B 52 Opublikowano 26 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2009 Witam, posiadam w Maximie instalacje sekwencyjną BRC. (nowa, przebieg około 3000 km) Podczas postoju na światłach lub jak jadę prędkością patrolową czuć niemiłą woń gazu we wnętrzu auta. Bardzo proszę o pomoc. Jadę na 2 z kolei sprawdzenie i nie wiem na co mam zwrócić uwagę. Podczas 1 oględzin gość spryskał elementy instalacji jakąś pianką w spreju i stwierdził, że wycieku brak. Czy możliwe, że np.nawiew ciepłego powietrza zasysa spaliny do wnętrza pojazdu ? Bardzo proszę o pomoc, to moja 1 instalacja gazowa. Bałem się założyć, ale po 2 latach po przekonaniu innych użytkowników założyłem i są jaja. Dziękuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tjnallpu Opublikowano 26 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2009 Kolego gazem nie ma prawa śmierdzieć w samochodzie. Jeździłem dwa lata maximą na BRC i nie miałem takiego problemu ( innych również). Możesz otworzyć maskę i powąchać czy czuć gazem. Jezeli jest to zwiazane z nieszczelnością to pod maską też będzie czuć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B 52 Opublikowano 29 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2009 Kolego gazem nie ma prawa śmierdzieć w samochodzie. Jeździłem dwa lata maximą na BRC i nie miałem takiego problemu ( innych również). Możesz otworzyć maskę i powąchać czy czuć gazem. Jezeli jest to zwiazane z nieszczelnością to pod maską też będzie czuć. I tak właśnie jest jak piszesz ! Czuje woń gazu stojąc przy otwartej masce. Jadę właśnie za chwile do gazownika na regulacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mike Opublikowano 30 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2009 Warto sprawdzić wszelkiego rodzaju połączenia na opaski, na mrozie potrafią puścić. U mnie podobny problem był wynikiem braku uszczelki na wtryskiwaczu (mam 4 na wspólnej szynie - bodajże Matrix) ... ech Ci gazownicy partacze... Detektory gazu nic nie wykrywały ale smród było czuć aż miło. Spotkałem też się kiedyś z takim nietypowym problem, że przy kiepskich uszczelkach bagażnika (albo wypadkowej historii auta) potrafia "podwiewać" spaliny do kabiny i wtedy czuć gaz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bort Opublikowano 30 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zamykam wątek, ponieważ jest zdublowany przez autora: http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/61350-smierdzi-gazem-w-aucie/page__pid__700338__st__0entry700338 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.