dziki-toy Opublikowano 7 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2010 Witam, Nie znalazłem podobnego tematu więc pytam. Autko odpala ale w 90% trzeba dodać gazu by nie zgasł (tak samo na dodatnich temperaturach jak i minusach, ciepłym i zimnym silniku). Od jakiegoś czasu coraz częściej przekręcam kluczyk a tu cicho wyje i nie kręci. Cofam kluczyk i znowu kręcę i odpala oczywiście po dodaniu gazu. Co to może być???? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal801 Opublikowano 8 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2010 Jak wyje to prawdopodobnie automat nie wysuwa bendiksu w rozruszniku - daj rozrusznik do sprawdzenia ewentualnie do naprawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziki-toy Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Po wnikliwych poszukiwaniach i prób wyjaśniania dlaczego gaśnie po przekręceniu kluczyka doszedłem do celu. Dla osób mających podobne problemy będzie to olbrzymia pomoc. A mianowicie: Przyczyną była przepustnica. Po odkręceniu plastikowej pokrywy silnika (w celu lepszego dostępu), gumowej rury biegnącej od filtra powietrza, następnie 4szt. śrub imbusowych mocujących przepustnicę i wypięciu kostki z przepustnicy ukazała mi się zasyfiona czarną mazie przepustnica. Mycie szmatką nasączoną benzyną ekstrakcyjną przy delikatnym odchylaniu systemu domykającego zaskutkowało idealnie czystą przepustnica. Następnie zamontowanie wszystkich elementów w odwrotnej kolejności niż powyżej. Wynik: Primerka po odpaleniu idealnie odpala (bez dodawania gazu), żadnego problemu jak przed czyszczeniem, po prostu jak nówka. Obroty silnika idealne bez opadania w dół i powrotu w górę, tak samo podczas jazdy. Ostateczne podsumowanie: Nieopisywalna radość właściciela który doszedł sam do przyczyny i wykonała kawał pracy w 40 min. i wydanej kasie 5PLN na benzynę ekstrak., której zużyłem ok. 60ml. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2010 TU masz opis, a jak byś przejrzał podobne tematy to wszędzie praktycznie mówi się o czyszczeniu przepustnicy, do tego temat ze stycznia i dopiero teraz wyczyściłeś?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziki-toy Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2010 TU masz opis, a jak byś przejrzał podobne tematy to wszędzie praktycznie mówi się o czyszczeniu przepustnicy, do tego temat ze stycznia i dopiero teraz wyczyściłeś?? No niestety mojego przypadku TU nie znalazłem. Objawy wskazywały na kilka możliwych przyczyn. A zaś z terminowością wykonania działań to auto stoi mi pod chmurą i w zimie (a ta zima była dosyć ostra) nie miałem zamiaru odmrozić sobie łap. Teraz wiem że w celu znalezienia odpowiedzi lepiej skorzystać z własnej wiedzy i doświadczenia oraz wyszukiwarki, niżeli otwierać temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.