Gość luk23 Opublikowano 3 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 może ktoś będzie wiedział,mam problem ze spadającymi obrotami silnika,gdy wciskam sprzęgło obroty spadają do 0 silnik gaśnie(na rozgrzanym sil. i na zimnym),nie zawsze tak się dzieje,ostatnio coraz częściej(primera 2,0 LPG 96r.W 10,na gazie i benzynie tak samo) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Hiszpan 207 Opublikowano 5 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2010 spróbuj wyregulować sobie obroty na biegu jałowym, na ciepłym silniku, pokrętłem przy parowniku. ewentualnie dorób sobie zwężkę przed filtrem powietrza, żeby dostawał mniej powietrza. Można fatwo to sprawdzić, poprzez przysłonięcie wlotu powietrza przy filtrze powietrza używając np, damskiej pończochy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość luk23 Opublikowano 5 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2010 dzięki pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mario3380 Opublikowano 5 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2010 dzięki pozdrawiam Witam!Czy ktoś wie o co chodzi:skacze mi wskazówka obrotomierza mimo że silnik ma normalne obroty.Dzieje się to przy odpalaniu,potem gdy się nagrzeje-uspokaja się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość radomek Opublikowano 6 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2010 problem z obrotami moze byc spowodowany zuzyciem membran w parowniku, ja wymienilem i pomoglo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukasz79pulawy Opublikowano 14 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2010 U mnie jest to samo. Wciskam sprzęgło i silnik często gaśnie. Jadę jutro na czyszczenie listwy wtryskowej - gaziarz twierdzi ze to jest to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 14 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2010 U mnie jest to samo. Wciskam sprzęgło i silnik często gaśnie. Jadę jutro na czyszczenie listwy wtryskowej - gaziarz twierdzi ze to jest to. na LPG i PB tak samo?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.