Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Brak stabilizatora w n16

msulej2000

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Może ktoś mi napisze, Czy w 1.5 almera(N16) 2001 90KM występowały wersje bez stabilizatora przedniego? Znalazłem instrukcje obsługi jest po angielsku i tam jest stabilizator.Mój koleś posiada almerę ale w Diesel i też posiada.A moje auto tegoż cuda nie posiada. Prosiłbym o jakieś sprostowanie.

Chyba raczej chodzi ci o wzmocnienie przednie.

Jeśli tak to czytałem kiedyś że były wersje z zamontowanym wzmocnieniem i bez niego ale na jakiej zasadzie było to robione tego najstarsi indianie nie wiedzą.

Pozdrawiam

to z tych samych powodów dla których była potem jedna siatka w bagażniku (zamiast dwóch) - oszczędności. Moja Almera po lifcie też nie ma stabilizatora a Corsa C 1,2 ma :whistle:

Na początku też myślałem że pewnie seryjnie nie wychodziły ze stabilizatorem.Ale zobaczyłem u kolesia i w instrukcji że jest to trochę zgłupiałem.Od nowości auta nie mam i już myślałem że ktoś go wypatroszył i zapomniał poskładać jak się należy.Śmieszna sprawa była, :D :D jak byłem na mieście widząc jakąś stojąco almerę kucałem czy tego cuda tam niema. Ale Dzięki za wyjaśnienie Pozdrawiam

Witam. Może ktoś mi napisze, Czy w 1.5 almera(N16) 2001 90KM występowały wersje bez stabilizatora przedniego? Znalazłem instrukcje obsługi jest po angielsku i tam jest stabilizator.Mój koleś posiada almerę ale w Diesel i też posiada.A moje auto tegoż cuda nie posiada. Prosiłbym o jakieś sprostowanie.

Witam

Z tego co mnie jest wiadome stabilizatory w N16 z silnikami benzynowymi montowane były tylko w wersji z silnikiem QG18. W tych z silnikami QG15 - nie.

Pozdrawiam w Nowym 2010 Roku życząc wszystkim bezawaryjnej jazdy. :wave:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...