Gość pisak112 Opublikowano 5 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2010 Witam Może ktoś przerabiał podobny kłopot?, Chodzi tylnią klapę , wiadomo że w p10 siada zamek, wyregulowałem i jest ok. ale dalej dudni, okazało się że klapa ma też luz na górze przy szybie , może ktoś zapoda jakieś fotki jak to u innych wygląda? U mnie nie ma tam żadnych odboi a chyba powinny być? Czy pozostaje tylko wymiana zawiasów? Oczywiście chodzi o sedna, no i gdzie właściciele p10? Ostatnio rzadko już widzę tematy o p10 odzywać się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość donn_primerra Opublikowano 5 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2010 hmmm zamek ci siadł w sedanie tam jest przeciez lekka klapa. ale nie wazne jutro zerkne jak to tam u mnie jest ale chyba też nie ma obboiii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pisak112 Opublikowano 5 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2010 hmmm zamek ci siadł w sedanie tam jest przeciez lekka klapa. ale nie wazne jutro zerkne jak to tam u mnie jest ale chyba też nie ma obboiii ale co ma zamek do luzów na zawiasach? myślałem że może tam są jakieś odboje, jak podejdę z boku przy zamkniętej klapie to mogę złapać klapę od strony szyby i czuć że ma 5mm może nawet więcej luzu i z drógiej strony tak samo , czekam z niecierpliwością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiekol Opublikowano 5 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2010 na 90% wina zawiasów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość asaf Opublikowano 5 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2010 Witam Może ktoś przerabiał podobny kłopot?, Chodzi tylnią klapę , wiadomo że w p10 siada zamek, wyregulowałem i jest ok. ale dalej dudni, okazało się że klapa ma też luz na górze przy szybie , może ktoś zapoda jakieś fotki jak to u innych wygląda? U mnie nie ma tam żadnych odboi a chyba powinny być? Czy pozostaje tylko wymiana zawiasów? Oczywiście chodzi o sedna, no i gdzie właściciele p10? Ostatnio rzadko już widzę tematy o p10 odzywać się Przykręć zawiasy prawdopodobnie masz luźne na śrubach powodzenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pisak112 Opublikowano 5 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2010 jutro oblukam i spróbuję się jakoś z tym zmierzyć , mam nadzieje ze zawiasów wymieniać nie będzie trzeba, niby nic trudnego ale raczej łatwo tego spasować nie będzie, dzięki wszystkim za zainteresowanie jak by ktoś coś wiedział proszę o skrobnięcie tych paru słów , pozdrawiam aha chciałem jeszczę zapytać czy siłowniki w tylnej klapie służą tylko do utrzymania klapy kiedy jest otwarta czy może klapa powinna się otwierać sama? może w nich kłopot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiekol Opublikowano 6 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2010 słuza tylko do podtrzymania klapy co by Ci na glowe nie spadła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość donn_primerra Opublikowano 6 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2010 a klapa równo leży??? patrzyłóem u siebie też ma luz to chyba normale w autku w ty, wieku ale moja ma luz po otwarciu.. w jakim stanie masz uszcxzelke bo ja swoją kiedys wymieniałem mysle ze to ona ma zadanie trzymania klapy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zecikk Opublikowano 6 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2010 hm a ja nie mam takiego poblemu. co prawda z jednej strony klapa nie dolega idealnie ale to dlatego ze kiedys byla puknieta w tył. generalnie nie ma luzów.a odboje sa na klapie mocowane.po bokach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pisak112 Opublikowano 6 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2010 hm a ja nie mam takiego poblemu. co prawda z jednej strony klapa nie dolega idealnie ale to dlatego ze kiedys byla puknieta w tył. generalnie nie ma luzów.a odboje sa na klapie mocowane.po bokach. po bokach przy podszybiu czy na obrzeżu klapy? u mnie sa na obrzeżach klapy a przy podszybiu juz nie , chyba kupię zawiasy i będę próbował chociaż nie wiem czy t będzie rozwiązanie , klapa leży równo wszystko ok tylko właśnie tam jest luz, może kolega z tą uszczelką ma racje ale czy ona była by taka "twarda" u mnie jest miękka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość oloz Opublikowano 12 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2010 Witam, jak już gadacie o klapie to poradźcie jak naprawić otwieranie z linki , bo wogle nie chce zadziałać , tylko kluczykiem, mam auto od niedawna nie wiem co było robione ale chyba dostał mały strzał ( dzwon ) w tył...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pisak112 Opublikowano 13 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2010 Witam, jak już gadacie o klapie to poradźcie jak naprawić otwieranie z linki , bo wogle nie chce zadziałać , tylko kluczykiem, mam auto od niedawna nie wiem co było robione ale chyba dostał mały strzał ( dzwon ) w tył...... siemka słuchaj kolego przyczyn może być parę, u mnie też nie otwierało z linki , wyrególowałem zamek i działa możesz też mieć uszkodzoną linkę, sprawdz czy masz luzy na zamku jeżeli masz to regulacja jeżeli nie pomoże to wymiana zamka i powinno działać ja dałem se spokój z tą klapą , okazało się że zapasówka tak nap... co prawda luzy ma i to spore , ale w niczym to nie przeszkadza pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość G.Adam Opublikowano 13 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2010 Witam, jak już gadacie o klapie to poradźcie jak naprawić otwieranie z linki , bo wogle nie chce zadziałać , tylko kluczykiem, mam auto od niedawna nie wiem co było robione ale chyba dostał mały strzał ( dzwon ) w tył...... u mnie problem z otwieraniem klapy z linki pojawił sie po remoncie, okazało się że niechcący przycisnąłem linke śrubą mocującą pas . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi