Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[K11]kierunkowskazy -nie wylaczaja sie przy ruchu kierownicy

Gość tibia

Rekomendowane odpowiedzi

Hej,

nie wiem, czy to mrozy, czy nie, ale od dzis moje kierunkowskazy nie wylaczaja sie automatycznie przy odkreceniu kierownicy w przeciwna strone :/

Poczatkowo myslalam, ze moze cos tylko przymarzlo, ze sie naprawi, ale mamy odwilz, probowalam poruszac wielokrotnie wlacznikiem kierunkowskazow, ale pstro :] musze je wylaczac sama.

Ktos ma pomysl, co to za dolegliwosc?

nie wiem jak jest w k11(jeszcze nie zdejmowałem kierownicy:)) ale jak miałem golfa to ułamał się taki języczek z tyłu który był odpowiedzialny właśnie za wyłączenie kierunków przy powrocie. pozdr. jeśli takowy jest to stawiałbym na to. jeśli ci się chce to zdejmij kiere i sprawdź:)

Sama na pewno nie zdejme ;)

Glowny problem jest taki, ze chce po nowym roku sprzedac ten samochod, a tu wyskakuja takie denerwujace male usterki..

Jakby ktos wiedzial, czy to mozna naprawic jakos chalupniczo to bede wdzieczna.

jezyczek wlasnie sie urywa i dlatego, chałupniczo mozesz sprobowac go przykleic i wzmocnic go przebijajac goracym drucikiem, ale proponowalbym zakup drugiego przełacznika...

Języczki sie często nie tyle łamią co wycierają:)) Najlepszym sposobem wymiana przełącznika albo kombinowanie z podklejaniem itp. Ja mam tak u Siebie ale sie już przyzwyczaiłem że nie odbija :rolleyes2:

No wiec po swiatecznej trasie 200km - na ostatnim odcinku -kierunkowskazy zaczely sie wylaczac jak trzeba. :blink:

w zasadzie to dobrze :lol: ale to strasznie dziwne dla mnie. a teraz ide do tematu o brzeczacym drazku zmiany biegow ;) choc i tak, i tak sie rozstaniemy :shiftyninja:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...