Gość Markuz Opublikowano 20 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2009 Witam Wszystkich serdecznie, Mam dwa szybkie pytania dotyczące primery P11: 1. Jakiej pojemności akumulator jest optymalny? (wersja z silnikiem 1,8 benzyna) 2. Jakiej firmy amortyzatory polecacie? KYB, Bilstein czy może coś innego? Z góry dziękuję za pomoc Pozdrawiam marek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rychuo@wp.pl Opublikowano 20 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2009 Jeśli chodzi o amortyzatory, to ja załozyłem Kyb i jestem zadowolony. co do innych marek nie bedę się wypowiadał bo ich nie miałem. Poszukaj na forum a napewno znajdziesz dokładną odpowiedź. Poniżej jeden z linków: http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/4864-amortyzatory/page__hl__amortyzatory__fromsearch__1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klimtom5 Opublikowano 5 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2010 Mam pytanie moja primera to p11 HB 98r 2litry benzyna 130 KM chciałem do nie j założyć amortyzatory takie jak chodzi mi o przód i tył te http://www1.carparts-cat.com/pkw/parts/Artdetail.asp?SID=0001783629286181018019&ID=80,1899,7853,0,1,1,1&NID=0,11,121&GID=854,171&HGID=854,171&VID=855008536 ... Ale są tylko do sedana czy one podejdą do Hatchbacka (P11). CZy zawieszenie w obu typach jest różne.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nunu85 Opublikowano 5 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2010 Aq minimum te 55Ah a najlepiej coś koło 60Ah i przynajmniej 500A prądu rozruchu (wg normy EN) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and_pec Opublikowano 5 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2010 Nunu Zwracaj uwagi na daty postów. Do tej pory to kolega już dawno kupił aku, a może już nawet i drugi Co do amorków to ja jestem zwolennikiem BILSTEIN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klimtom5 Opublikowano 5 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2010 cos link padł link był własnie do katalogu bielstein chodzilo mi o amortyzator B6 który jest dostepny w tym katalogu tylko do sedana czy podejdzie taki do HB... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and_pec Opublikowano 5 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2010 Najpierw to się dowiedz ile taki B6 kosztuje, a potem się zastanów czy go naprawdę chcesz mieć Z tego co mi się wydaje to amorki przód są wszędzie takie same. Na pewno tył w kombi jest inny. TZN wymiary sa takie same a jedynie sztywność inna Jest tyle już tematów na forum odnośnie amorów ,że proszę, nie drąż go dalej tutaj, a użyj szukajki i poczytaj PS B6 to koszt od 400-600 za sztukę, a do tego są cholernie twarde, tak że zapomnij o komforcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klimtom5 Opublikowano 5 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2010 dobrze wiem ile kosztują(375 zł od sztyki) i jak się sprawują dlatego takich szukam i do tego jakieś sprężyny... kontaktowałem się z serwisem Bilstein amortyzatory będą pasować ale w związku z tym ze dedykowane są tylko do sedana nie dostałbym na nie gwarancji... jest wiele tematów na forum to wiem ale czy będą pasować nigdzie nie znalazłem podpoiłem się pod stary temat... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.