Gość amisz Opublikowano 22 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2009 Witam jak w temacie - u mnie trwa to chyba zbyt krótko, nawet przy -15 grzeje góra 2 sekundy, zapalać zapala ale jestem ciekawy jak jest was - silnik 1.5 dci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majkel. Opublikowano 22 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2009 No jak silnik zapala bez problemu, to w czym problem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal801 Opublikowano 22 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2009 To że kontrolka gaśnie to nieznaczy że świeca przestaje grzać, jest tak że po zgaśnięciu kontrolki świec, świece jeszcze pzez pare sekund grzeją a bywa nawte tak że po odpaleniu też potrafią jeszcze dogrzewać komore spalania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość amisz Opublikowano 23 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2009 problemu nie ma poprostu czysta ciekawość, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theant Opublikowano 23 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2009 Kontrolka kontrolką, a świece w zależności od temperatury silnika grzeją dłużej lub krócej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cyklonit Opublikowano 23 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2009 Z moich obserwacji wynika, że zależnie od pory roku (temperatura) od 15 do 40 sekund. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noSSbuk Opublikowano 27 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2009 Nie ma to znaczenia między kontrolką, a grzaniem faktycznym świec. Po to są kontrolki, żeby w miarę się do nich stosować. Jeśli czekasz aż zgaśnie Ci sprężynka od nagrzewania świec, to śmiało odpalaj. Ja mam drugi samochód skodę i kontrolka zgaśnie to odpalam. Nie miałem z tym żadnych problemów. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.