Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N16] 1,5 dCi słaba

Kondziu

Rekomendowane odpowiedzi

N16 k9k 1,5 dCi 2004

Autko straciło moc. wygląda jak by turbinka się załączała dopiero od ok 4000 obrotów

Po podpięciu do kompa był błąd P0409. EGR był wyciągnięty i przeczyszczony choć nie za bardzo

było z czego, był po prostu brudny. Nie było próby odpalenia silnika z odpiętą wtyczką.

Kiedyś już się tak zdarzyło ale po przegonieniu minęło.

Co bidulce może dolegać?

Ps. na turbince jest dźwigienka, do czego ona służy?

Dźwigienka odpowiada za ruch kierownic przy turbinie. Jeśli ktoś często muli auto po mieście, to kierownice się blokują. Czasami pomaga na to trochę ostrzejszej jazdy, w najgorszym razie rozebranie i czyszczenie turbiny.

Właśnie tamte okolice były podejrzane bo nie za ciekawie wyglądały. Wszystko wskazuje że trzeba będzie

zapoznać się z panią turbinką. Przy sprawnej dźwigience da się nią poruszyć ręką?

Próbowałem nią poruszać ale efektu nie było, a bałem się żeby coś nie zepsuć

Właśnie wracam z garage i pomimo użycia znacznej siły ledwie drgnęła.

Po nowym roku trzeba ją rozebrać

Wydaje mi raczej na pewno ze powinna dac sie ruszyc, nie wiem jaki masz tam dostep do niej. Ciegno ktore tam jest powinno sie przesuwac dosc znacznie przy ok 1 bar (cisnienia lub podcisnienia- nie wiem jak to jest w dci). A i rozebrać je w wiekszości przypadków nie jest łatwo

Nowe wieści z frontu

Autko zaczęło jeździć lepiej więc rozbieranie puki co odwołane ale na pewno to nastąpi, może jak będzie cieplej

Dostęp rewelacyjny nie jest ale coś się wymyśli. Po dłuższym zastanowieniu też mi się wydaje że powinno się ruszyć.

0c1d0ead59f2d0d9med.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...