Gość yayo Opublikowano 6 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2005 niż przed zmianą :shock: wtf? co z tym fantem począć? czy to normalne? co robić? hilfe! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artur Opublikowano 7 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2005 witam , a coś ty tam wlał?????? no ico było????? z jakim przebiegiem??? i o ile później gaśnie i czy w takiej samej sytuacji.???? napisz pogadamy..pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sonar Opublikowano 7 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2005 Prawdopodobnie wlałeś żadszy olej. Silnik twojego auta pewnie ma juz duzy przebieg.Proponuje artykuł z 23 numeru Auto Świata.Może trzeba będzie jednak zmienić olej :cry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość yayo Opublikowano 7 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2005 n15 sr 1.6 przebieg 102.000 mobil1 syntetyk gaśnie ze 2 sekundy później help! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2005 Tylko jeszcze jaki ten Mobil 1 ? 0W-40 czy 5W-50. Bo są jeszcze Mobile 1 w wersjach 10W-30, 10W-50 i inne ale słabo dostępne na naszych rynkach. Jak włałeś ten pierwszy to chyba przegiąłeś ale 5W-50 złego nie robi. Pozatym 2 sekundy później to jeszcze nic strasznego. Przechulaj 10tys i wymień na jakiś syntetyk lub półsyntetyk ale zaczynający się od 10W-XX Pozdro HHA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość yayo Opublikowano 7 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2005 ehhh, dzięki za poratowanie i rady już po sprawie, bo wszystko jest OK, po prostu narzeczona zdała mi relację, że coś jej za długo gaśnie i że to lapka oleju i co ja tam nawlewałem, no to zaraz na wszelki wypadek piszę na forum... fakt, nie poszedłem i sam nie sprawdziłem, bo uwierzyłem na słowo, dziś sobie odpaliłem i wszystko jest git _________ dzięki za porady, na pewno komuś się przydadzą :idea: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość alf Opublikowano 7 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2005 na ten temat jst sporo w zakładce <Primera> najczęstsze sugestie to to, że filtr oleju kiepski,calkiem możliwe, bo u mnie po wymianie oleju i filtra, kontrolka gaśnie po ok. 2s, a przed wymianą gasło od razu, a dałem jakiś filtr z JC, pewnie chiński, ale myslę ,że 2 sekundy to chyba nie jest coś niebezpiecznego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pecyn Opublikowano 7 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2005 Dla mnie temat jak najbardziej na czasie bo chyba czeka mnie wymiana oleju i tak sobie czytam i czytam i rowniez dziekuje za opinie i porady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mike Opublikowano 7 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2005 Mnie mechanior powiedział, że bez oleju silnik jakąś godzinę, do dwóch pochodzi zanim się zatrze ;-) Także 2 sekundy to nie tragedia :-D Swoją drogą, ja bym nie zaryzykował syntetyka w starszym autku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artur Opublikowano 7 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2005 witam . jakie to według ciebie starsze autko.???? może jaki przebieg??? a ty na jakim jedziesz z jakim przebiegiem???? ja mam Castrola Magnateca 5W40 i nie narzekam po 135000km..( czas na kolejną wymiane)pozdr... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mike Opublikowano 8 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2005 Co do przebiegów z licznika to trzeba być ostrożnym. Jak auto ma te 8-9 latek to trzeba zakładać te 150 tyś zrobione i najbezpieczniej lać półsyntetyk. Ja używam Castol GTX3 Protection 10W40 też nie narzekam bo jeżdzę ;-) To czy zrobiono błąd wlewając ten czy inny olej wyjdzie dopiero przy remoncie silnika ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pawel99 Opublikowano 15 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2005 dokładnie, najlepszym wyborem będzie dobry półsyntetyk. Syntetyczne sa dobre tylko do naprawdę nowych samochodów. N15 moim zdaniem choćby była nawet w najlepszym stanie, to nową już jej nazwać nie można:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mdzalewscy Opublikowano 16 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2005 jeżeli auto jeździ na syntetyku od nowości to powinien jeździć na nim aż wzrośnie zużycie tego oleju, potem przechodzimy na półsysntetyk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi