luc123456 Opublikowano 30 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2012 Ja zawsze dodaję głośnik. Koszt niewielki a jakość dźwięku znacząco lepsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pi.otr Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Ja zamontowałem tak jak na zdjęciu. Zero cięcia i jakiejkolwiek ingerencji w kokpit. Reszta pod fotelem kierowcy. Antena z magnesem na dach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yan_2007 Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2012 (edytowane) Ja zamontowałem tak jak na zdjęciu. Zero cięcia i jakiejkolwiek ingerencji w kokpit. Reszta pod fotelem kierowcy. Antena z magnesem na dach. Jakie to radio? Dopatrzyłem się, że to Albrecht ale nie widać jaki model. Bardzo dobrze to wygląda. Edytowane 7 Sierpnia 2012 przez Yan_2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MKa Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Jakie to radio? Dopatrzyłem się, że to Albrecht ale nie widać jaki model. Bardzo dobrze to wygląda. Albrecht ae-6891 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pi.otr Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Albrecht AE-6891. Dziwi mnie tylko jedno podczas montowania zauważyłem bardzo dużą przestrzeń za atrapą. Dlaczego więc Nissan dał taką krótką i wąską kieszonkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MKa Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2012 bo dłuższa kieszonka kosztowałaby centa więcej w zakupie - a wersja przed liftingiem nawet tego nie miała. Tak jak nie było schowka obok blokady drzwi w panelu środkowym i w sumie dość przydatnej dziury na monety pod podłokietnikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michalmiko Opublikowano 30 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2012 (edytowane) A tak wygląda moje radyjko Żadnej ingerencji w plastiki samochodu, no może po za gniazdkiem, które musiało być domontowane dodatkowo (podpatrzone z Renault Koleos - tam jest fabrycznie ). Lfayette Venus, wszystko łącznie z głośnikiem znajduje się w gruszce (drugi głośnik jest w centralce): Kolor podświetlania (jeden z trzech do wyboru), prawie taki jak w QQ Edytowane 30 Października 2012 przez Michalmiko 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszN Opublikowano 6 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 Panowie czy ściągał ktoś podsufitkę w QQ? Jak się ją ściąga? Chce się dostać do anteny samochodowej i ją wymienić na triflexa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toruńczyk Opublikowano 7 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2012 (edytowane) Swoje CB też ukryłem w schowku ... niech nie kusi złodzieja ! . Uporządkowałem "to wszystko" na tyle ,że zmieści się jeszcze "ćwiarteczka" ... ale przeciąłem przegrodę plastikową by weszło radio .Mikrofon idealnie zawiesza się w dolnej części szczeliny przegrody dla monet. ( podczas użytkowania przekładam go w przegrodę przed schowek) Brakuje mi gniazda w schowku by nie prowadzić zasilania z zapalniczki. załącznik do w/w "tekstu' ... Edytowane 7 Listopada 2012 przez nowy 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janosik42 Opublikowano 21 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2013 Witam. Czy ktoś z forumowiczów ma zamontowane w Qashqai-u CB radio? Zastanawiam się nad zakupem, i tak planując zakup zastanawiam się w którym miejscu w QQ go zamontować? Bo autko niby duże (tak wygląda z zewnątrz) ale w środku to ono dużo miejsca nie ma. Pozdrawiam załozyłem w nisanie kaszkaju cb president hary plus antenkę sirio 100cm. działa bezbłędnie. radio zamontowałem na osłonce bezpieczników nie koliduje w czasie jazdy idealne miejsce zawsze mozna wymienic na nową bo trzeba wywiercic dwa otwory natomias gruszkę powiesiłem nad bezpiecznikami po lewej strone na haczyku samoprzylepnym na butapren który mozna bardzo łatwo usunąc .radia w ogóle nie widac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KapitanBomba Opublikowano 24 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 Cześć. Panowie mam pytanie. Jak krok po kroku ściągnąć podsufitkę i lewy tylny plastik w okolicach małego okienka, gdzie spodziewać się mocowań i zatrzasków? (proszę o instrukcje jak dla małego dziecka - nie chce nic połamać). Nabyłem niedawno antenę SIRIO TWIN i zamierzam samemu ją zamontować. Radyjka jeszcze nie mam, planuje pojeździć i przetestować kilka modeli pożyczonych zanim kupie własne. pozdrawiam i dziękuje z góry A co do szumów w radyjku związanych z instalacją elektryczną znalazłem ciekawa ofertę: http://allegro.pl/samochodowy-filtr-przeciwzakloceniowy-do-cb-radio-i3082339515.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toruńczyk Opublikowano 25 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2013 A tak to wygląda po zamontowaniu gniazda w schowku i uporządkowaniu kabli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio_ Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Panowie czy ściągał ktoś podsufitkę w QQ? Jak się ją ściąga? Chce się dostać do anteny samochodowej i ją wymienić na triflexa Czytałem, że podsufitkę łatwo uszkodzić przy samodzielnym demontażu. Zdecydowałem dać zarobić serwisowi Nissana 200 zł - cena identyczna jak w serwisach CB (w Warszawie). Triflex nieznacznie pogarsza odbiór programów radiowych i w wystarczającym dla mnie stopniu zbiera/nadaje informacje z CB. Do tej anteny mam Presidenta Johnny III schowanego w fabrycznej szufladce pod prawym przednim siedzeniem tak, że tylko gruszkę mam w profilu na napoje. Całość oczywiście można zawsze wyjąć i wcisnąć pomiędzy siedzenie pasażera i tunel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mucka38 Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Cześć. Panowie mam pytanie. Jak krok po kroku ściągnąć podsufitkę i lewy tylny plastik w okolicach małego okienka, gdzie spodziewać się mocowań i zatrzasków? (proszę o instrukcje jak dla małego dziecka - nie chce nic połamać). Nabyłem niedawno antenę SIRIO TWIN i zamierzam samemu ją zamontować. Radyjka jeszcze nie mam, planuje pojeździć i przetestować kilka modeli pożyczonych zanim kupie własne. pozdrawiam i dziękuje z góry A co do szumów w radyjku związanych z instalacją elektryczną znalazłem ciekawa ofertę: http://allegro.pl/samochodowy-filtr-przeciwzakloceniowy-do-cb-radio-i3082339515.html Jesli chodzi o takie filtry to nic nie dają , zakłucenia z układu wspomagania kierownicy są zbierane przez antene i tutaj jest problem . Ja cb podłaczyłem bezposrednio z aku i to tez nic nie dało . Ale dzieki za pomoc w imieniu wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lesiu QQ Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2013 A czy ktoś z Was montował w konsoli środkowej radio President Johnny 3 i antenę do relingów dachowych. Interesuje mnie czy to radio zmieści się obok zapalniczki oraz jak puściliście kabel przy klapie tylnej wchodzący do środka auta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcome Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2013 do relingów nie przyczepisz bo są nieuziemione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lesiu QQ Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2013 do relingów nie przyczepisz bo są nieuziemione Dziękuję za podpowiedź. Trochę mnie tym zmartwiłeś. Teraz postaje podpatrzeć jakiś fajny uchwyt na klapę albo zostanie zakup anteny na magnes. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luc123456 Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Dziękuję za podpowiedź. Trochę mnie tym zmartwiłeś. Teraz postaje podpatrzeć jakiś fajny uchwyt na klapę albo zostanie zakup anteny na magnes. Polecam swoje rozwiązanie. Zdjęcie jest w tym wątku, post nr 80. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lesiu QQ Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2013 No właśnie chcę uniknąć tematu niszczenia lakieru przez uchwyt anteny lub kabel. Będę musiał popróbować z innym rozwiązaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Eastvich Opublikowano 18 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2013 Panowie, ja mam pytanie do osób które wkładają Radia CB pomiędzy fotel pasażera, a tunel środkowy. Na zdjęciach widzę, że macie tam Radia Presidenta Johny/Harry III i się mieszczą mając rozmiary 150 x 125 x 45 mm.Natomiast ja chciałbym tam zmieścić inny model o rozmiarze 160 x 160 x 55 mmDodam że Qashqaiem jeździł będę za kilka tygodni i koniecznie muszę sprawdzić czy to radio tam wejdzie, a mam teraz okazję je kupić w dobrej cenie. Będę wdzięczny za Waszą pomoc. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom747 Opublikowano 18 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2013 (edytowane) Panowie, ja mam pytanie do osób które wkładają Radia CB pomiędzy fotel pasażera, a tunel środkowy. Na zdjęciach widzę, że macie tam Radia Presidenta Johny/Harry III i się mieszczą mając rozmiary 150 x 125 x 45 mm. Natomiast ja chciałbym tam zmieścić inny model o rozmiarze 160 x 160 x 55 mm Dodam że Qashqaiem jeździł będę za kilka tygodni i koniecznie muszę sprawdzić czy to radio tam wejdzie, a mam teraz okazję je kupić w dobrej cenie. Będę wdzięczny za Waszą pomoc. Pozdrawiam Mam zanontowene radio CB RADIO President TEDDY ASC+ ANTENA FLORIDA export pomiędzy fotelem pasażera, a tunelem środkowym. Myśle że lekko większe rowniez można tam wsadzić bo fotel jest dość elastyczny. Choć osobiście myśle, ze mniejsze radio będzie tam lepiej wyglądało i na pewno nie będzie za bardzo rozpychało fotela. Edytowane 18 Maja 2013 przez tom747 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcome Opublikowano 18 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2013 ja mam zamontowane w drzwiach kierowcy narazie w fazie testów ale nie było źle w czasie jazdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Eastvich Opublikowano 19 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2013 Dziękuję za te podpowiedzi, będę bardzo wdzięczny za kolejne i ewentualnie jeśli ktoś wozi tak umiejscowione radio CB to prosiłbym o zdjęcia z innymi modelami co pomoże mi się zorientować co do wymiaru radia jakie planuje kupić. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lesiu QQ Opublikowano 2 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2013 Jutro zrobię fotki zamontowania CB radia w swoim QQ i wrzucę. CB radio zamotowane u mnie to President Johnny III i antena Sirio Silver. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcome Opublikowano 19 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2013 no to obiecane zdjęcie z cb w dzwiach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi