Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Jakie opony do D22

Gość mat-D22

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich forumowiczów i ŻYCZE WSZYSTKIM DÓŻO NAJ w nowym 2010r ;)

jednakrze mam pytanko odnośnie doboru opon obecnie mam założone opony o rozmiarze 31/10,5R 15" a standardowo winno być 235/75R 15"

1. czy powrót do orginalnego rozmiaru znacząco zmniejszy spalania tj. węcej jak 1,5l./100km obecne spalanie to 13l/100km przy prędkości ok 120km/h

i poprawi osiągi, teraz max to 135km/h?

czy warto obniżać auto czy pozostać na 31/10,5R?

oraz pytanie drugie jakie opony

2. jeżdże dużo po asfalcie 70% ale też i teren, co sprawia iż opony AT się nie sprawdzają przy zabawie w terenie (tereny grząskie) chciałbym coś bardziej agresywnego i tu

pytanie dowas czy BFGoodrich Mud Terrine KM2 zdają egzamin na asfalcie wiem iż ich poprzedniczka MT KM1 podczas opadów deszczu/śniegu powodowały poślizgi,

oraz były dośc głośne.

Czy w nowej wersji jest z tym lepiej?

oraz czy w terenie dobrze służą?

z góry dziękuje za odpowiedzi

i prosił bym użytkowników BFGoodrich Mud Terrine KM2 o opinie

oraz inne propozycje opon

NISSAN NAVARA D22 1998 2,5 TDI (101KM) Dubel cab

Witam wszystkich forumowiczów i ŻYCZE WSZYSTKIM DÓŻO NAJ w nowym 2010r ;)

jednakrze mam pytanko odnośnie doboru opon obecnie mam założone opony o rozmiarze 31/10,5R 15" a standardowo winno być 235/75R 15"

1. czy powrót do orginalnego rozmiaru znacząco zmniejszy spalania tj. węcej jak 1,5l./100km obecne spalanie to 13l/100km przy prędkości ok 120km/h

i poprawi osiągi, teraz max to 135km/h?

czy warto obniżać auto czy pozostać na 31/10,5R?

oraz pytanie drugie jakie opony

2. jeżdże dużo po asfalcie 70% ale też i teren, co sprawia iż opony AT się nie sprawdzają przy zabawie w terenie (tereny grząskie) chciałbym coś bardziej agresywnego i tu

pytanie dowas czy BFGoodrich Mud Terrine KM2 zdają egzamin na asfalcie wiem iż ich poprzedniczka MT KM1 podczas opadów deszczu/śniegu powodowały poślizgi,

oraz były dośc głośne.

Czy w nowej wersji jest z tym lepiej?

oraz czy w terenie dobrze służą?

z góry dziękuje za odpowiedzi

i prosił bym użytkowników BFGoodrich Mud Terrine KM2 o opinie

oraz inne propozycje opon

NISSAN NAVARA D22 1998 2,5 TDI (101KM) Dubel cab

mam KM2 krotko, ale wydaje sie ze nadaja sie na asfalt. na mokrej drodze trzymaja sie przyzwoicie.

zdziwilo mnie ze lekko słychac je juz przy bardzo malych predkosciach 5-20km/h. mam wrazenie ze im szybciej tym ciszej. przy 100-130km/h nie sa wcale glosnie. szybciej jeszcze nie mialem okazji testowac.

• 6 lat później...

Szukałem ale nie znalazłem, jaka największa opona wszedła by do d22 przed liftowego, na seryjnym zawieszeniu, aktualnie mam 255/70r15 jak w instrukcji ale patrząc na auto myślę, że by się zmieściło coś wiekszego. nie mam niestety zdjęć przy załadunku ale nawet wtedy jest jeszcze trochę miejsca

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...