liear Opublikowano 8 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2010 bardzo słabo podają płyn spryskiwacze na szybę, praktycznie jeżeli leci to dosłownie na wycieraczki, może trochę nad nimi( max 5 cm nad) to chyba trochę mało, w prawym włączniku którym załącza się biegi wycieraczek jest także regulacja siły spryskiwaczy, czyżby to padło?? Płyn do spryskiwaczy jest zimowy, dolałem też troszkę denaturatu, bo myślałem że zamarzła woda w płynie i to blokuje przepływ, nie widać też aby gdziekolwiek indziej "psiukało" na boki płynem , silniczek zresztą chodzi i przecież coś wypływa na szyby, ale to przecież mało, to troszke denerwuję , zwłaszcza w taką pogodę. Może ktoś się z czymś takim spotkał?? Poradzcie coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość WaldekSP16 Opublikowano 8 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2010 Witam To pokretło na włączniku wycieraczek jest od prędkości działania jednego z biegów, a słabe działanie spryskiwacza jest spowodowane zimowym płynem który w niskich temperaturach nie zamarza ale jednak gęstnieje. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 8 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2010 ja mam zimowy i nie czuję różnicy co do ciśnienia spryskiwania także to chyba nie wina płynu ZIMOWEGO, podłączaj wszystko od początku i zacznij pryskać i zobaczysz co blokuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Peter Opublikowano 9 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2010 Pokrętło jest od częstotliwości machania na pierwszym biegu. A zimowy a zimowy też jest różnica i mógł faktycznie zgęstnieć a nawet zamarznąć o czym jest już obszerny temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 9 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2010 jak się leje niewiadomo co to zamarza, mi jakoś sie to nigdy nie zdarzyło ale ja nie kupuję płynu w biedronce za 3 zł. 5 litrów bo to już jest śmiech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
liear Opublikowano 9 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2010 na 100% nie zamarzło, płyn jest poza tym lepsiejszy bo zabuliłem za niego prawie 12 zeta :-(. Rozkręcę i poszukam w przełączniku od spryskiwaczy a jak nie da się złożyć, to na szrocie zapoluję. Jeszcze dziś zerkając patrzyłem po przewodach dostarczających płyn od pojemnika do spryskiwaczy na klapie, wydaje mi się że w 2 miejscach jest delikatnie zagięty i to też może blokować przepływ płynu, niestety bylem sam i nie bardzo mogłem sprawdzić czy to akurat ma jakiś wpływ na psikanie płynu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 10 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2010 podaj sobie najpierw 12 na sam silniczek i zobaczysz czy śmiga, przełącznik zostaw na koniec, przecież brzęczy tylko słabo daje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gibi Opublikowano 15 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2010 Miałem cos podobnego, u mnie akurat wpadł do pompki kawałek zanieczyszczenia i znacząco osłabiło cisnienie. Musiałem zdemontowac nadkole, wyjąć pompkę i zbiorniczek wszystko wyczyścić i jest jak nówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Peter Opublikowano 15 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2010 na 100% nie zamarzło, płyn jest poza tym lepsiejszy bo zabuliłem za niego prawie 12 zeta :-(. Lepsiejszy to on by był gdybyś dał 12 zł za litr a nie za bańkę 5l Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
liear Opublikowano 15 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2010 Miałem cos podobnego, u mnie akurat wpadł do pompki kawałek zanieczyszczenia i znacząco osłabiło cisnienie. Musiałem zdemontowac nadkole, wyjąć pompkę i zbiorniczek wszystko wyczyścić i jest jak nówka U mnie też coś się dostało, trudno nawet stwierdzić co to jest. Już śmiga tak że przy spryskiwaniu szyb z przodu to część płynu leci jeszcze na samochód z tyłu ( jeśli np. stoję na światłach) Dziękuje za rady i pomoc. Faktycznie to pokrętło nic nie wnosi do siły spryskiwania, a szkoda trochę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi