Gość killer Opublikowano 6 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2010 (edytowane) Witam, u mnie także słychać wyraźne szelest na zimnym silniku. Jednak po rozgrzaniu szelest znika, jak myślicie w jakiej kondycji może być rozrząd? i co sadzicie o amortyzatorach firmy sachs? czy warto coś takiego zakładać? i co sądzicie o takim zestawie http://cgi.ebay.com/ebaymotors/96-01-INFINITI-I30-COMPLETE-TIMING-CHAIN-KIT-SET-VQ30DE-/390233834289?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&fits=Make%3ANissan|Model%3AMaxima|Year%3A1995&hash=item5adbbfc331 Edytowane 6 Września 2010 przez killer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przedszkolak Opublikowano 6 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2010 Już wcześniej pisałem o rozrządzie, doświadczeni mechanicy z Nissana z ASO, poza swoimi szefami mówią, że trzeba mieć pecha, aby coś naprawdę poszło. Najważniejsze są łańcuchy, muszą być japońskie. Jeśli słychać rozrząd należy dbać o poziom oleju. Nie powinno się pogarszać, chyba, że ktoś fundnął przy wymianie chińskie łańcuchy. Spytaj gościa - kto jest producentem, z tego co widzę to napinacze Zuiko - reszta nie mam pojęcia.Łańcuchy prawdopodobnie chińskie, ale nie dam głowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi