Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Lampy almera n15 ala GTI by noSSbuk

noSSbuk
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Nawet powiem że wyszło naprwde ładnie jeszcze dorzuć listwe pod zderzak od Megane lub chyba lepiej od Mondeo do tego zderzaka i będzie takie ala GTI prawie Japan. Jak by kogoś interesowało takie usportowianie samochodu domowymi sposobami to jest jeszcze opcja zmiany tylnej wyceiraczki na poziomo to taki delikatny tjuning(u mnie tak mam w projektach) a maxymalniejszy to zastąpienie jej wycieraczką od Punto1 wygląda to tak:

wiper01.jpg

szkoda tylko, że u mnie będzie zasłaniało dodatkowe światło STOP :shiftyninja::P

• 10 miesięcy temu...

Powitał.

Powracam do tematu po niepowodzeniu z pierwszą lampą (pękła przy wkładaniu do wrzątku, bo nie poczekałem aż dojdzie do temperatury pokojowej).

Dziś z nudów wziąłem się za drugą i oto efekty (PRZEPIS POD ZDJĘCIAMI):

c5a97138fc3d7738.jpg

00ad1f638607a786.jpg

27a4967158d0d1a5.jpg

ff0622cc1eac4bf8.jpg

af8f37a429b5b25e.jpg

1. Piekarnik ~80*C wkładamy na 20 min.

2. Oddzielić szkło od plastiku (odchodzi bez problemu po lekkim podważeniu, nie trzeba się siłować, plastiki pozostają nienaruszone!)

3. Przeszlifować malowane elementy papierem ściernym (użyłem wodnego 1000)

4. Zabezpieczyć brzegi odbłyśnika taśmą i papierem (użyłem modelarskiej taśmy maskującej TAMIYA - nie zostawia śladów po odklejeniu)

5. Pomalować farbą (najlepiej) w sprayu (użyłem czarny mat do felg)

6. Gdy lekko przyschnie zdjąć maskowanie i odczekać do pełnego wyschnięcia

7. Przykleić szkło do plastiku (użyłem kleju do szyb), ale można wsadzić obie części ponownie do piekarnika, poczekać aż oryginalny klej zmięknie i skleić.

POWODZENIA. Jestem bardzo zadowolony z roboty, wiem że to przedliftowe, ale nie powinno być kłopotu z poliftowymi.

Czemu zrobiłem to na przedliftowych? Bo auto jest teraz w dojczlandii u brata. Jak przyjedzie do Polski przeprowadzę zabieg na poliftowych lampach.

Wyszło elegancko! Też miałem u siebie robić, już nawet lampę wyjąłem, ale bałem się że szkło pęknie i zrezygnowałem... Chyba trzeba będzie powrócić do tematu :-)

Działaj grucha bo warto, a twojemu samochodzikowi idealnie będą pasowały!

Tylko zdaj relacje powykonawczą ;)

P.S. Tak sobie pomyślałem, że zamiast sklejać możnaby zasylikonować po wierzchu styk szkło-plastik. Jeśli będzie parować wtedy skleić.

POWODZONKA !

i mi chodzi pomalowanie tych lamp po głowie :D odkąd mam N15 tak nad tym myślę i się zebrać nie mogę :D ale na majówkę będę chciał mieć już je zrobione :) bo pewnie nic więcej nie dam rady zmienić w autku :)

• 2 lata później...

Witam wszystkich użytkowników. Jestem tu nowy!

Bardzo podoba mi się pomysł z tymi lampami,tylko jestem ciekaw czy na poliftowych lampach też pójdzie to tak łatwo i co myślicie o takich lampach do białej almery??

• 3 tygodnie później...
Gość lukasz86

Witam wszystkich użytkowników. Jestem tu nowy!

Bardzo podoba mi się pomysł z tymi lampami,tylko jestem ciekaw czy na poliftowych lampach też pójdzie to tak łatwo i co myślicie o takich lampach do białej almery??

Tak będą wyglądać fajnie, dużo lepiej bo mają szkło przezroczyste i do białej almery bardzo pasują , poszukaj sobie zdjęć na necie od groma tego jest.

Co do roboty to trochę dłubania jest przy tym, sam nie dawno robiłem.

Poszukaj sobie na forum dużo o tym ludzie pisali.

Jak chcesz jakieś wskazówki to pytaj.