Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

gasnie na benzynie

Gość janes

Rekomendowane odpowiedzi

witam jestem nowy na tej stronie. mam taki problem moj samochod to sunny 1.6 ben+gaz gdy odpalam z benzyny (zimny) odpala bez problemu silnik pracuje na jalowym biegu, ale gdy tyko sie zagrzeje to skacza obroty i gasnie za chwile. i potem odpala ale trzeba trzymac obroty pedalem okolo 3000 tys zeby nie zgasl. gdy przezucam na gaz to nie gasnie ale skacza obroty. filtr paliwa zmienilem powietrza tez nic to nie dalo. podejrzewam ze to zapchany gaznik ale nie znam sie. ma ktos jakies rady? byly tu podobne tematy juz.

Gość Crazyblack

Jak by gaznik był zapchany to by auto nie chodziło .Prawdopodobnie za dużo powietrza dostaje . W gazniku jest śruba od dawki powietrza . no i jeszcze posprawdzaj przewody czy są całe .. :rolleyes2:

U mnie były te same objawy.. LPG idealnie a na PB jeździł jak było ssanie czyli zimny... Potem jak się rozgrzał to gasł. Okazało się że szlak trafił elektrozawór jakiś... Ale udało mi się dzięki uprzejmości jednego z forumowiczów nabyć gaźnik za 55zł :) i po wymianie wszystko ok. :)

P.S. Lecz chyba mi nie falowały obroty lecz nie pamiętam teraz...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...