Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N14] problem z tylną lampą

Gość canidus

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Odebrałem niedawno sunny od blacharza(tylne nadkola i progi robił) i od tamtej pory nie działa tylne światło mijania(tak to się nazywa?). żarówka cała nawet stop na niej świeci więc sprawdziłem bezpiecznik. był spalony no to wymieniłem. W momencie włączenia świateł bezpiecznik od razu się przepalił dlatego sprawdziłem miernikiem uniwersalnym napięcie i nat. prądu w tym gnieździe bezpiecznika(tail lamp, pierwsze od góry po lewej) i niestety straciłem miernik bo kable rozgrzały się tak, że uległy stopieniu co sugeruje, że prąd jaki tam płynie musi być o bardzo wysokim natężeniu. Czy ktoś wie co może być przyczyną? Blacharz rzecz jasna wypiera się jakichkolwiek działań w tym kierunku..

Witam,

Mysle ze mamy ten sam problem.

tak samo jak ty, niedawno odebralem swojego sunnego od blacharza, z tym ze u mnie tylne (prawe postojowe) nie swieciło juz przed blacharzem, po prostu olałem temat mówiąc sobie ze jak blacharz zrobi robote, to sie w to pobawie i pojade na przegląd, i własnie, musze jechac na przegląd a nie moge poradzic sobie z tą lampom, za karzdym wsadzeniem bezpiecznika ( lewa strona , drugi od góry) pali się przy załączeniu silnika.

Wlasnie rozpruwam samochód w poszukiwaniu nagiego kabelka. bezpiecznik podpowiada ze jest cos nie tak z wiązką dochodzącą do tylniej prawej lamy postojowej, z tym ze ta wiązka głęboko wchodzi pod siedzenia(tutaj sie dokopałem), i nie wiem czy rozwalac samochod dalej, czy jest moze jakies miejsce w sunnym w ktorym najczęściej zdarza się taka usterka

pomocy

Panwie,

wydaje mi się że wiązka do tyłu idzie wzdłóż lewego progu, po stronie kierowcy, i raczej tam mogło nastąpić uszkodzenie, jeżeli przed naprawą było ok to najprościej, przegrzebać miejsca napraw blacharki...

bylo tam pewnie cięte i spawane i mógł ktoś czegoś nie zauważyć....

proponowałbym tam pogrzebać.

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...