Tony212 Opublikowano 11 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2010 Witam, mam pytanie. Czy ktoś dokonywał już własnoręcznie obszcia koła kierownicy skórą?? Na aukcjach internetowych są dostępne pokrowce do własnoręcznego obszycia . Myślicie ,że efekt finalny będzie lepszy niż wytarta kierownica, która wygląda niezbyt estetycznie?? , Ps: Czy mógłby ktoś z was podać mi wymiary kierownicy P11 97r ? Tzn: średnica zewnętrzna koła oraz obwód grubości, nie mogę zrobić tego osobiście gdyż moje autko jest 120km odemnie ;/ a do domu zawitam za 2tyg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rysiu83 Opublikowano 11 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2010 kup sobie ładną oryginalną skórzaną kierę i tyle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaten Opublikowano 11 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2010 poszukaj na allegro widziałem kiedyś taką aukcję zamawiasz płacisz 300 zł i przysyłają obszytą kierownicę do danego modelu,odsyłasz swoją i zwracają 150 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danolek Opublikowano 11 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2010 Watpie czy da sie obszyc samemu aby uzyskac pożadany efekt pokrowcem,a to ze wzgledu na rozna grubosc kierownicy w roznych jej miejscach. Podjedz do jakiejs firmy obszywajacej kierownice,szybko i profesjonalnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nice-wawa Opublikowano 11 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2010 U siebie kupiłem do Nissana kierownice z anglika po przebiegu 80,000 mil kierownica jak nowa koszt 150zł ( co oryginał to oryginał ) ale w drugim aucie obszywałem takim pokrowcem za 30zł zobacz jak to wygląda (zdjęcie w necie znalezione ) u mnie troszkę bardziej dopasowałem bez żadnych zmarszczek .Ale 1,5 godziny obszywałem .Jak będziesz chciał to też mogę foto zrobić i wkleić. (ja obszywałem tez c-klase mercedesa jak na zdjęciu ale u mnie bez zmarszczek ). Ale polecam kupić ładnego oryginała , a na pewno będziesz zadowolony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy77 Opublikowano 11 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2010 sprobuj tutaj zadzwonic i sie dowiedziec (nr tel. moze jeszcze aktywny) 691 739 877, w Lublinie na ul.Przyjazni mieszci sie firma, podobno dosyc tanio obszywaja kiery, jak tylko sobie zazyczysz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tony212 Opublikowano 12 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2010 nice-wawa dokładnie o takie obszycie jakie masz w tym mietku mi chodzi chciałbym poddać próbie moje zdolnośći manuane jeżeli efekt mnie nie zadowoli, wtedy zapewne oddam kiere do fachowca, ewentualnie kupię mniej zużytą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość truszczu Opublikowano 12 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2010 Ja obszyłem dodając gąbkę 6mm dzięki czemu kierownica jest miększa. Koszt skóry perforowanej + zwykłej koło 23 zł ja kupiłem za 46 zł to mi na podłokietnik, mieszek biegów i ręcznego starczyło LINK W tym temacie chyba opisywałem co i jak. Najważniejsze przy obszywaniu, że lepiej za mało skórki dać niż za dużo. Za mało zawsze da się jakoś naciągnąć, a jak za dużo to nie można tego obciąć tylko taki worek wtedy się robi. A i robiłem to bez ściągania kierownicy lub poduszki. Jakbym zdjął pewnie w niektórych miejscach by mi lepiej wyszło, ale i więcej roboty wtedy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.