gajdek419 Opublikowano 9 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2010 Witam, może ma ktoś doświadczenie ze skrzyniami biegów do N16. Otóż w czym sprawa, niedawno w trakcie jazdy przypadkiem wyrzucony został czwarty bieg bez sprzęgła. Od tamtej pory zdarza mu się wyskoczyć. Jakieś pomysły jak to naprawić mile widziane... Chciałbym się przygotowac psychicznie ile mnie to bedzie kosztować u mechanika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nemec Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Witam, dorzucam sie do tematu. W moim przypadku chodzi o 5 bieg. Biegi wskakuja dosyc ladnie jedynie w trakcie jazdy na 5 biegu kiedy to autko zbliza sie do jakiejs gorki i musze mocniej docisnac pedal gazu to wyskakuje bieg. wystarczy ze sciagne noge z gazu i ponownie wcisne - wszystko znow dziala i po chwili znow wyrzuca 5. Jezeli jade z rowna predkoscia to problemow z 5 nie ma. Zauwazylem dzisiaj uszkodzona poduszka silnika (ale nie od strony skrzyni). Czy to moze byc powod? Jakies inne sugestie?? Witam, dorzucam sie do tematu. W moim przypadku chodzi o 5 bieg. Biegi wskakuja dosyc ladnie jedynie w trakcie jazdy na 5 biegu kiedy to autko zbliza sie do jakiejs gorki i musze mocniej docisnac pedal gazu to wyskakuje bieg. wystarczy ze sciagne noge z gazu i ponownie wcisne - wszystko znow dziala i po chwili znow wyrzuca 5. Jezeli jade z rowna predkoscia to problemow z 5 nie ma. Zauwazylem dzisiaj uszkodzona poduszka silnika (ale nie od strony skrzyni). Czy to moze byc powod? Jakies inne sugestie?? poduszka wymieniona, 5 bieg znow dziala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasio_ciaputek Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Witam, dorzucam sie do tematu. W moim przypadku chodzi o 5 bieg. Biegi wskakuja dosyc ladnie jedynie w trakcie jazdy na 5 biegu kiedy to autko zbliza sie do jakiejs gorki i musze mocniej docisnac pedal gazu to wyskakuje bieg. wystarczy ze sciagne noge z gazu i ponownie wcisne - wszystko znow dziala i po chwili znow wyrzuca 5. Jezeli jade z rowna predkoscia to problemow z 5 nie ma. Zauwazylem dzisiaj uszkodzona poduszka silnika (ale nie od strony skrzyni). Czy to moze byc powod? Jakies inne sugestie?? poduszka wymieniona, 5 bieg znow dziala Witam, pytanie na śniadanie: Ile kosztowała Cię ta przyjemność (jeżeli można zapytać)? Czy ustąpiły oprócz tego inne dolegliwości, np drgania drążka zmiany biegów tudzież "fajery"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nemec Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Witam, pytanie na śniadanie: Ile kosztowała Cię ta przyjemność (jeżeli można zapytać)? Czy ustąpiły oprócz tego inne dolegliwości, np drgania drążka zmiany biegów tudzież "fajery"? Mieszkam w UK wiec ciezko mi bedzie powiedziec jak to w Polsce wyglada ale dla porownania: poduszki od strony skrzyni kosztuja ok. 20F za sztuke a ta od strony paska 90F bo podobno zamiennikow nie ma tylko zamawiac trzeba w Nissanie. Z drganiem drazka nigdy problemow nie mialem a jak czasem zadrzy to wcale to mi nie przeszkadza, jednakze mam wrazenie jakby polepszyla sie jedynka i mniej zgrzyta przy wrzucaniu wstecznego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasio_ciaputek Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Dzięki za informację, u mnie jedynka "chrupie czasem", ale byłem prawie przekonany, że to kwestia synchronizatora, a wsteczny to od święta nie wejdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nemec Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Dzięki za informację, u mnie jedynka "chrupie czasem", ale byłem prawie przekonany, że to kwestia synchronizatora, a wsteczny to od święta nie wejdzie. z jedynka i wstecznym to normalka w Almerach wiec nie masz czym sie przejmowac. Wsteczny wogole nie ma synchronizacji a jedynka lubi czasem wskoczyc na dwa razy. Zanim pomyslisz o wymianie poduszki to moze wez latarke, jakas brecha i obejrzyj ruszajac silnikiem. Moja ewidentnie byla rozerwana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajdek419 Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2010 W moim przypadku czyli problem z 4 spraw już rozwiązana. Wizyta w Siedlcach rozwiązała problem -wymiana synchronizatora 4 biegu (stary miał wytarte zęby) zlikwidowała problem. Dodatkowo sprawdzono całą skrzynię (łożyska główne plus koła zębate) i wymieniono olej, skrzynia śmiga aż miło. Polecam warsztat w Siedlcach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.