Gość puchacho Opublikowano 22 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2009 Witam! Dzisiaj podczas normalnego miejskiego hamowania pojawił sie straszny huk (to tak jakby przesuwac szklaną butelke po plastiowej tapicerce:)Prawdopodobnie hałas dochodzi z lewego koła.Dodam iż miga mi kontrolka od ręcznego,miesiąc temu robiona była skrzynia biegów-niwelowany luz z lewej półosi i wyciek oleju ze skrzyni bieg.Czy to mogą być klocki.Wstyd sie przyznać ale przejechalem 26tys i nie wiem co z klockami... Nissan Almera N16 2000rok 2.2Di Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qlee11 Opublikowano 22 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2009 To klocki, a raczej to co po nich zostało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theant Opublikowano 22 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2009 Dokładnie - któreś klocki się skończyły, a kontrolka miga bo masz wersję z czujnikiem zużycia klocków - ja tego nie mam i dowiaduję się o tym od mechanika przy zmianie opon lub sam w taki sposób jak ty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość amdek Opublikowano 22 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2009 Może masz gwizdki przy klockach hamulcowych. Objawia się to w ten sposób, że jak się kończy klocek to dochodzi to wspomnianego "gwizdka" i on zaczyna strasznie wyć przy tarciu. Więc może to to. Ja mam N15 nie wiem jak w nowszych ale u mnie są gwizdki, więc może i w nowszych wersjach Nissan zastosował to samo rozwiązanie. W sumie między naszymi autkami jest różnica 1 roku więc jest to prawdopodobne. Sam nie doświadczyłem owego gwizdania, ale mechanik mi powiedział że u siebie się mogę tego niedługo spodziewać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość puchacho Opublikowano 22 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2009 Dzieki Wielkie za info.Czyli jutro kupuje klocki.Mogą być te:http://allegro.pl/item861294489_klocki_hamulcowe_przednie_nissan_almera_ii_primera.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herson Opublikowano 22 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2009 (edytowane) Czujnika zużycia nie masz, a migająca kontrolka jest wprost spowodowana zużyciem klocków, przez co cylinderek jest maksymalnie wychylony, a co za tym idzie, płyn się cofnał i pokazuje jego niski poziom. Po klocki dobrej jakości i rozsądnych cenach, śmigaj tutaj http://www.tarczpol.pl/ PS Sorry, zasugerowałem się miastem sprzedawcy z allegro, ale widzę, że nie jesteś z Warszawy. Co do przykładu klocków, nie znam marki, ale wiem, że możesz kupic zdecydowanie taniej, bez uszczerbku dla jakości. Edytowane 22 Grudnia 2009 przez herson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość puchacho Opublikowano 22 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2009 Prawie na 100% jest tak jak piszecie.Zajrzałem do zbiorniczka z płynem hamulcowym no i jest minimum.Na wieczku jest DOT 4 więc taki płynek doleje ale przedtem oczywiście klocki.Mam nadzieje że tarcze będą niezorane...Dzieki za wypowiedzi...ps.Kurcze u jakiegoś mechaniora byłoby pewnie główkowanie co by tu i jak by tu kolesia skroic za diagnoze , a tu prosze.Pieknie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość satanic_mantra Opublikowano 28 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2009 Klocki na bank. Moje są na wykończeniu ( wydają identyczny dźwięk) i jestem na kupnie nowych. Słyszałem sporo dobrego o klockach Lucas -TRW. Możecie polecić je z czystym sumieniem? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theant Opublikowano 28 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2009 Ja teraz na przód zakładałem właśnie te klocki i jestem zadowolony - nie pylą tak jak miałem poprzednio (nie wiem co bo poprzedni właściciel na nich jeździł) a hamują jak poprzednie - czyli bardzo dobrze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość puchacho Opublikowano 7 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2010 To były ewidentnie zużyte klocki i z przodu i z tyłu.Klocki na przód 115zł,na tył 73zł.Wymiana 50zł.kontrolka sie nie świeci.Płyn hamulcowy "podszedł" na właściwy poziom.Pozdrawiam i dziekuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi