Gość martini13 Opublikowano 31 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2009 (edytowane) Witam. Na początku chcę Was wszystkich powitać jako nowy użytkownik forum. I jak to zwykle bywa proszę o pomoc w rozwiązaniu następującego problemu: - czy można do lamp z ksenonami fabrycznymi zaadaptować lampy bez ksenonów ( chodzi o zakup lampy zwykłej i przełożenie do niej środka od mojej lampy ksenonowej, której przednia szybka została zbita)? - lub czy reflektor jest rozbieralny - tak by wymienić tylko przednią szybkę? Dziękuję za odpowiedzi. Edytowane 31 Grudnia 2009 przez martini13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość llazicki Opublikowano 31 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2009 witam W tym tygodniu przerabiałem podobny temat tylko ja chciałem xenony a mniałem zwykłe lampy soczewkowe .... kupiłem lampy xenonowe i niema żadnych problemów z funkcjonowaniem ...więc w drógą strone też nie powinno być problemu.. Odnośnie naprawy to da sie rozebrać reflektor ale to wykonają specjalistyczne firmy samemu bym sie za to nie zabierał........ PS. Jeśli będziesz zainteresowany posiadam kompletne reflektory soczewkowe do sprzedania pozostałość po mojej primerce . Nie zniszczone w BDB stanie z żarówkami Philipsa Extreme Power.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibby Opublikowano 31 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2009 nie jestem do końca przekonany czy nie będzie problemów, ponieważ fabryczne ksenony mają przetwornice wmontowaną pod lampą , a nie wyjmowałem nigdy zwykłej lampy i nie wiem czy w zwykłej jest miejsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wojtas1980 Opublikowano 31 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2009 witam W tym tygodniu przerabiałem podobny temat tylko ja chciałem xenony a mniałem zwykłe lampy soczewkowe .... kupiłem lampy xenonowe i niema żadnych problemów z funkcjonowaniem ...więc w drógą strone też nie powinno być problemu.. Odnośnie naprawy to da sie rozebrać reflektor ale to wykonają specjalistyczne firmy samemu bym sie za to nie zabierał........ PS. Jeśli będziesz zainteresowany posiadam kompletne reflektory soczewkowe do sprzedania pozostałość po mojej primerce . Nie zniszczone w BDB stanie z żarówkami Philipsa Extreme Power.... Witam Kolegę W jakiej cenie byś maił prawą lampę do Primerki P11 ? moje pytanie dotyczy lampy soczewkowej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość llazicki Opublikowano 31 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2009 nie jestem do końca przekonany czy nie będzie problemów, ponieważ fabryczne ksenony mają przetwornice wmontowaną pod lampą , a nie wyjmowałem nigdy zwykłej lampy i nie wiem czy w zwykłej jest miejsce zwykły reflektor soczewkowy posiada mniejsce na przetwornice budowa lampy jest praktycznie taka sama!! dowiadywałem się w firmie w Zabrzu link http://regref.prv.pl/ sam napoczątku mniałem wizje przeżucenia bebechów z xenonowych do soczewkowych ale zrezygnowałem bo dorwałęm tanio komplet xenonów Witam Kolegę W jakiej cenie byś maił prawą lampę do Primerki P11 ? moje pytanie dotyczy lampy soczewkowej. Pozdrawiam chciałbym sprzedać komplet... prosze odezwać się na maila llazicki@rybnet.pl to się dogadamy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and_pec Opublikowano 1 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2010 Bazicki Owszem podmieniłeś lampy na Xenony, ale pewnie nie zamontowałeś czujnika do samoregulacji znajdującego się na łączniku stabilizatorów. Równie dobrze mogłeś założyć zestaw HID w te lampy co miałeś. Mam nadzieję że przynajmniej regulację z kabiny podpiąłeś i wyregulowałeś te lampy na przyrządzie. Lampy soczewkowe mają miejsce na przetwornice, ale mają inne soczewki (barwa) i inne gniazda na żarówki (H7 a nie D2S) Klosz jest z tworzywa i można spróbować go zdjąć podgrzewając suszarką. Kolega w Maździe tak robił jak zakładał w nie audikowe fale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość llazicki Opublikowano 1 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2010 (edytowane) Bazicki Owszem podmieniłeś lampy na Xenony, ale pewnie nie zamontowałeś czujnika do samoregulacji znajdującego się na łączniku stabilizatorów. Równie dobrze mogłeś założyć zestaw HID w te lampy co miałeś. Mam nadzieję że przynajmniej regulację z kabiny podpiąłeś i wyregulowałeś te lampy na przyrządzie. Lampy soczewkowe mają miejsce na przetwornice, ale mają inne soczewki (barwa) i inne gniazda na żarówki (H7 a nie D2S) Klosz jest z tworzywa i można spróbować go zdjąć podgrzewając suszarką. Kolega w Maździe tak robił jak zakładał w nie audikowe fale. tak dokładnie o to mi chodziło.... różni się tylko i wyłącznie soczewką i brakiem przetwornicy i tyle.... a co do podgrzewania to się zgadzam ale samemu bym nie próbował byłem na stacji diagnostycznej wyregulować lampy ... a co do czujnika na łączniku stabilizatorów to jest możliwość ich zamontowania ?? Edytowane 1 Stycznia 2010 przez llazicki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sznurek Opublikowano 1 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2010 (edytowane) Klosz jest z tworzywa i można spróbować go zdjąć podgrzewając suszarką. Dokładnie u mnie klosze też były wyciągane w celu wyczyszczenia,a odklejany był za pomocą opalarki ( tylko dokonywał tego zabiegu znajomy który siedzi w lampach xx lat ) Edytowane 1 Stycznia 2010 przez Sznurek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość llazicki Opublikowano 1 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2010 jeśli ktoś ma do sprzedania czujniki poziomowania reflektorów xenon z okablowaniem to ja jestem chętny .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and_pec Opublikowano 1 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2010 Hazicki Do pełnego zestawu jeszcze należałoby zamontować spryskiwacze jeśli nie masz. Ten czujnik to szukaj z angola, bo w ASO to będziesz spłacał raty do końca żywota za niego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość llazicki Opublikowano 1 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2010 Hazicki Do pełnego zestawu jeszcze należałoby zamontować spryskiwacze jeśli nie masz. Ten czujnik to szukaj z angola, bo w ASO to będziesz spłacał raty do końca żywota za niego spryski mam fabrycznie zamontowane...... muszę rozejrzeć się za tymi czujnikami ...na szrotach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolmar Opublikowano 7 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2010 (edytowane) Witam A czy przerabial ktos z was ten temat z wymiana lamp zwyklych na ksenony w Primerze P12? Prosze o info czy mocowania i wtyczki pasuja. Spryskiwaczy nie mam ale z tego co mi wiadomo to nie sa wymagane w autach uzywanych. Jeszcze jedno pytanie. Moze wiecie czy zbiorniczek do spryskiwaczy ksenonow i ten do szyb to ten sam zbiornik? Roznica jest tylko w pompce? Edytowane 7 Stycznia 2010 przez kolmar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and_pec Opublikowano 7 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2010 Z tego co mi wiadomo to samopoziomowanie i układ spłukujący jest wymogiem w Xenonach. Te informacje że niby nie to podają najczęściej firmy zajmujące się instalacjami HID po to aby zyskać klientelę. Tak naprawdę to nie ma jednobrzmiących przepisów co do zestawów HID i zmian całych lamp. Najbardziej sensowne przepisy są tutaj http://forumprawne.org/dyskusja-ogolna/23890-cala-prawda-o-lampach-xenon-pomocy.html Wynika z nich że układ spłukujący musi być bez względu czy to auto salonowe czy przeróbka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawa Opublikowano 7 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2010 Dokładnie jak się ma ksenony to trzeba mieć spryskiwacze bo jak zatrzyma bardziej zorientowany policjant to dowód będzie do odbioru w wydziale po przeglądzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomus75 Opublikowano 7 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2010 Dokładnie Panowie po przerobieniu lamp ze zwykłych na xenonki trzeba zamontować albo spryski albo wycieraczki i jeszcze powinien być zrobiony przegląd w autoryzowanym warsztacie jeśli nie są to seryjne lampy, albo dowód do wora:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and_pec Opublikowano 8 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2010 Nie wycieraczki a układ spłukujący. Sama wycieraczka rozmaże błoto po kloszu i światło będzie dalej załamywane. Układ spłukujący ma za zadanie spłukanie klosza silnym strumieniem a nie spryskanie tylko powierzchni klosza. Do spryskiwaczy świateł sa oddzielne pompki o dużym ciśnieni i większe zbiorniki na płyn do spryskiwaczy, bo niestety idzie go na płukanie lamp sporo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolmar Opublikowano 8 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2010 No to sobie musze odpuscic temat z xenonami. Niby duzo czesci na rynku ale akurat np spryskiwaczy i zbiorniczkow z pompka brak . Dzieki za info i pouczenie co do xenonow. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sebekkpn1 Opublikowano 8 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2011 Hej chłopaki mógł by mi ktoś powiedzieć jak zdjąć lampe przednią w p11 po lifcie chodzi o zatrzask przy kierunku jak go wyjąć . Czy muszę rozbierać pół przodu by tego nie złamać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag19 Opublikowano 23 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2013 Witam serdecznie a co sądzicie o tych żarówkach http://xenonmarket.p...n&orderway=desc ktoś może je montował ja kupiłem i co jakiś czas mrugną i wczoraj jedna mi zgasła całkowicie po wyłączeniu i włączeniu już świeciła a może to wina przetwornic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi