Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N16] blokuje koło

muchamati2

Rekomendowane odpowiedzi

Witam otóz wczoraj wruciłem z pracy i zauwazyłem ze przy ruszaniu mam zablokowane tylne lewe koło, ijest całe gorące, cisiaj zobaczyłem po pojechaniu do pracy ze jest tez gorące ale nie tak bardzo jak wczoraj do pracy mam jakies 5km. Co to moze byc??

Zostawileś na noc na ręcznym?Możesz mieć zablokowaną linkę w pancerzu,zatarty zacisk,przyczyn może byc wiele.Skoro pokonałeś drogę i koło było gorące to nie jest nic przymrożone we wnętrzu bo by puściło,sprawa będzie mechaniczna ,albo ręczny albo zacisk.

Nie odbija tłoczek w zacisku. Kup zestaw naprawczy ( reperaturki za kilkanaście złotych ) i śmigaj do warsztatu na regenerację zacisku. Przypilnuj żeby przy okazji wymiany gumek, dobrze przeczyścili tłoczek, bo pewnie pokrył się rdzą.

Rozebrałem i jednak to tłoczek, jutro sie sam zabiore za regeneracje ;p

Rozebrałem i jednak to tłoczek, jutro sie sam zabiore za regeneracje ;p

Witam.

Może nie będziesz musiał tego regenerować. Dokładnie obejrz cylinder, być może wystarczy wymienić tylko tłok. Przerabiałem ten temat (dokładnie też to koło) B)

Będe chciał go rozebrac wyczyscic no i załozyc nowy uszczelniacz, myśle ze po tym zabiegu bedzie śmigał.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...