Gość canidus Opublikowano 28 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2009 Witam. Odebrałem niedawno sunny od blacharza(tylne nadkola i progi robił) i od tamtej pory nie działa tylne światło mijania(tak to się nazywa?). żarówka cała nawet stop na niej świeci więc sprawdziłem bezpiecznik. był spalony no to wymieniłem. W momencie włączenia świateł bezpiecznik od razu się przepalił dlatego sprawdziłem miernikiem uniwersalnym napięcie i nat. prądu w tym gnieździe bezpiecznika(tail lamp, pierwsze od góry po lewej) i niestety straciłem miernik bo kable rozgrzały się tak, że uległy stopieniu co sugeruje, że prąd jaki tam płynie musi być o bardzo wysokim natężeniu. Czy ktoś wie co może być przyczyną? Blacharz rzecz jasna wypiera się jakichkolwiek działań w tym kierunku.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość malyboa Opublikowano 2 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2010 Witam, Mysle ze mamy ten sam problem. tak samo jak ty, niedawno odebralem swojego sunnego od blacharza, z tym ze u mnie tylne (prawe postojowe) nie swieciło juz przed blacharzem, po prostu olałem temat mówiąc sobie ze jak blacharz zrobi robote, to sie w to pobawie i pojade na przegląd, i własnie, musze jechac na przegląd a nie moge poradzic sobie z tą lampom, za karzdym wsadzeniem bezpiecznika ( lewa strona , drugi od góry) pali się przy załączeniu silnika. Wlasnie rozpruwam samochód w poszukiwaniu nagiego kabelka. bezpiecznik podpowiada ze jest cos nie tak z wiązką dochodzącą do tylniej prawej lamy postojowej, z tym ze ta wiązka głęboko wchodzi pod siedzenia(tutaj sie dokopałem), i nie wiem czy rozwalac samochod dalej, czy jest moze jakies miejsce w sunnym w ktorym najczęściej zdarza się taka usterka pomocy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bober Opublikowano 5 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2010 Panwie, wydaje mi się że wiązka do tyłu idzie wzdłóż lewego progu, po stronie kierowcy, i raczej tam mogło nastąpić uszkodzenie, jeżeli przed naprawą było ok to najprościej, przegrzebać miejsca napraw blacharki... bylo tam pewnie cięte i spawane i mógł ktoś czegoś nie zauważyć.... proponowałbym tam pogrzebać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość canidus Opublikowano 21 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2010 No w sumie to racja. Ale zastanawiam się też czy nie podłączyć kablami jednej lampy do drugiej po prostu. ma to sens? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kozamoza1 Opublikowano 21 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2010 jak kierunki działają to spokojnie można podłączać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość canidus Opublikowano 31 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2010 Ok.Wielkie dzięki:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.