noSSbuk Opublikowano 4 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2010 Nawet powiem że wyszło naprwde ładnie jeszcze dorzuć listwe pod zderzak od Megane lub chyba lepiej od Mondeo do tego zderzaka i będzie takie ala GTI prawie Japan. Jak by kogoś interesowało takie usportowianie samochodu domowymi sposobami to jest jeszcze opcja zmiany tylnej wyceiraczki na poziomo to taki delikatny tjuning(u mnie tak mam w projektach) a maxymalniejszy to zastąpienie jej wycieraczką od Punto1 wygląda to tak: szkoda tylko, że u mnie będzie zasłaniało dodatkowe światło STOP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość GrzyBek80 Opublikowano 24 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2011 Powitał. Powracam do tematu po niepowodzeniu z pierwszą lampą (pękła przy wkładaniu do wrzątku, bo nie poczekałem aż dojdzie do temperatury pokojowej). Dziś z nudów wziąłem się za drugą i oto efekty (PRZEPIS POD ZDJĘCIAMI): 1. Piekarnik ~80*C wkładamy na 20 min. 2. Oddzielić szkło od plastiku (odchodzi bez problemu po lekkim podważeniu, nie trzeba się siłować, plastiki pozostają nienaruszone!) 3. Przeszlifować malowane elementy papierem ściernym (użyłem wodnego 1000) 4. Zabezpieczyć brzegi odbłyśnika taśmą i papierem (użyłem modelarskiej taśmy maskującej TAMIYA - nie zostawia śladów po odklejeniu) 5. Pomalować farbą (najlepiej) w sprayu (użyłem czarny mat do felg) 6. Gdy lekko przyschnie zdjąć maskowanie i odczekać do pełnego wyschnięcia 7. Przykleić szkło do plastiku (użyłem kleju do szyb), ale można wsadzić obie części ponownie do piekarnika, poczekać aż oryginalny klej zmięknie i skleić. POWODZENIA. Jestem bardzo zadowolony z roboty, wiem że to przedliftowe, ale nie powinno być kłopotu z poliftowymi. Czemu zrobiłem to na przedliftowych? Bo auto jest teraz w dojczlandii u brata. Jak przyjedzie do Polski przeprowadzę zabieg na poliftowych lampach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grucha jr Opublikowano 27 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2011 Wyszło elegancko! Też miałem u siebie robić, już nawet lampę wyjąłem, ale bałem się że szkło pęknie i zrezygnowałem... Chyba trzeba będzie powrócić do tematu :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość GrzyBek80 Opublikowano 27 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2011 Działaj grucha bo warto, a twojemu samochodzikowi idealnie będą pasowały! Tylko zdaj relacje powykonawczą P.S. Tak sobie pomyślałem, że zamiast sklejać możnaby zasylikonować po wierzchu styk szkło-plastik. Jeśli będzie parować wtedy skleić. POWODZONKA ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pustelnik Opublikowano 28 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2011 i mi chodzi pomalowanie tych lamp po głowie odkąd mam N15 tak nad tym myślę i się zebrać nie mogę ale na majówkę będę chciał mieć już je zrobione bo pewnie nic więcej nie dam rady zmienić w autku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Verrax Opublikowano 19 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2013 Witam wszystkich użytkowników. Jestem tu nowy! Bardzo podoba mi się pomysł z tymi lampami,tylko jestem ciekaw czy na poliftowych lampach też pójdzie to tak łatwo i co myślicie o takich lampach do białej almery?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukasz86 Opublikowano 9 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2013 Witam wszystkich użytkowników. Jestem tu nowy! Bardzo podoba mi się pomysł z tymi lampami,tylko jestem ciekaw czy na poliftowych lampach też pójdzie to tak łatwo i co myślicie o takich lampach do białej almery?? Tak będą wyglądać fajnie, dużo lepiej bo mają szkło przezroczyste i do białej almery bardzo pasują , poszukaj sobie zdjęć na necie od groma tego jest. Co do roboty to trochę dłubania jest przy tym, sam nie dawno robiłem. Poszukaj sobie na forum dużo o tym ludzie pisali. Jak chcesz jakieś wskazówki to pytaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi