MAŁY2009 Opublikowano 21 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2009 Witam.Jakiś czas temu sprawdzałem ciśnienie na tłokach(chce założyc gazi sprawdzałem stan silnika)ciśnienie jest oki sprawdzał mi mechanik Gdu odkręcał trzecią świece po odkręceniu jej była w oleju; stwierdził że pękł uszczelniacz(uszczelka) ona znajduje się pod deklem .tam są cztery te uszczelkii radzi mi wymienic wszystkie.Czy zrobje to sam???Co musze kupic??CZy pod dekiel nowa uszczelka i silikon . Czy ktoś to już robił????. Serdecznie wszystkich pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Michalllo Opublikowano 21 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2009 Cześć nie bardzo z twojego opisu widzę co Ci dolega bo piszesz o uszczelniaczach ( nie wiem na zawory) czy o uszczelce pod pokrywę zaworów i od kiedy tam są 4 sztuki w 1.6 bo jeżeli pod pokrywę zaworów to naprawa jest prosta i można to zrobić samemu Wystarczy kupić uszczelkę i odrobina dobrych chęci. A w ogóle jesteś z Płocka ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAŁY2009 Opublikowano 21 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2009 TAK kolego jestem z Płocka Napisałem w poscie że po wykręceniu świecy gwint tej świecy był w oleju. Mechanik stwierdził że to wina symeringa. Wkazdej komoże są takie symeringi(jak świece się wkreca)Są cztery swiece ,a wiec cztery uszczelki.Tylko jedna ten olej przepuszcza. By je wymienic musze zdjąc dekiel zaworów.Chciałbym to zrobic sam(wiadomo jacy dziś mechanicy, aby ściągnąc pieniądze)pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Michalllo Opublikowano 21 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2009 A to Ci powiem mnie zaskoczyłeś nie wiedziałem że tam są jakieś oringi w Nissanie Niestety nic więcej nie mogę Ci pomóc. Jedynie mogę się jutro w pracy zapytać kolegi mechanika jak jest z ich wymianą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAŁY2009 Opublikowano 21 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2009 A to Ci powiem mnie zaskoczyłeś nie wiedziałem że tam są jakieś oringi w Nissanie Niestety nic więcej nie mogę Ci pomóc. Jedynie mogę się jutro w pracy zapytać kolegi mechanika jak jest z ich wymianą dzięki kolego zapytaj sie bo może nie trzeba tego wymieniac pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maniek-ol Opublikowano 21 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2009 Nie będziesz miał problemu z wymianą , gorzej będzie znaleźć same te okrągłe uszczelki. Możesz próbować , ale chyba zostanie Ci kupno kompletu pod pokrywę zaworów , co nie jest tanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.