikonem i pas wróci na miejsce pozdrowienia już nie wiem jak jaśniej to opisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JBCool Opublikowano 12 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2012 Witam, U mnie tez pasy przestaly sie dobrze zwijac jakis czas temu, powodujac ze czasami przytrzasnalem je drzwiami. Rowniez staly sie nieco sztywne co moglo oznaczac zabrudzenie. Korzystajac z dlugiego weekendu i ladnej pogody postanowilem wyprac pasy. Przygotowalem roztow pioracy z zelu do prania w proporcji podanej na opakowaniu (pranie reczne). Pasy wyciagnalem do konca, a zatrzask wraz z pasami zablokowalem u gory klamerkami. Siedzenia zabezpieczylem materialem przed zachlapaniem. Miske z roztwore do prania postawilem na wiaderku na wysokosci slupka drzwi i umiescilem w niej pasy na ok 20 min. Nastepnie uzywajac malej szczotki wypralem pasy. Wyplukalem je jeszcze 2 razy w czystej wodzie i pozostawilem zwisajace do wyschniecia. Oczywiascie czynnosci te zostaly powtorzone dla drugiej strony. Pasy staly sie bardziej elastyczne i miekkie i nie ma juz problemu ze zwijaniem. Kolor wody z zelem do prania wskazywal, iz troche brudu sie w pasach zebralo Wilgotna szmatka wyczyscilem tez gorny uchwyt pasow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Umberto Opublikowano 13 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2012 Hej! Ten żel to zwykły do prania odzieży? czy coś specjalnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JBCool Opublikowano 14 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2012 Hej! Ten żel to zwykły do prania odzieży? czy coś specjalnego? Tak to zwykly zel do prania, ale mysle ze proszek do prania tez mogly byc. Zel sie szybciej miesza z woda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kizior Opublikowano 15 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2012 witam! potwierdzam- pranie, suszenie i na koniec opalenie zapalniczką kłaczków pomaga. Ale czy silikon nie będzie paskudzić z czasem np. białych ubrań ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JBCool Opublikowano 16 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2012 Ja pasy tylko wypralem, zadnego opalania i pryskania silikonem nie stosowalem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
perkozek Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2013 A jakis przykladowy link do tego "silikonu" bo nie wiem co to za srodek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2013 (edytowane) Jak sa brudne to najlepiej je najpierw umyc ,potem jak rozwiniesz pas do konca wez zapalniczke i delikatnie poopalaj takie male wloski wystajace z pasa na tej dlgosci z 2 stron. Potem mozesz spryskac delikatnie sylkone m w spraju. Jaki silikon? Kolego co Ty piszesz? Wystarczy je całe tak jak się dojdzie umyć w ciepłej wodzie z mydłem. Trzeba je wyciągnąć jak najmocniej i to starczy. Czasem trzeba zrobić to dwa razy. Żadnych środków chemicznych typu silikon, cif, proszek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A z tym opalaniem to już Kolega przesadził maksymalnie!!!!!!!!!!!!!!!!! Edytowane 27 Sierpnia 2013 przez karibox1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
perkozek Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Jaki silikon? Kolego co Ty piszesz? Wystarczy je całe tak jak się dojdzie umyć w ciepłej wodzie z mydłem. Trzeba je wyciągnąć jak najmocniej i to starczy. Czasem trzeba zrobić to dwa razy. Żadnych środków chemicznych typu silikon, cif, proszek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A z tym opalaniem to już Kolega przesadził maksymalnie!!!!!!!!!!!!!!!!! No ciekawy wlasnie bylem co to za preparat. Kilka osob o nim pisalo. Silikon jakis... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Jeśli Kolega miał na myśli aplikację silkonu na pasy to nie wolno. Można osłabić włókna i się zdrowo ubrudzić podczas każdego wsiadania. O osłabieniu włókien przekona się podczas kraksy. Jeśli jest to smarowanie jakiegoś wewnątrznego ślizgacza no to juz by trzeba to uszczegółowić. Wystarczy mechanizm wyczyścić od wewnątrz jak komuś się chce do niego dobierać. Wystarczy porządne mycie pasów. Żadnych proszków!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OmenPL Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Hej wszystkim. Mam problem ale odwrotnej natury. Nie chciałem nowego tematu zakładać. Mi się pas nie rozwija. Przedni od strony kierowcy. Mam 2008r czyli T31. Rozwija się na jakieś 10 cm i coś dziwnie robi 'klik' i się blokuje tak jak nornalny podczas szarpnięcia... I dalej niestety cały czas jest blokada. A jeździć bez pasa trochę słabo :-( Ktoś miał podobny problem? Da się to jakoś rozwiązać? Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam Omen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Pasy masz po wypadku? Czy w jakikolwiek sposób da się wyciągnąć pas? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GhostDriver Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Mi się pas nie rozwija. A wcześniej się rozwijał, czy niedawno kupiłeś auto i masz tak od początku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2016 (edytowane) jak powoli wyciągasz też nic się nie zmienia? Trzeba trochę szarpać i wyciągać, szarpać i wyciągać. W końcu, nawet po kilku godzinach powinny po trochu wychodzić i potem wyjść normalnie. Pasy da się wyciągnąć w jednej tylko pozycji, może po wypadku są źle zamontowane i kąt wyjścia się zepsuł? autor wątku coś się wyłączył... Edytowane 12 Kwietnia 2016 przez karibox1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi