Gość boszcz Opublikowano 20 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2009 Witam serdecznie! Pomóżcie! Mam Almerę N16 2002r.1.5 benzyna. Wczoraj podczas tych siarczystych mrozów nie udało mi się uruchomić auta.Akumulator kręcił, ale samochód nie zapalał. Wyglądało tak jak by paliwo nie dochodziło do silnika, i tak w istocie było bo po włączeniu zapłonu pompa w ogóle nie reagowała. Wymieniłem spalony bezpiecznik z boku kierownicy, i nic. Podłączyłem na krótko zasilanie pompy bezpośrednio z akumulatora i silnik od razu zapalił, wobec tego pompa działa. Co może być przyczyną, że tak się dzieje. Może w układzie zasilania jest jakiś przekaźnik, który nie działa? Jeżeli tak to jaki i gdzie on się znajduje w samochodzie? Z góry dziękuję za dobrą radę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lordwater Opublikowano 20 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2009 Witam serdecznie! Pomóżcie! Mam Almerę N16 2002r.1.5 benzyna. Wczoraj podczas tych siarczystych mrozów nie udało mi się uruchomić auta.Akumulator kręcił, ale samochód nie zapalał. Wyglądało tak jak by paliwo nie dochodziło do silnika, i tak w istocie było bo po włączeniu zapłonu pompa w ogóle nie reagowała. Wymieniłem spalony bezpiecznik z boku kierownicy, i nic. Podłączyłem na krótko zasilanie pompy bezpośrednio z akumulatora i silnik od razu zapalił, wobec tego pompa działa. Co może być przyczyną, że tak się dzieje. Może w układzie zasilania jest jakiś przekaźnik, który nie działa? Jeżeli tak to jaki i gdzie on się znajduje w samochodzie? Z góry dziękuję za dobrą radę. Mam ten sam problem w Primierze P10 1,6 LPG . Paliwo nie dochodzi do silnika. Wymienilem pompe paliwa i pierwsze przekrecenie kluczykow uruchomilo pompe ale auto nadal nie chcialo zapalic tylko rozrusznik kreci. Potem pompa juz nie reagowala. Odkreciłem węzyk wylotowy z filtra paliwa , widac paliwo w filtrze jednak nie jest pomopwane. Jest iskara na swiecy. Prosze o pomoc w temacie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Plaster Opublikowano 21 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2009 Witajcie Jestem właścicielem Almery N16 2000 1.5 benz. Również mam ten sam problem co Wy. Po siarczystych mrozach mój samochów nie chce odpalić. (tak jakby nie dochodziło paliwo) Jest sytuacja taka że w przewodzie paliwa znalazła sie woda i zamarzła, wtenczas można kupić środek na Shell który wlewa sie bezpośrednio do baku, po jakimś czasie ( w moim przypadku 3 godz.) samochód zapalił. Następnego dnia po równie mroźnej nocy znowu miałem problem z uruchomieniem samochodu i mam do tej pory, czekam na wiosne , lub na jakieś inne rozwiązanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.