Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Różnice między 1.4 Visia '08 i '09

Agamek12
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Tym bardziej mocno bym się zastanowił nad kupnem. Pytałeś się dlaczego sprzedają ? Bo na pewno nie żeby zarobić tylko stracić. Ja bym takie auto sprawdził dokładnie nie patrząc na to że to firma siostry. Jak już pisał JACKO - czasem lepiej dopłacić do nowego i mieć spokój. Cuda naprawdę rzadko się zdarzają.

Firma AVIS użytkuje auta góra 2 lata - a NOTE-sy (było ich kilkanaście, zostało tylko 3) sprzedają między innymi dlatego, że wszedł w ich miejsce nowy model, poza tym po 7-miu miesiącach auto zarabia dokłądnie tyle, ile potrzebuje firma... Tu nie ma żadnej ściemy - dlatego między innymi dziś mogę wziąć auto i kilka dni dość intensywnie je potestować/posprawdzać aby upewnić się co do stanu i samego auta (co jako sceptym postaram się tu napisać)... I ponownie: ja interesuję się autem z 2008 roku za 33.500zł...

najtańsza oferta jaką znalazłem z klimą :

http://impwar-wroclaw.otomoto.pl/nissan-note-nowy-salon-C9567741.html

41.700+dopłata do metallica i masz 43.400zł...

Edytowane przez Agamek12

Firma AVIS użytkuje auta góra 2 lata - a NOTE-sy (było ich kilkanaście, zostało tylko 3) sprzedają między innymi dlatego, że wszedł w ich miejsce nowy model, poza tym po 7-miu miesiącach auto zarabia dokłądnie tyle, ile potrzebuje firma... Tu nie ma żadnej ściemy - dlatego między innymi dziś mogę wziąć auto i kilka dni dość intensywnie je potestować/posprawdzać aby upewnić się co do stanu i samego auta (co jako sceptym postaram się tu napisać)... I ponownie: ja interesuję się autem z 2008 roku za 33.500zł...

10tyś. zł "drogą nie chodzi", byłem użytkownikiem aut firmowych, także widziałem co się może z takim autem stać po roku lub dwóch. Kilka nowych samochodów różnych marek było użytkowanych przez około 10 osób z całkowitą rotacją. Kierowcy w wieku 25 - 35 lat. Auta robiły średnio około 500km dziennie, średnio z trzema osobami na pokładzie. Rocznie auto robiło około 100tyś. km. Pojazd oczywiście serwisowany w ASO.

Po dwóch latach samochód wyglądał jakby miał conajmniej 5lat.

Jak auto się nie rozbiło to trafiało na sprzedaż, tzw. handlarz robił swoje magiczne sztuczki aby odpicować auto itd.

Wszystko zależy od eksploatacji, przedstawiłem Ci dość czarny scenariusz nie zawsze musi tak być.

Jest taka zagadka : "Jaki samochód wjedzie na 30 cm krawężnik?"

Odp.: Firmowy.

Hmm. AVIS - Wypożyczalnia samochodów, no to ciekawiej się robi...

Edytowane przez janusz_

ale 1.o rok dłuższa gwarancj

2. 0 przebiegu

3.auto nie po firmie

4.być pierwszym właścicielem...BEZCENNE :dribble: :dribble:

ale 1.o rok dłuższa gwarancj

2. 0 przebiegu

3.auto nie po firmie

4.być pierwszym właścicielem...BEZCENNE :dribble: :dribble:

Nie przetłumaczysz - widzę że cena jest tu jedynym kryterium. A gwarancja jest na 100 kkm, ciekawe ile zostało do końca :whistle:

Edytowane przez pumba

Nie przetłumaczysz - widzę że cena jest tu jedynym kryterium. A gwarancja jest na 100 kkm, ciekawe ile zostało do końca :whistle:

No cóż, są tacy, dla których 10.000zł różnicy to "splunąć" - dla mnie to duża kwota, na którą muszę pracować 2 miesiace. Co do gwarancji na "mojego" NOTE'sa - jeszcze 2 lata i 75.000km pełnej gwarancji.

Będę wdzieczny, jeśli moderator zamknie już ten temat, bo już dawno przestał on się rozwijać zgodnie z moim pytaniem (na które nota bena sam sobie już odpowiedziałem) - niepotrzebnie wprowadzane są nowe wątki polegające na wróżeniu z fusów i wmawiające, że chcę kupić zajechanego sztrucla...

Edytowane przez Agamek12

hmm. AVIS - Wypożyczalnia samochodów, no to ciekawiej się robi...

ostatnio na wyjeździe służbowym w Hiszpani wynajęliśmy Peugeota...oj działo się, działo..

Dlatego nigdy auta z wypożyczalni albo...eL-ki

Będę wdzieczny, jeśli moderator zamknie już ten temat, bo już dawno przestał on się rozwijać zgodnie z moim pytaniem (na które nota bena sam sobie już odpowiedziałem) - niepotrzebnie wprowadzane są nowe wątki polegające na wróżeniu z fusów i wmawiające, że chcę kupić zajechanego sztrucla...

Skoro jesteś pewien tego co kupujesz nie twórz nowych wątków wywołując dyskusję. Chcesz kupić - twoja sprawa.

No cóż, są tacy, dla których 10.000zł różnicy to "splunąć" - dla mnie to duża kwota, na którą muszę pracować 2 miesiace. Co do gwarancji na "mojego" NOTE'sa - jeszcze 2 lata i 75.000km pełnej gwarancji.

Sam wiesz najlepiej czy warto kupić czy nie. Twoja kasa - Twój wybór. Jeżdziłeś tym autem więc masz jakieś tam pojęcie o nim. Zawsze też można zasięgnąć opinii jakiegoś mechanika. Mnie jednak zawsze zastanawiało jedno (masz siostrę w tej firmie to może będzie w stanie odpowiedzieć). Skoro te auta są w tak dobrym stanie, mają małe przebiegi to dlaczego są sprzedawane? Wkońcu AVIS jak każda inna firma chce zarobić jak najwięcej jak najmniejszym kosztem. A te auta w razie awarii mają wciąż gwarancję więc nie generują jakichś dużych kosztów (poza ubezpieczeniem i przeglądem czyli to samo co w innych autach). Więc dlaczego się ich pozbywają?

Jesteś zdecydowany to kupuj (choć szczerze mówiąc ja popieram moich przedmówców i nie kupiłbym takiego auta). Pozdrawiam i życzę dobrego wyboru :wave:

Więc dlaczego się ich pozbywają?

Jako jedna z najlepszych i najdroższych firm na rynku muszą zachowywać najwyższy możliwy standard obsługi. A to oznacza auta w doskonałej kondycji, możliwie młode i z małym przebiegiem. Auto starsze niż rok i z przebiegiem ponad 30-40k km to dla nich weteran, którego poważny klient poprostu nie chce. I dlatego ich flota to rzadko auta starsze niż 2-letnie. Tyle w temacie - wyjaśnienie najprostsze z możliwych i mam nadzieję, że rozwiewające większość wątpliwości.

Aha, kolejna uwaga dla sceptyków:

Gdybyś był osobą na jednym z wyższych stanowisk w firmie, i gdybyś kazał kierownikowi (podwładnemu) znaleźć auto, które jest absolutnie pewne i można polecić rodzinie, to czy dałbyś bliskiej osobie "sztrucla"...?

Edytowane przez Agamek12

proponuję zamknąć temat i zakończyć tę jałową dyskusję, każdy jest panem własnych decyzji i pieniędzy a reklama firmy AVIS jest tu zbędna :whistle:

proponuję zamknąć temat i zakończyć tę jałową dyskusję

Drugi raz też o to poproszę - dyskusja całkowicie odbiegła od zadanego przeze mnie tematu...

proponuję zamknąć temat i zakończyć tę jałową dyskusję

po odejściu konkretnych moderatorów na tym forum, zrobił się burdel

Najwięcej jest podobno Acenty 1.4 z metalicem za 47.300zł. (info od dealera z Trasy Toruńskiej w Warszawie)u...:-)

Nic dziwnego - wydaje mi się, że Acenta to całkiem bogate wyposażenie za rozsądną cenę. W Visii nie dostajesz elektrycznych lusterek, regulacji wysokości fotela, podłokietników, płyt do dzielenia bagażnika, stolików, schowka pod pasażerem, tempomatu... Oczywiście to Twoja decyzja, ale możesz pomyśleć, jak upierdliwe jest (jeśli samochód, z którego się przesiadasz, ma elektryczne lusterka) nieustanne sięganie do lusterka po stronie pasażera. Jeśli też nie jesteś przeciętnego wzrostu, bardzo docenisz regulację wysokości fotela, a w dłuższych trasach tempomat.

Jak powiedziałem, Ty decydujesz - osobiście myślę, że rzeczy codziennie ułatwiające życie (nie mówię o bajerach w rodzaju alufelg) są warte nieco większej ceny, biorąc pod uwagę, że będziesz z nich korzystał przez dobrych parę lat.