Gość aaa1977 Opublikowano 5 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2011 Moje radyjko leży sobie w schowku pod siedzeniem pasażera, widać tylko gruszkę leżącą w miejscu na kubek. Wszystko wcześniej ustawione działa bez zarzutu. Myślę że miejsce jest ok. Sprubujcie i oceńcie. Pozdrawiam A ja mam presidenta przy klipsie pasa pasażera. Wszystko się mieści. Fotel dociska radio do konsoli. Prąd mi poprowadzili od gniazda zapalniczki w konsoli i wychodzi dopier pod radiem. Kabli nie widać i mam go pod ręką. Papuga we wnęce po napędzie 4x4, którego nie mam. Wszystko śmiga że ok. z anteną Wilson 1 m. na magnesie. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dubik77 Opublikowano 6 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2011 A ja mam presidenta przy klipsie pasa pasażera. Wszystko się mieści. Fotel dociska radio do konsoli. "Mam i ja". Używam cb tylko na dalekich trasach (żadko) i ta szczelina między fotelem a konsolą środkową nadaje się idealnie. Tak jak napisałeś fotel dociska radio, choć dodatkowo aby nie zarysowało plastikowej osłony konsoli środkowej owinąłem obudowe radia dwoma pasami dętki rowerowej. Zawsze można je wyjąć i schować w szufladzie pod siedzeniem pasażera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lutenet Opublikowano 6 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2011 ta szczelina między fotelem a konsolą środkową nadaje się idealnie. Ja też tam będę się celował albo na konsoli środkowej przy lewej nodze pasażera na jakieś 2 małe wkrętki. A i dzisiaj przymierzałem się do zestawu montowania anteny na relingu. Uchwyt mógłby pozostać na stałe bo to nie duże a antenę skręcałbym razem z kablem do uchwytu. Tylko ciekawe jak to by grało na relingu. A dlatego rozważam taką opcję ponieważ latam już 4 lata na magnesie i są widoczne ryski na mojej VIKI. Zawsze się jakiś piach czy inne świństwo dostanie i rysuje lakier. Pomyślę jeszcze... Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavelsti Opublikowano 6 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2011 Ja też tam będę się celował albo na konsoli środkowej przy lewej nodze pasażera na jakieś 2 małe wkrętki. A i dzisiaj przymierzałem się do zestawu montowania anteny na relingu. Uchwyt mógłby pozostać na stałe bo to nie duże a antenę skręcałbym razem z kablem do uchwytu. Tylko ciekawe jak to by grało na relingu. A dlatego rozważam taką opcję ponieważ latam już 4 lata na magnesie i są widoczne ryski na mojej VIKI. Zawsze się jakiś piach czy inne świństwo dostanie i rysuje lakier. Pomyślę jeszcze... Pozdr A nie myślałeś o magnetycznej podkładce pod magnes ?? coś jak naklejka przeźroczysta, przylega idealnie i nie zostawia kleju bo go niema, raz zakładasz podkładkę zaraz po myciu (dobrze wycierasz lakier) i masz spokój, mam od podobnego czasu antenę na magnes próbowałem różnych sposobów (naklejka na lakier, na podstawę, z folią zwykła i spożywczą) od roku jeżdżę i mam na każdym aucie założoną ta podkładkę http://allegro.pl/podkladka-z-folii-magnetycznej-15-16-cm-i1432374871.html + podkładka gumowa na magnes i jest ok podkładki magnesowej nie ściągam w ogóle, chyba że sobie przypomnę to przy myciu ściągnę dobrze wymyję karoserię, podkładkę również i zakładam z powrotem dobrze wysuszoną. Zrobisz jak uważasz, ale jak przykręcisz do relinga to wtedy reling też może być zrysowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość aaa1977 Opublikowano 6 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2011 (edytowane) "Mam i ja". Używam cb tylko na dalekich trasach (żadko) i ta szczelina między fotelem a konsolą środkową nadaje się idealnie. Tak jak napisałeś fotel dociska radio, choć dodatkowo aby nie zarysowało plastikowej osłony konsoli środkowej owinąłem obudowe radia dwoma pasami dętki rowerowej. Zawsze można je wyjąć i schować w szufladzie pod siedzeniem pasażera. Ja mam podkładkę tapicerską. Martwiłem się tylko temp. radia. Pod antenę mam silikonowy grzybek. Kabel od anteny idzie w progu aż do bagażnika. Nie wiem jak system zadziała w razie wypadku i nikogo nie namawiam do takiego montażu - robicie to na własne ryzyko. Pozdr. Panie Moderatorze można zmnijszyć zdjęcie - ja nie umiem. Edytowane 6 Lutego 2011 przez ^^ehhh^^ Oczywiscie ze pomoge :) pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarekforester Opublikowano 6 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2011 Jeszcze nie jestem właścicielem QQ - przewidywany odbiór czerwiec (Acenta, 4x4, diesel), niemniej jednak mogę polecić CB Cobra 75 WX ST. Jego zalety wynikają z faktu, iż wszystko mieści się w gruszce, a sam moduł można łatwo ukryć. Używam tego radyjka od 3 lat w astrze III - działa bez zarzutu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lutenet Opublikowano 6 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2011 A nie myślałeś o magnetycznej podkładce pod magnes ?? coś jak naklejka przeźroczysta, przylega idealnie i nie zostawia kleju bo go niema, Wiesz patrzyłem na tą podkładkę z linku i mam chyba bardzo podobną. I używam jej od początku z radyjkiem. No ale widocznie może już jest jakaś stara i za słabo przylega. Antenę zdejmowałem razem z tą podkładką a i na magnesie miałem osłonkę ale cieńszą. Ale podsunąłeś mi pomysł z taką jakby taśmą (folią) przezroczystą, którą faktycznie przylepia się na stałe i dopiero na to można kłaść czy to podkładki czy odrazu magnes. A co do relinga, no cóż od tego jest by coś trzymać i ewentualnie pozostał jakiś niewielki odcisk. Jak się wozi bagażnik czy inny kufer to też ślad na relingu jest... Jeszcze pomyślę bo trochę czasu mam. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavelsti Opublikowano 6 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2011 Wiesz patrzyłem na tą podkładkę z linku i mam chyba bardzo podobną. I używam jej od początku z radyjkiem. No ale widocznie może już jest jakaś stara i za słabo przylega. Antenę zdejmowałem razem z tą podkładką a i na magnesie miałem osłonkę ale cieńszą. Ale podsunąłeś mi pomysł z taką jakby taśmą (folią) przezroczystą, którą faktycznie przylepia się na stałe i dopiero na to można kłaść czy to podkładki czy odrazu magnes. A co do relinga, no cóż od tego jest by coś trzymać i ewentualnie pozostał jakiś niewielki odcisk. Jak się wozi bagażnik czy inny kufer to też ślad na relingu jest... Jeszcze pomyślę bo trochę czasu mam. Pozdr z naklejaniem odrazu folii przeźroczystej też lepiej przemyśl sprawę (ja ściągnąłem po 3 tygodniach), albo kup jakaś sprawdzona że nie zostawi np. po roku kleju, bo coś takiego się paskudnie ściąga a raczej czyści ; / super by była taka jak się obecnie stosuje na ekrany telefonu, w ogóle nie zostawiają śladu na ekranie po ściągnięciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Olo_ Opublikowano 19 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2011 ...mogę polecić CB Cobra 75 WX ST. Jego zalety wynikają z faktu, iż wszystko mieści się w gruszce, ....wszystko fajnie, a co z planowana zmiana obowiazujacej modulacji. W niedalekiej przyszlosci Polska ma przejsc na FM. Kolego ty masz pendrive wsadzonego do usb? Jak tak to możesz mi podać jakieś namiary gdzie moge znaleźć? Dzięki wielkie z góry. looknij tutaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
akuma12324 Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Witam wszystkich. Odświeżam bo mam pewien problem z radiem CB. Miejsce na CB już sobie znalazłem. Po zamontowaniu zestawu tj. Anteny President Florida i radyjka Mtech legend II, podczas kręcenia kierownicą przy zapalonym aucie występują takie zakłócenia, że używanie CB jest praktycznie niemożliwe. Dzieje się nawet podczas małego tknięcia kierownicy. Zasilanie CB mam z gniazda 12V, ale próbowałem też bezpośrednio z aku i dalej to samo. Przy włączonym zapłonie zakłóceń nie ma. Borykaliście się może z podobnymi problemami? PS. Nie bić jak źle przedstawiłem problem, pierwszy post. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavelsti Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Witam wszystkich. Odświeżam bo mam pewien problem z radiem CB. Miejsce na CB już sobie znalazłem. Po zamontowaniu zestawu tj. Anteny President Florida i radyjka Mtech legend II, podczas kręcenia kierownicą przy zapalonym aucie występują takie zakłócenia, że używanie CB jest praktycznie niemożliwe. Dzieje się nawet podczas małego tknięcia kierownicy. Zasilanie CB mam z gniazda 12V, ale próbowałem też bezpośrednio z aku i dalej to samo. Przy włączonym zapłonie zakłóceń nie ma. Borykaliście się może z podobnymi problemami? PS. Nie bić jak źle przedstawiłem problem, pierwszy post. a powodem nie jest brak filtrów przeciw zakłóceniowych ?? przynajmniej tak mi się zdaje po tym co kolega opisał - technicznie się nie znam, zalecam sprawdzenie swojego radyjka w innym aucie i pożyczenie jakiegoś innego radyjka do siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Adamczyk Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 a powodem nie jest brak filtrów przeciw zakłóceniowych ?? przynajmniej tak mi się zdaje po tym co kolega opisał - technicznie się nie znam, zalecam sprawdzenie swojego radyjka w innym aucie i pożyczenie jakiegoś innego radyjka do siebie Witam mam to samo, wspomaganie elektryczne robi zakłócenia.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
akuma12324 Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Witam mam to samo, wspomaganie elektryczne robi zakłócenia.Pozdrawiam poradziłeś sobie jakoś z tymi zakłóceniami? Na chwilę obecną nie mam możliwości wypróbować innego radyjka, może w poniedziałek się uda. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość aaa1977 Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2011 bardzo dziwne - moim zdaniem gdzieś ucieka Ci iskra na maskę. Bardardziej pasuje jak dodasz gazu - choć wspomaganie chyba też może. Przestaw sobie antenę i ponowinie zestroić. Czasami 30 cm daje dużą zmianę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
akuma12324 Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2011 bardzo dziwne - moim zdaniem gdzieś ucieka Ci iskra na maskę. Bardardziej pasuje jak dodasz gazu - choć wspomaganie chyba też może. Przestaw sobie antenę i ponowinie zestroić. Czasami 30 cm daje dużą zmianę. Ustaliłem dwie rzeczy: - zakłócenia wchodzą przez antenę- podłączyłem cb pod oddzielne źródło zasilania tj. inny akumulator i zakłócenia dalej są, - inne radio praktycznie nic zmienia, zakłócenia podobne, Może trzeba spróbować z inną anteną? Koledzy czy tylko ja mam taki problem z cb w moim QQ? Naczytałem się na forum hondy o podobnym problemie w nowym Accordzie i przeraziłem się Zerknijcie sami: http://forum.honda-klub.org.pl/viewtopic.php?f=27&t=6839 http://www.accordklubpolska.pl/viewtopic.php?t=1994&postdays=0&postorder=asc&start=0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MarekA Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Ustaliłem dwie rzeczy: - zakłócenia wchodzą przez antenę- podłączyłem cb pod oddzielne źródło zasilania tj. inny akumulator i zakłócenia dalej są, - inne radio praktycznie nic zmienia, zakłócenia podobne, Może trzeba spróbować z inną anteną? Koledzy czy tylko ja mam taki problem z cb w moim QQ? Naczytałem się na forum hondy o podobnym problemie w nowym Accordzie i przeraziłem się Zerknijcie sami: http://forum.honda-klub.org.pl/viewtopic.php?f=27&t=6839 http://www.accordklubpolska.pl/viewtopic.php?t=1994&postdays=0&postorder=asc&start=0 Nie ma raczej takiego globalnego problemu z QQ - ja w 1,5 dci żadnych zakłóceń. Sprawdź dokładnie kabel antenowy , czy masz dpbrze zarobioną wtyczke nie jest pekniety , załamany itp. Antene pewnie masz na magnes, być może antena montowana na stałe by pomogła. Jak podłączałeś CB pod inny akumlator to pewnie tego akumlatora pod masę nie podłączyłeś?. Prawdopodobnie jakiś drobny problem z alternatorem lub regulatorem napięcia. Poszukaj na forach o CB tak są fachowcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość aaa1977 Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Mam cb radio i porównując do poprzednich samocodów przyznaję, że w qq jest dużo więcej zakłóceń. Też nie jestem zadowolony. Trochę pomogło mi przestawienie anteny. Wcześniej słyszałem pracę gazu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mucka38 Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Dzis odbyłem pierwszą jazde moim qaszlakiem z podłaczonym CB , i powiem szczerze ze szału ni ma Nie zauwazyłem konkretnych zakłucen np. od wspomagania , alternatora czy innych , po prostu malo jakby zbiera , stad pytanie : gdzie umieszczacie antene najczesciej , w którym miejscu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yasiorr Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Może radia macie do d...y? J antene mam na dachu przed anteną wbudowaną moja antenka to hustler 100cm jak nie myle się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość aaa1977 Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2011 (edytowane) Może radia macie do d...y? J antene mam na dachu przed anteną wbudowaną moja antenka to hustler 100cm jak nie myle się. Ja mam little will też 1m + president tommy 20 cm na prawo od anteny firmowej. I zauważyłem, że im dalej na prawo tym gorzej. Edytowane 20 Kwietnia 2011 przez aaa1977 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mucka38 Opublikowano 9 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2011 Dzis sprawdzałem ponownie CB , zakłócenia dokładnie pochodzą od wspomagania układu kier. , jak tylko zacząłem skrecac kołami odbiór staje sie nie mozliwy . Zasilanie bezpośrednio z aku. , nic nie zmieniło , podpiecie innego radia rowniez nic nie pomogło , na srode jestem umówiony z gosciem który podepnie jakies filtry - mam nadzieje ze bedzie ok. , bo jak na razie to pierwszy "problem" z moim Qaszlakiem A czy koledzy jakos zaradzili jesli chodzi o CB ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luc123456 Opublikowano 10 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2011 Dzis sprawdzałem ponownie CB , zakłócenia dokładnie pochodzą od wspomagania układu kier. , jak tylko zacząłem skrecac kołami odbiór staje sie nie mozliwy . Zasilanie bezpośrednio z aku. , nic nie zmieniło , podpiecie innego radia rowniez nic nie pomogło , na srode jestem umówiony z gosciem który podepnie jakies filtry - mam nadzieje ze bedzie ok. , bo jak na razie to pierwszy "problem" z moim Qaszlakiem A czy koledzy jakos zaradzili jesli chodzi o CB ? Dziwne, u mnie żadnych zakłóceń nie było. Wpiąłem się do kabla od gniazda zapalniczki. Kiedyś miałem niewielkie przy pracy reflektorów skrętnych w Vectrze ale były słabe i w zasadzie nie przeszkadzały. Tutaj nic takiego nie miało miejsca. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mucka38 Opublikowano 11 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2011 Jestem po wizycie u goscia który siedzi w dziedzinie CB , sam jest elektronikiem i dorabia filtry pod konkretne auto , radio i samochód . Podłaczylismy kilka standartowych filtrów i nic nie pomogły , za około dwa tygodnie bede miał zmontowany filtr który ma zlikwidowac wszystkie zakłucenia pochodzące z samochodu . Jak powiedział ten gosc " robiłem juz kilka tych aut i na prawdę sieją " , koszt ok. 120-150 zł. i bedzie OK , oczywiscie dam znac co i jak wyszlo - lub nie wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafalc Opublikowano 14 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2011 (edytowane) Jestem po wizycie u goscia który siedzi w dziedzinie CB , sam jest elektronikiem i dorabia filtry pod konkretne auto , radio i samochód . Podłaczylismy kilka standartowych filtrów i nic nie pomogły , za około dwa tygodnie bede miał zmontowany filtr który ma zlikwidowac wszystkie zakłucenia pochodzące z samochodu . Jak powiedział ten gosc " robiłem juz kilka tych aut i na prawdę sieją " , koszt ok. 120-150 zł. i bedzie OK , oczywiscie dam znac co i jak wyszlo - lub nie wyszło Witam, Ciekawy jestem czy masz zamontowany ten cudowny filtr - wlaśnie podłączyłem u siebie radyjko i zauważyłem ,ze wspomaganie kierownicy zakłóca. Edytowane 14 Maja 2011 przez rafalc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mucka38 Opublikowano 14 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2011 rafalc - "cudowny" filtr dopiero sie robi , jak pisałem wczesniej gosc jest elektronikiem i jest specem od CB , sporo osob ze sląska do niego sie zgłasza i nie takimi "furami" Ja tam poczekam i zdam relacje co i jak wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi