Gość andrzej123 Opublikowano 1 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2010 Witam mam pytanie cz jest możliwe zamontowanie instalacji gazowej w nissanie Qashqaju Silnik benzynowy : 1,6 l/115 KM . 84 kw..Cz ten silnik spełnia parametry do instalacji gazowej czwartej generacji (sekwencyjny wtrysk) proszę o fachową odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kserokop Opublikowano 25 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2010 Witam mam pytanie cz jest możliwe zamontowanie instalacji gazowej w nissanie Qashqaju Silnik benzynowy : 1,6 l/115 KM . 84 kw..Cz ten silnik spełnia parametry do instalacji gazowej czwartej generacji (sekwencyjny wtrysk) proszę o fachową odpowiedzi tak jak najbardziej, ja mam zamontowaną instalację w takim aucie jest to instalacja STAG 300 plus działa rewelacyjnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 25 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2010 napisz co Ci proponują gaziarze i będziemy radzić co dobrze i co źle jakie wtryski i jaka reszta .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kserokop Opublikowano 26 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2010 Nie wiem jakie wtryski i cała reszta ale wiem, że nie czuje różnicy prócz tej finansowej jeżdżąc na gazie i benzynie, auto nic na mocy nie straciło a nawet jest bardziej elastyczne niz na benzynie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 26 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2010 mi chodziło że jak kolega chce montować to niech pośmiga po warsztatach koło siebie i popyta co mu zamontują a my powiemy czy dobre czy złe jak chcesz propozycje to ja polecam Staga wtryski Hanna H2000-98zł szt reduktor MAGIC III itp... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jurew Opublikowano 8 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2011 Czy może mi ktoś udzielić odpowiedzi jak instalacja gazowa wpływa na eksploatację i żywotność silnika, oraz jakie jest zyżycie gazu. W tej chwili po mieście Qashqai pali mi 11ltr benzyny. Fakt, że pokonuje krótkie odcinki, a do tego jeszcze światła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GeorgeGt Opublikowano 8 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2011 (edytowane) Czy może mi ktoś udzielić odpowiedzi jak instalacja gazowa wpływa na eksploatację i żywotność silnika, oraz jakie jest zyżycie gazu. W tej chwili po mieście Qashqai pali mi 11ltr benzyny. Fakt, że pokonuje krótkie odcinki, a do tego jeszcze światła Dobrze ustawiona sekwencja powinna palić tyle samo ale jak będzie palić 1-2 litry więcej to i tak bym się nie pogniewał Edytowane 8 Stycznia 2011 przez GeorgeGt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 11 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2011 Dobrze ustawiona sekwencja powinna palić tyle samo ale jak będzie palić 1-2 litry więcej to i tak bym się nie pogniewał Prawda taka że Gaz ma trochę inny AFR dla mieszanki stechiometrycznej czyli musi bo być odrobinę więcej pozatym każdy podświadomie więcej depta na gazie wiec minimalnie jest to 10% moje SR20 pali do 12-13 litrów po Krakowie wiec będziesz miał na pewno mniej jak silnik nie ma bezpośredniego wtrysku to bez problemu zamontujesz wszystko polecane Landi ale drogie równie niezawodny może być Stag robry reduktor na przykład 2 stopniowy z landi i wtryski hana ... i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jurew Opublikowano 11 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2011 Dzięki za rade.Może trafi na to forum jeszcze posiadacz "zagazowanego" Qashqaia. Narazie się waham ponieważ samochód jest na gwaracji.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 12 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2011 na gwarancji to raczej ciężko coś zrobić, bo jak będziesz miał wadę w lampie to powiedzą, że to wina instalacji LPG 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kserokop Opublikowano 15 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2012 Z tym akurat to aso robią przeglądy bez problemu bo na tym zarabiaja i jak zamontowałem lpg to przymykali oko na instalację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popek82 Opublikowano 16 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2012 kolego ja mam w gazie qq 2.0 jeak chcesz więcej info to pisz na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 4SS4 Opublikowano 28 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 kolego ja mam w gazie qq 2.0 jeak chcesz więcej info to pisz na priva Witaj !Podaj co zamontowałeś, jak się sprawuje i jakie są koszty montażu. Mam QQ 2.0 na gwarancji. Dzięki za info. Pozdrawiam kolego ja mam w gazie qq 2.0 jeak chcesz więcej info to pisz na priva Zapomniałem - stanley70@o2.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agamek12 Opublikowano 30 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2012 Świadomie odgrzewam kotleta pytając: czy w silnikach QQ regulacja luzów zaworowych odbywa się hydraulicznie (samoczynnie), czy też trzeba ją regulować mechanicznie? To pytanie ma bezpośredni zwiazek z instalacją LPG i stąd pytanie tu. Oczywiście jeśli nie uzyskam odpowiedzi zapytam w dziale związanym z silnikami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 30 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2012 ale pytanie w związku z czym?? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość grzechotnik.hej Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2013 (edytowane) witam wszystkich użytkowników QQ.... mam pytanko ,czy ktoś zakładał instalację gazową do qashqai 2010 1.6 115 KM Edytowane 26 Kwietnia 2013 przez grzechotnik.hej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi