Gość Barski Opublikowano 1 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2010 Witam może powiecie czym to mogło być spowodowane po wymontowaniu alternatora zresetował się przebieg do 0. Od razu mówię że alternator się raczej spalił bo nie ładował wcale i śmierdziało od niego. Ja jestem ogólnie w szoku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary7 Opublikowano 1 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2010 (edytowane) A czy inne elektryczne urządzenia się spaliły? No i czy już jeździłeś po naprawie alternatora? Licznik nabija kilometry od zera? Mam na myśli ten główny przebieg a nie dzienny. Edytowane 1 Stycznia 2010 przez hary7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Barski Opublikowano 1 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2010 A czy inne elektryczne urządzenia się spaliły? No i czy już jeździłeś po naprawie alternatora? Licznik nabija kilometry od zera? Mam na myśli ten główny przebieg a nie dzienny. Wymieniłem alternator i nabija od 0 wszystko.Nic innego się nie spaliło przynajmniej jak na razie wszystko działa problemów nie zauważyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary7 Opublikowano 1 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2010 Faktycznie dziwna sprawa, myślałem że spaliła Ci się kość pamięci w liczniku ale wtedy nie pamiętałby dziennego przebiegu i chyba zegar by się resetował a jak działa licznik normalnie to znaczy że odkryłeś nowy sposób korekcji przebiegu Niestety ja Ci nie umiem pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waichwaich Opublikowano 2 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2010 Może jakieś spięcie zrobiłeś odłączyłeś przewody od akumulatora zanim zacząłeś grzebać przy alternatorze ? może poszło coś po kablach i się skasował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Barski Opublikowano 2 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2010 Może jakieś spięcie zrobiłeś odłączyłeś przewody od akumulatora zanim zacząłeś grzebać przy alternatorze ? może poszło coś po kablach i się skasował Ja tego nie robiłem kumpel odłączał może dał ciała ale ważna że śmiga autko sprzedawać nie mam zamiaru więc mi to nie robi problemu. Dzięki za zainteresowanie sprawą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sznurek Opublikowano 2 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2010 Czyli pozostaje Ci podjechać do zakładu gdzie zajmują się korekcją liczników itp. rzeczy i niech Ci ustawią taki jaki miałeś przed zanikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waichwaich Opublikowano 2 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2010 No raczej lepiej żebys wiedział jaki oryginalnie był przebieg bo co powiesz kolesiowi ktoremu kiedyś sprzedasz auto ze sam ci sie licznik skasował ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Barski Opublikowano 3 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 No raczej lepiej żebys wiedział jaki oryginalnie był przebieg bo co powiesz kolesiowi ktoremu kiedyś sprzedasz auto ze sam ci sie licznik skasował ? Oryginalny znam jak będę chciał sprzedać to ustawie taki jaki powinien mieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mario72 Opublikowano 4 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2010 Oryginalny znam jak będę chciał sprzedać to ustawie taki jaki powinien mieć miałem to samo po problemach z masą , teraz nawija od początku, bamalne pytanie ale jak ustawić przebieg z powrotem , głupio wygląda 50tyś na szfie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi