Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

CB radio w Qashqai

TomaszN
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Ja zamontowałem tak jak na zdjęciu. Zero cięcia i jakiejkolwiek ingerencji w kokpit. Reszta pod fotelem kierowcy. Antena z magnesem na dach.

post-55648-0-48458700-1344354544_thumb.jpg

Ja zamontowałem tak jak na zdjęciu. Zero cięcia i jakiejkolwiek ingerencji w kokpit. Reszta pod fotelem kierowcy. Antena z magnesem na dach.
Jakie to radio? Dopatrzyłem się, że to Albrecht ale nie widać jaki model. Bardzo dobrze to wygląda. Edytowane przez Yan_2007

Jakie to radio? Dopatrzyłem się, że to Albrecht ale nie widać jaki model. Bardzo dobrze to wygląda.

Albrecht ae-6891

Albrecht AE-6891.

Dziwi mnie tylko jedno podczas montowania zauważyłem bardzo dużą przestrzeń za atrapą. Dlaczego więc Nissan dał taką krótką i wąską kieszonkę?

bo dłuższa kieszonka kosztowałaby centa więcej w zakupie ;) - a wersja przed liftingiem nawet tego nie miała. Tak jak nie było schowka obok blokady drzwi w panelu środkowym i w sumie dość przydatnej dziury na monety pod podłokietnikiem.

• 2 miesiące temu...

A tak wygląda moje radyjko :) Żadnej ingerencji w plastiki samochodu, no może po za gniazdkiem, które musiało być domontowane dodatkowo (podpatrzone z Renault Koleos - tam jest fabrycznie ;) ).

Lfayette Venus, wszystko łącznie z głośnikiem znajduje się w gruszce (drugi głośnik jest w centralce):

9ba0db4325c0aeb7gen.jpg

51d591bc1752f414gen.jpg

Kolor podświetlania (jeden z trzech do wyboru), prawie taki jak w QQ :)

69b900db10672236gen.jpg

Edytowane przez Michalmiko
  • Upvote 1

Swoje CB też ukryłem w schowku ... niech nie kusi złodzieja ! . Uporządkowałem "to wszystko" na tyle ,że zmieści się jeszcze "ćwiarteczka" ... ale przeciąłem przegrodę plastikową by weszło radio .Mikrofon idealnie zawiesza się w dolnej części szczeliny przegrody dla monet. ( podczas użytkowania przekładam go w przegrodę przed schowek) Brakuje mi gniazda w schowku by nie prowadzić zasilania z zapalniczki.

post-42436-0-24085700-1352282258_thumb.jpgzałącznik do w/w "tekstu' ...

Edytowane przez nowy 2011

• 4 miesiące temu...

Witam.

Czy ktoś z forumowiczów ma zamontowane w Qashqai-u CB radio? Zastanawiam się nad zakupem, i tak planując zakup zastanawiam się w którym miejscu w QQ go zamontować? Bo autko niby duże (tak wygląda z zewnątrz) ale w środku to ono dużo miejsca nie ma.

Pozdrawiam

załozyłem  w  nisanie  kaszkaju cb president hary plus  antenkę sirio 100cm.  działa  bezbłędnie. radio  zamontowałem na  osłonce bezpieczników nie  koliduje  w  czasie  jazdy idealne  miejsce  zawsze  mozna  wymienic  na  nową  bo  trzeba  wywiercic dwa  otwory  natomias  gruszkę  powiesiłem  nad bezpiecznikami po  lewej  strone  na  haczyku samoprzylepnym  na butapren  który  mozna  bardzo  łatwo  usunąc .radia  w  ogóle  nie  widac

Gość KapitanBomba

Cześć. Panowie mam pytanie. Jak krok po kroku ściągnąć podsufitkę i lewy tylny plastik w okolicach małego okienka, gdzie spodziewać się mocowań i zatrzasków? (proszę o instrukcje jak dla małego dziecka :) - nie chce nic połamać). Nabyłem niedawno antenę SIRIO TWIN i zamierzam samemu ją zamontować. Radyjka jeszcze nie mam, planuje pojeździć i przetestować kilka modeli pożyczonych zanim kupie własne.

pozdrawiam i dziękuje z góry 

A co do szumów w radyjku związanych z instalacją elektryczną znalazłem ciekawa ofertę:

http://allegro.pl/samochodowy-filtr-przeciwzakloceniowy-do-cb-radio-i3082339515.html

A tak to wygląda po zamontowaniu gniazda w schowku i uporządkowaniu kabli.

post-42436-0-50502200-1364197633_thumb.jpg

• 2 tygodnie później...

Panowie czy ściągał ktoś podsufitkę w QQ? Jak się ją ściąga?

Chce się dostać do anteny samochodowej i ją wymienić na triflexa

Czytałem, że podsufitkę łatwo uszkodzić przy samodzielnym demontażu. Zdecydowałem dać zarobić serwisowi Nissana 200 zł - cena identyczna jak w serwisach CB (w Warszawie).

Triflex nieznacznie pogarsza odbiór programów radiowych i w wystarczającym dla mnie stopniu zbiera/nadaje informacje z CB.

Do tej anteny mam Presidenta Johnny III schowanego w fabrycznej szufladce pod prawym przednim siedzeniem tak, że tylko gruszkę mam w profilu na napoje. Całość oczywiście można zawsze wyjąć i wcisnąć pomiędzy siedzenie pasażera i tunel.

Cześć. Panowie mam pytanie. Jak krok po kroku ściągnąć podsufitkę i lewy tylny plastik w okolicach małego okienka, gdzie spodziewać się mocowań i zatrzasków? (proszę o instrukcje jak dla małego dziecka :) - nie chce nic połamać). Nabyłem niedawno antenę SIRIO TWIN i zamierzam samemu ją zamontować. Radyjka jeszcze nie mam, planuje pojeździć i przetestować kilka modeli pożyczonych zanim kupie własne.

pozdrawiam i dziękuje z góry 

A co do szumów w radyjku związanych z instalacją elektryczną znalazłem ciekawa ofertę:

http://allegro.pl/samochodowy-filtr-przeciwzakloceniowy-do-cb-radio-i3082339515.html

Jesli chodzi o takie filtry to nic nie dają :( , zakłucenia z układu wspomagania kierownicy są zbierane przez antene i tutaj jest problem . Ja cb podłaczyłem bezposrednio z aku i to tez nic nie dało . Ale dzieki za pomoc w imieniu wszystkich :)

A czy ktoś z Was montował w konsoli środkowej radio President Johnny 3 i antenę do relingów dachowych. Interesuje mnie czy to radio zmieści się obok zapalniczki oraz jak puściliście kabel przy klapie tylnej wchodzący do środka auta.

do relingów nie przyczepisz bo są nieuziemione

Dziękuję za podpowiedź. Trochę mnie tym zmartwiłeś. Teraz postaje podpatrzeć jakiś fajny uchwyt na klapę albo zostanie zakup anteny na magnes.

Dziękuję za podpowiedź. Trochę mnie tym zmartwiłeś. Teraz postaje podpatrzeć jakiś fajny uchwyt na klapę albo zostanie zakup anteny na magnes.

Polecam swoje rozwiązanie. Zdjęcie jest w tym wątku, post nr 80.

No właśnie chcę uniknąć tematu niszczenia lakieru przez uchwyt anteny lub kabel. Będę musiał popróbować z innym rozwiązaniem.

• 4 tygodnie później...
Gość Eastvich

Panowie,

ja mam pytanie do osób które wkładają Radia CB pomiędzy fotel pasażera, a tunel środkowy.

Na zdjęciach widzę, że macie tam Radia Presidenta Johny/Harry III i się mieszczą mając rozmiary  150 x 125 x 45 mm.
Natomiast ja chciałbym tam zmieścić inny model o rozmiarze 160 x 160 x 55 mm
Dodam że Qashqaiem jeździł będę za kilka tygodni i koniecznie muszę sprawdzić czy to radio tam wejdzie, a mam teraz okazję je kupić w dobrej cenie.

Będę wdzięczny za Waszą pomoc.

Pozdrawiam

Panowie,

ja mam pytanie do osób które wkładają Radia CB pomiędzy fotel pasażera, a tunel środkowy.

Na zdjęciach widzę, że macie tam Radia Presidenta Johny/Harry III i się mieszczą mając rozmiary  150 x 125 x 45 mm.

Natomiast ja chciałbym tam zmieścić inny model o rozmiarze 160 x 160 x 55 mm

Dodam że Qashqaiem jeździł będę za kilka tygodni i koniecznie muszę sprawdzić czy to radio tam wejdzie, a mam teraz okazję je kupić w dobrej cenie.

Będę wdzięczny za Waszą pomoc.

Pozdrawiam

Mam zanontowene radio

CB RADIO President TEDDY ASC+ ANTENA FLORIDA export

pomiędzy fotelem pasażera, a tunelem środkowym. Myśle że lekko większe rowniez można tam wsadzić bo fotel jest dość elastyczny.

Choć osobiście myśle, ze mniejsze radio będzie tam lepiej wyglądało i na pewno nie będzie za bardzo rozpychało fotela.

Edytowane przez tom747

ja mam zamontowane w drzwiach kierowcy narazie w fazie testów :) ale nie było źle w czasie jazdy

Gość Eastvich

Dziękuję za te podpowiedzi, będę bardzo wdzięczny za kolejne i ewentualnie jeśli ktoś wozi tak umiejscowione radio CB to prosiłbym o zdjęcia z innymi modelami co pomoże mi się zorientować co do wymiaru radia jakie planuje kupić.

Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...

Jutro zrobię fotki zamontowania CB radia w swoim QQ i wrzucę. CB radio zamotowane u mnie to President Johnny III i antena Sirio Silver.

• 3 tygodnie później...