gaco12 Opublikowano 5 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2012 Powinno pomóc, mi pomogło chcociaz olej miałem w skrzyni czysciutki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pgeca Opublikowano 5 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2012 Proponuję jeszcze skontrolować stan tylenj poduszki skrzyni biegów. Ten element zawieszenia silnika wydatnie wpływa na jakość zmiany biegów. Niestety tylna poduszka to słaby punbkt silników QG. Poniżej daje Ci link do mojego małego tutorialu jak wymienić ten element: http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/47140-n16-wymiana-tylnej-poduszki-silnika-qg18/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość vrx Opublikowano 19 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2012 Przypomniało mi się o tym wątku i chciałem tylko napisać jak problem został rozwiązany Wystarczyło wkręcić trzecią śrubę od pedału sprzęgła, którą jakiś geniusz musiał mi wykręcić przy montażu radia (!). Nie czułem tego, ale pedał był poluzowany i nie wciskał do końca tłoczka w pompie. Teraz wszystko działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lekabel01 Opublikowano 12 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2019 Witam. W mojej almerze też miałem problem z wrzuceniem biegów przy rozgrzanym silniku. Początkowo jedynka ciężko wchodziła, gdy silnik był rozgrzany. Miało to miejsce po przejechaniu około 5-8km. Jeździłem jednak dalej i było coraz gorzej, czyli oprócz problemów w wrzuceniem jedynki, kolejne biegi także było ciężko wrzucać. Przy wyłączonym silniku biegi chodziły bez problemu. Doszło do tego, że stając na światłach nie mogłem wogóle wrzucić jedynki, więc szybko gasiłem silnik, wrzucałem jedynkę, odpalałem i mogłem ruszyć. Wszystko to działo się około rok po wymianie sprzęgła. Problem także był z wrzucaniem wstecznego. Rozwiązaniem okazała się wymiana wysprzęglika. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi