Gość djrolex Opublikowano 6 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2010 witam mój problem polega na tym, że gdy silnik jest wyłączony radio gra ładnie, lecz gdy odpale silnik zaraz słychać "pierdzenia" i szumy, czyżby silnik powodował zakłócenia w radiu?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość llazicki Opublikowano 10 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2010 witam mój problem polega na tym, że gdy silnik jest wyłączony radio gra ładnie, lecz gdy odpale silnik zaraz słychać "pierdzenia" i szumy, czyżby silnik powodował zakłócenia w radiu?? z twojego pytania nie bardzo jestem pewny o jakie radio ci chodzi ale z tego co napisałeś to raczej o radio CB.... kiedyś w innym samochodzie miałem to samo....... sprawa raczej nie do wyeliminowania...... możesz sprawdzać po kolei kable czy nie mają przebicia , czy jest odpowiednia masa na silniku i na antenie, podłączyć radio bezpośrednio po akumulator a jeśli to samo to podłącz po zapalniczkę ( może pomóc zmniejszyć ) ale to wszystko i tak nie zmniejszy zakłóceń na radiu... a jeśli chodzi o jakiekolwiek eliminatory zakłóceń montowane przy każdym urządzeniu ( ycieraczki , siłowniki szyb ele , nadmuch itp. to gów.....o daje stracone pieniądze i tyle ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.