Gość marans Opublikowano 1 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2010 Witajcie koledzy Od dłuższego czasu zadawałem sobie pytanie czy z moim czujnikiem poziomu paliwa jest wszystko ok. I wczoraj otrzymałem jasną odpowiedź. Otóż NIE ! Dokładniej mówiąc nie byłem pewien co do kontrolki o ile sama wskazówka poziomu paliwa działa o tyle kontrolka już nie. Postanowiłem ze będę jeździł do minimum tzn aż skończy się paliwo. Tak też zrobiłem i na szczęście paliwko skończyło się przed domem. Ale kontrolka się nie zaświeciła. Od momentu wejście wskazówki na czerwone pole do końca benzyny udało mi się zrobić 40km jeżdżąc po mieście. I teraz to co mnie interesuje. Czy jest możliwość sprawdzenia w jakiś sposób samej kontrolki bez wymiany całego czujnika i w jaki sposób to zrobić? A jeżeli juz wchodzi wymiana to również chciałbym się dowiedzieć jak najlepiej ją wykonać. P.S gdzie w bydgoszczy znajdę dobrego i uczciwego mechanika do mojej almy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kojak85 Opublikowano 1 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2010 Możesz sprawdzić samą żarówkę od kontrolki - połączając ją na krótko do zasilania - akumulatora lub innego źródła 12V. Poszperaj trochę na forum, bo temat czujnika poziomu paliwa był już wielokrotnie poruszany. Jest to dość powszechna usterka - dla mnie to żenada, bo jeździłem audi 80 z 89 roku i innymi autami i czujnik był precyzyjny i pokazywał dokładnie ilość paliwa w baku, pomimo, że samochody były starsze niż obecna alma. W nissanach to działa, że żal. Najpierw stoi przez 200km pionowo a potem leci na dół jak wściekły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek197612 Opublikowano 2 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2010 ja mam to samo,kontrolka mi się nie zapala ale żarówka działa. sprawdzałem to wyjmując cały pływak ze zbiornika i tam jest taki kondensatorek który jest odpowiedzialny za rezerwę,jak paliwo się kończy to on się nagrzewa i powinna zapalić się rezerwa. mój się nie nagrzewał. być może to będzie to.ten problem mam od kiedy wyciągałem licznik i jakimś trafem przestawiłem wskazówkę od poziomu paliwa(opadła w dol za mocno)i od tego czasu rezerwa padła.a w Bydgoszczy mam zaufanego mechanika na ul. bocznej wjazd od ul. łęczyckiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość borrego Opublikowano 2 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2010 Lanie paliwka po sam korek sprawia ze pływak w baku się gdzieś zawiesza i zle pokazuje! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noSSbuk Opublikowano 3 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 poszukaj na forum. Było już dużo pisane na ten temat. Ja jeżdżę bez kontrolki i żyje. Podobno wymiana pływaka z czujnikiem załatwiała usterkę. pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.