Gość sunlight Opublikowano 11 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2010 Jak w temacie autko pali mi 8,5 litra na 80 kilometrow czyli ponad litr na 10 km.Przeczytalem dzieal o regeneracji gaznika i zrobilem jak w instrukcji poniewaz wszystkie objawy sie zgadzaly "traktorek"gasniecie auta i cala reszta no i spalanie bylo tez jeszcze wieksze ale po tegeneracji dalej nie wyglada to za dobrze w stosumku do almery ktora mialem wczesniej. Moze szyszczenie gaznika by cos pomoglo prosze o jakas podpowiedz i z gory dziekuje. Ps.jest to micra k11 95r. 1.0 16v wyprodukowana w anglii jesli robi to jakas roznice. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Piotrek83 Opublikowano 12 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2010 ja zapytam jeszcze jak jeździsz? Z tego co zauważyłem to autko drastycznie więcej pali w trasie jak przekracza się stówkę )max mogę pojechać 135-140km/h). Jadąc 90-100km/h mi w trasie pali średnio 5. W innym wątku opisałem fakt że ostatnio zechlał mi na tej trasie 10 na 100 ale zatankowałem mu wtedy inne paliwo, tańsze może to tego wina. Ja mam K11 1.0 16v produkcja 96r. model na 97r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sunlight Opublikowano 12 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2010 Jezdze raczej spokojnie tak miedzy 80 a 100 kmh.Tankuje caly czas na tej samej stacji bo mam sprawdzone wszystki w mojej miejscowosci i miejscowosci obok,zauwarzylem ze jak zatankuje na jakiej kolwiek innej stacji to zrobie o 16km miej.Nie wiem juz gdzie szukac test spalin nic nie wykazal.Zobacze czy wyczyszczenie gaznika cos da ale musze poczekac na lepsza pogode bo dzis wieje jak cholera i deszcz pada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.