Gość empiryk Opublikowano 2 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2010 Oto mechanior w moim pojeździe kołowym odkrył, że łapa mocowania silnika - konkretnie: tylna, środkowa - jest do wymiany. Nie doszukał się zamienników w znanej mu hurtowni i uważa, że jedyna opcja to wizyta w ASO. Dobrze ten człek radzi? Poszukałem na alledrogo i jest tam trochę tego sprzętu w zróżnicowanym stanie i do różnych modeli/silników. Ja jednak jestem lamą mechaniczną i nie będę się w ciemno pchał z zakupem. Stąd pytanie/nia: na co zwracać uwagę - czego unikać? Oraz drugie: jakie mocowania z innych modeli są kompatybilne z moim? Mój pojazd to Almera z 2000r., 3D, benzyna 1,8 l (115 KM). Z góry dziękować za wszelkie sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kojak85 Opublikowano 2 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2010 Ja kupiłem zamiennik na allegro gość oferuje w cenie ok. 90PLN z przesyłką mnie wyniosło. Wymieniłem jakieś pół roku temu i do tej pory nie narzekam. Nick sprzedającego to: Kacper_duch. Nawet jeśli nie ma na liście to zadzwoń lub napisz maila i zapytaj, bo może mieć na stanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rudy89 Opublikowano 2 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2010 Ja kupiłem zamiennik na allegro gość oferuje w cenie ok. 90PLN z przesyłką mnie wyniosło. Wymieniłem jakieś pół roku temu i do tej pory nie narzekam. Nick sprzedającego to: Kacper_duch. Nawet jeśli nie ma na liście to zadzwoń lub napisz maila i zapytaj, bo może mieć na stanie. Też kupiłem, ale on ma do DIESLA przednią i tylną, do benzyny nie ma wystawionych. Ale jak się spytasz to może wystawi(mi tak sprzedał wysoki filtr oleju). Możesz się pytać w intercarsie i też była jakaś polska firma produkująca poduszki i wkłady do Nissanów. Kacper, który de facto ma na imię Piotrek, Sprzedaje poduszki japońskie. Oto polska firma: http://www.tedgum.pl/pl/katalog/NISSAN/ALMERA/EGS.html Tutaj szukaj. Masz N15 czy N16? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość empiryk Opublikowano 2 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2010 Nawet jeśli nie ma na liście to zadzwoń lub napisz maila i zapytaj, bo może mieć na stanie. Właśnie rozesłałem 'spam' z pytaniami do wystawiających i czekam na efekty. Koniec końców sobota wieczór, więc liczę, że w poniedziałek (przynajmniej) część odpowiedzi powinna do mnie dotrzeć..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kojak85 Opublikowano 2 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2010 Sądząc po silniku to chyba N16 - tak mi się wydaje, bo n15 1.8 nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość empiryk Opublikowano 2 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2010 Nick sprzedającego to: Kacper_duch. Poszło zapytanie. Zobaczymy, co mają na stanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość salk.darek Opublikowano 3 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 Wejdź na stronę www.nipponauto.pl sklep jest w Warszawie (jest sprzedaż wysyłkowa i możliwość zwrotu źle dobranej części), jest to sklep wyłącznie pod marki Japońskie i Koreańskie. Ja u nich zaopatruję się we wszystkie części do Almera 1.8 2001 5HB, też wymieniałem poduchę silnika tył na belce, część oryginalna, koszt 271.80 zł. Mają dobry katalog online na podstawie którego do modelu samochodu można łatwo dobrać numer elementu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość empiryk Opublikowano 4 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2010 Wejdź na stronę www.nipponauto.pl sklep jest w Warszawie (jest sprzedaż wysyłkowa i możliwość zwrotu źle dobranej części), jest to sklep wyłącznie pod marki Japońskie i Koreańskie. Ja u nich zaopatruję się we wszystkie części do Almera 1.8 2001 5HB, też wymieniałem poduchę silnika tył na belce, część oryginalna, koszt 271.80 zł. Mają dobry katalog online na podstawie którego do modelu samochodu można łatwo dobrać numer elementu. Dziękuję wszystkim za wskazówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majkel. Opublikowano 4 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2010 (edytowane) Ja kupiłem nową za 87zł.. firmy NOK - model I51055NOK Nie odbiega od oryginału, a różnica w cenie ogromna.. Patrząc szczerze na wykonanie, to jest bardzo dobre. Edytowane 4 Stycznia 2010 przez Majkel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pemo_ Opublikowano 4 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2010 Ja kupiłem nową za 87zł.. firmy NOK - model I51055NOK Nie odbiega od oryginału, a różnica w cenie ogromna.. Patrząc szczerze na wykonanie, to jest bardzo dobre. Dodam, ze mozna ja kupic w Intercarsie dokladnie za 87 zł, takze ten mechanik jakis niegramotny jest, ze stwierdzil ze tylko ASO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość empiryk Opublikowano 16 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2010 Właśnie jadę odebrać jeździdełko od mechanika, który wymienił poduszkę mocowania silnika. Pozwolę sobie dla ew. zainteresowanych na podsumowanie. Nie kupiłem w efekcie sprzętów oferowanych na aukcjach, choć na zadane przez alledrogo pytanie dostałem pond 50% odpowiedzi w tym chyba cztery pozytywne - że poszukiwana część jest dostępna. Równolegle z poszukiwaniami w aukcjach przeszukałem internet i w końcu wybrałem sklep www.moto-portal.pl - mają bardzo dobry system komunikacji z klientem i posiadali potrzebną mi część. W efekcie kupiłem nową część - poduszkę tylną; sama część to 100 zł plus przesyłka. Więc na chwilę obecną wychodzi, że problem zażegnany. Dziękuję za otrzymane wskazówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi