Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N16] Olej silnikowy

Gość damwes

Rekomendowane odpowiedzi

hey mam pytanko posiadam almere 1.5 2000r. z przebiegiem 150.000 i mialem zalane olejem lubrykantem 5w30 malo znanym,a przedtem 10w40 i silniczek chodzi elegancko i przyszla zmiana oleju i bym chcial zmienic na znana marke olej i czy to bez roznicy jaki wleje olej(5w30) innej firmy albo na 5w40 czy to duza roznica.

Jeżeli autko dobrze się sprawuje to bym nie zmieniał oleju na inny.

Ja jeżdżę na Shell Helix Ultra 5w-40 i jak dotąd żadnych problemów z silnikiem nie mam.

Co do marki to nie powinno mieć znaczenia jaką wybierzesz.

Poszukaj dokładniej bo już był na forum poruszany temat olejów i znajdziesz różne opinie na temat konkretnych marek.

Witam.

Tak jak pisze przedmówca.

Ważną rzeczą jest zakup oleju z pewnego źródła, ponieważ podróbek i to w "oryginalnych" pojemnikach jest bardzo dużo. Najwięcej podróbek to Mobil 1 :blink:

Witam.

Tak jak pisze przedmówca.

Ważną rzeczą jest zakup oleju z pewnego źródła, ponieważ podróbek i to w "oryginalnych" pojemnikach jest bardzo dużo. Najwięcej podróbek to Mobil 1 :blink:

najdziwniejsze jest to ze ten olej dostalem od goscia ze hurtowni a szukal w katalogu jaki olej dac a na butelce jest napisane ze stosowac najlepiej do forda bmw i vw dziwne...chyba ze to nie ma znaczenia postaram sie jak najszybciej napisac z jakich mam wybor olejow w sklepach i pomozecie mi wybrac:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...