Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

nissan QashqaI

Gość andrzej123
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Gość andrzej123

Witam mam pytanie cz jest możliwe zamontowanie instalacji gazowej w nissanie Qashqaju

Silnik benzynowy : 1,6 l/115 KM . 84 kw..Cz ten silnik spełnia parametry do instalacji gazowej czwartej generacji (sekwencyjny wtrysk) proszę o fachową odpowiedzi

• 8 miesięcy temu...

Witam mam pytanie cz jest możliwe zamontowanie instalacji gazowej w nissanie Qashqaju

Silnik benzynowy : 1,6 l/115 KM . 84 kw..Cz ten silnik spełnia parametry do instalacji gazowej czwartej generacji (sekwencyjny wtrysk) proszę o fachową odpowiedzi

tak jak najbardziej, ja mam zamontowaną instalację w takim aucie jest to instalacja STAG 300 plus działa rewelacyjnie

Nie wiem jakie wtryski i cała reszta ale wiem, że nie czuje różnicy prócz tej finansowej jeżdżąc na gazie i benzynie, auto nic na mocy nie straciło a nawet jest bardziej elastyczne niz na benzynie

mi chodziło że jak kolega chce montować to niech pośmiga po warsztatach koło siebie i popyta co mu zamontują a my powiemy czy dobre czy złe jak chcesz propozycje to ja polecam

Staga

wtryski Hanna H2000-98zł szt

reduktor MAGIC III itp...

• 3 miesiące temu...

Czy może mi ktoś udzielić odpowiedzi jak instalacja gazowa wpływa na eksploatację i żywotność silnika, oraz jakie jest zyżycie gazu. W tej chwili po mieście Qashqai pali mi 11ltr benzyny. Fakt, że pokonuje krótkie odcinki, a do tego jeszcze światła

Czy może mi ktoś udzielić odpowiedzi jak instalacja gazowa wpływa na eksploatację i żywotność silnika, oraz jakie jest zyżycie gazu. W tej chwili po mieście Qashqai pali mi 11ltr benzyny. Fakt, że pokonuje krótkie odcinki, a do tego jeszcze światła

Dobrze ustawiona sekwencja powinna palić tyle samo ale jak będzie palić 1-2 litry więcej to i tak bym się nie pogniewał :)

Edytowane przez GeorgeGt

Dobrze ustawiona sekwencja powinna palić tyle samo ale jak będzie palić 1-2 litry więcej to i tak bym się nie pogniewał :)

Prawda taka że Gaz ma trochę inny AFR dla mieszanki stechiometrycznej czyli musi bo być odrobinę więcej pozatym każdy podświadomie więcej depta na gazie wiec minimalnie jest to 10%

moje SR20 pali do 12-13 litrów po Krakowie wiec będziesz miał na pewno mniej jak silnik nie ma bezpośredniego wtrysku to bez problemu zamontujesz wszystko

polecane Landi ale drogie

równie niezawodny może być Stag robry reduktor na przykład 2 stopniowy z landi i wtryski hana ... i tyle

na gwarancji to raczej ciężko coś zrobić, bo jak będziesz miał wadę w lampie to powiedzą, że to wina instalacji LPG dribble.gif

• Upvote 2

• 1 rok później...
  • 2 tygodnie później...

kolego ja mam w gazie qq 2.0 jeak chcesz więcej info to pisz na priva

Witaj !

Podaj co zamontowałeś, jak się sprawuje i jakie są koszty montażu.

Mam QQ 2.0 na gwarancji.

Dzięki za info.

Pozdrawiam

kolego ja mam w gazie qq 2.0 jeak chcesz więcej info to pisz na priva

Zapomniałem - stanley70@o2.pl

• 10 miesięcy temu...

Świadomie odgrzewam kotleta pytając: czy w silnikach QQ regulacja luzów zaworowych odbywa się hydraulicznie (samoczynnie), czy też trzeba ją regulować mechanicznie? To pytanie ma bezpośredni zwiazek z instalacją LPG i stąd pytanie tu. Oczywiście jeśli nie uzyskam odpowiedzi zapytam w dziale związanym z silnikami...

• 4 miesiące temu...
Gość grzechotnik.hej

witam wszystkich użytkowników QQ.... mam pytanko ,czy ktoś zakładał instalację gazową do qashqai 2010 1.6 115 KM

Edytowane przez grzechotnik.hej