Gość datyn Opublikowano 8 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2010 Witam, Posiadam Nissana Almerę N16 2.2 Di z 2001 r. Problem polega na tym, że przy najechaniu na większą dziurę pojawia się wyraźne skrzypienie w przednim zawieszeniu. Skrzypienie jest wzmorzone w deszczowe lub mroźne dni. Byłem już u 3 mechaników i wszyscy mówią, że w zawieszeniu wszystko jest w porzadku. Czy ktoś spotkał się z takim problemem? Pozdrawiam, Marcin ------------- Auto ogłoszenia darmowe - www.advertal.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Teres Opublikowano 8 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2010 Mam to samo (najczęściej przy przejeżdżaniu przez progi zwalniające), znajomy mechanik twierdzi, że wszystko jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herson Opublikowano 8 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2010 Jeżeli w ciepłe dni, albo po rozgrzaniu auta ( dłuższej jeździe ) skrzypienie zanika, to nic się nie dzieje. Znane są przypadki, że w nowych salonowych autach, też się to zdarza. Skrzypienie powodują stwardniałe gumy ( najczęściej osłony amortyzatorów ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pumba Opublikowano 8 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2010 Miałem dokładnie to samo. To będzie albo gumowa osłona amortyzatora albo jego górne mocowanie. Ja wymieniałem jedno i drugie przy okazji wymiany amortyzatorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qlee11 Opublikowano 8 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2010 Witam Panowie U mnie dokładnie tak samo skrzypi przy zimnym aucie jak najeżdżam na próg zwalniający, mechanik powiedział mi że to normalne bi zimne gumy skrzypią. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bartek14047 Opublikowano 9 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2010 Witam W mojej almerce zauważyłem ale tylko kiedy popada deszcz i ogólnie jest mokro to sa takie stuki jakby nie wiem dobijał amor ale nie dobija elektromech powiedział mi żebym to sprawdził i byłem i powiedzieli że wszystko jest okey :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majsterus Opublikowano 10 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2010 pęknięte gumy wahaczy przednich. Tego nie widać na podniesionym aucie ani na stojącym, pęknięcia są widoczne na szarpakach gdy koło jest naginane. i to własnie skrzypi, gdyż guma się trze w tym elemencie. na allegro koszt jednej szt 65zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość uchmanek Opublikowano 19 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2010 Mam to samo. Jestem na 95% pewien, że to skrzypi nadkole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pumba Opublikowano 20 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2010 Jeśli mówimy o skrzypieniu (nie stukach) i głównie na progach/hopach to będzie raczej gumowa osłona amortyzatora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość uchmanek Opublikowano 20 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2010 Może dokładniej wyjaśnie o co chodzi: poluzowane, plastykowe nadkole trące o metalowe części nawet na drobnych nierównościach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majsterus Opublikowano 5 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2010 (edytowane) hehe pudło, nikt nie ma racji :D otóż panowie, tuleja czy guma stabilizatora się przestawia, ucieka górna strona spod obejmy, i wychodzi bokiem i tam jest luz i skrzypi:D możliwe sprawdzenie tylko po wymontowaniu amortyzatora....wyszło przy okazji strzelonej sprężyny. i prawdopodobnie tak zostało złożone w fabryce, gdyż nie ma zużycia na stronie, która została wysunięta. Cóż nissan był kiedyś japoński teraz to szmelc. Edytowane 5 Lutego 2010 przez majsterus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qlee11 Opublikowano 5 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2010 To nie będę jej przeszkadzał, niech sobie skrzypi w spokoju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi