Gość damwes Opublikowano 3 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 hey mam pytanko posiadam almere 1.5 2000r. z przebiegiem 150.000 i mialem zalane olejem lubrykantem 5w30 malo znanym,a przedtem 10w40 i silniczek chodzi elegancko i przyszla zmiana oleju i bym chcial zmienic na znana marke olej i czy to bez roznicy jaki wleje olej(5w30) innej firmy albo na 5w40 czy to duza roznica. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ambro Opublikowano 3 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 Jeżeli autko dobrze się sprawuje to bym nie zmieniał oleju na inny. Ja jeżdżę na Shell Helix Ultra 5w-40 i jak dotąd żadnych problemów z silnikiem nie mam. Co do marki to nie powinno mieć znaczenia jaką wybierzesz. Poszukaj dokładniej bo już był na forum poruszany temat olejów i znajdziesz różne opinie na temat konkretnych marek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
george Opublikowano 3 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 Witam. Tak jak pisze przedmówca. Ważną rzeczą jest zakup oleju z pewnego źródła, ponieważ podróbek i to w "oryginalnych" pojemnikach jest bardzo dużo. Najwięcej podróbek to Mobil 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość damwes Opublikowano 3 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 Witam. Tak jak pisze przedmówca. Ważną rzeczą jest zakup oleju z pewnego źródła, ponieważ podróbek i to w "oryginalnych" pojemnikach jest bardzo dużo. Najwięcej podróbek to Mobil 1 najdziwniejsze jest to ze ten olej dostalem od goscia ze hurtowni a szukal w katalogu jaki olej dac a na butelce jest napisane ze stosowac najlepiej do forda bmw i vw dziwne...chyba ze to nie ma znaczenia postaram sie jak najszybciej napisac z jakich mam wybor olejow w sklepach i pomozecie mi wybrac:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DezMond Opublikowano 4 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2010 Ja leje mobil 1 5w50 i wszystko jest cacy (oczywiscie z pewnego zrodla ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.